Wie Wat Waar: Weghorst, Johnsen, Rosheuvel

Gepubliceerd op 07 oktober 19, 14:03

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend stonden Wout Weghorst, Bjørn Johnsen en Mikhail Rosheuvel in de spotlights. Lees hieronder wat zij deden.

Weghorst
Wout Weghorst schoot VfL Wolfsburg dit weekend naar de tweede plaats in de Bundesliga. In het thuisduel met Union Berlin maakte de spits in de 69e minuut de enige treffer. Wolfsburg moet alleen de verrassende koploper Borussia Mönchengladbach voor zich laten. Weghorst maakte zijn vierde doelpunt van dit seizoen. De oud-AZ'er leverde ook al twee assists.

Johnsen
Bjørn Johnsen is goed op dreef in Noorwegen. De verhuurde spits van AZ maakte in vijf competitieduels al drie treffers voor Rosenborg BK. Zondag maakte de Noor in het uitduel met Haugesund in de 84e minuut de gelijkmaker, waardoor de stand op gelijke hoogte kwam. Echter werd het in de 85e minuut toch nog 2-1 voor de thuisploeg. Rosenborg staat nu op een vierde plaats in de Noorse competitie. 

Rosheuvel 
Hij doorliep de gehele AZ Jeugdopleiding, waar hij in het seizoen 2002-2003 als D-pupil terechtkwam. Sinds dit seizoen komt Mikhail Rosheuvel voor Al Dhafra FC uit. Afgelopen donderdag maakte de Amsterdammer zijn eerste doelpunt voor de club uit het Midden-Oosten. Hierdoor won zijn team met 1-2 van Al-Nasr.