Wie Wat Waar: Weghorst, Luckassen, Gudelj

Gepubliceerd op 11 januari 21, 13:24

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ’ers. In deze editie weten Wout Weghorst en Kevin Luckassen het net te vinden, en wordt Nemanja Gudelj geëerd met een mooie video.

Weghorst wederom trefzeker
Hij begint langzamerhand een vaste plek te veroveren in deze rubriek en was ook dit weekend weer belangrijk voor zijn club. Wout Weghorst bezet met zijn Wolfsburg de 6e plek in de Bundesliga en ging dit weekend op bezoek bij nummer 5 Union Berlin. In de 10e minuut was het Wolfsburg dat de leiding nam, nadat oud-ADO-speler Sheraldo Becker voor de thuisploeg al een enorme kans om zeep had geholpen: 0-1. Becker zou even later toch zijn goal krijgen en zag zijn ploeg na rust zelfs de voorsprong pakken, maar een handsbal gooide roet in het Berlijnse eten. Weghorst mocht van 11 meter aanleggen en faalde niet: 2-2. Met deze strafschop bracht de boomlange spits zijn seizoenstotaal alweer op 10 doelpunten.

Gelijkmaker Luckassen opmaat voor overwinning
In de Roemeense competitie kreeg Kevin Luckassen met zijn Viitorul Constanța bezoek van degradatiekandidaat FC Hermannstadt. Om hun plek in de top-6 en dus de zogenaamde kampioenspoule te behouden, moest er gewonnen worden. Een flinke streep door de rekening was dus ook de vroege openingstreffer van Hermannstadt, in de 19e minuut. In de wetenschap dat alleen winst goed genoeg was, ging Viitorul in de aanval. Na 37 minuten ontstond er een scrimmage voor het doel van Hermannstadt, waar Luckassen dankbaar gebruik van maakte: 1-1. Uiteindelijk moest de thuisploeg lang wachten op de verlossende treffer, maar deze kwam er in de 84e minuut dan toch: 2-1. Door dit doelpunt houdt Luckassen zicht op het spelen van de kampioenspoule.

Highlights Gudelj
Nemanja Gudelj heeft op zijn Instagrampagina een video boordevol highlights en statistieken gedeeld. In het 5 minuten durende filmpje worden zijn beste momenten in dienst van Sevilla uitgelicht en komen zijn beste statistieken ook aan bod. De 29-jarige Serviër speelt sinds de zomer van 2019 in de Spaanse club, waar hij tot dusverre 59 duels speelde.

Foto Wout Weghorst: www.vfl-wolfsburg.com