Wie Wat Waar: Winst en assist Altidore

Gepubliceerd op 28 oktober 13, 09:59
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van de opvallende prestaties van enkele voormalige AZ'ers. Deze week aandacht voor de eerste zege van Jozy Altidore met Sunderland, het debuut van Khalid Boulahrouz en de ongeslagen Bert van Marwijk.

Altidore: assist
Jozy Altidore heeft zondag tegen Newcastle United een belangrijke bijdrage geleverd aan de eerste Premier League-zege van dit seizoen van zijn club Sunderland. De Oud-AZ’er was in de 84e minuut de aangever voor het beslissende doelpunt van zijn kompaan Fabio Borini: 2-1. In het Stadium of Light kwam Altidore de volledige wedstrijd in actie. Het winnende Sunderland draagt de rode lantaarn nu over aan Crystal Palace, maar de ploeg van Altidore heeft nog wel een achterstand van vijf punten op een veilige positie.

Bekijk hieronder de assist van Altidore:

Boulahrouz: debuut
Khalid Boulahrouz heeft zondag zijn debuut gemaakt in de Deense Superliga. De oud-jeugdspeler van AZ speelde de volledige wedstrijd mee bij zijn nieuwe club Brøndby IF, dat op bezoek ging bij Odense BK. Als verdediger kan Boulahrouz terugkijken op een geslaagd debuut, want het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel. Boulahrouz en Brøndby moeten echter wel alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen. Slechts vanwege een beter doelsaldo staat de club op een veilige plaats voor degradatie.

"Ik ben blij dat mijn lichaam in orde was. Ik had wel momenten van vermoeidheid, maar het ging erg goed", zegt Boulahrouz tegenover Voetbal International. "Ik ben blij weer terug op het veld te zijn. We hebben de nul gehouden, maar het resultaat was niet zoals we dat onszelf hadden gewenst."

Van Marwijk: ongeslagen
Bert van Marwijk lijkt Hamburger SV binnen korte tijd weer helemaal op de rails te hebben gekregen. De voormalige linksbuiten van AZ bleef zondag - door met 0-3 te winnen bij SC Freiburg - voor de vijfde maal op rij ongeslagen in een officieel duel met HSV. Van Marwijk heeft sinds zijn aantreden in Hamburg vijf duels gecoacht, waarvan hij er drie won en twee gelijkspeelde. Ook een andere oud-AZ’er is nog ongeslagen als coach in de Bundesliga. Gertjan Verbeek debuteerde vrijdag als coach van 1. FC Nürnberg met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij VfB Stuttgart.