Weifelend begin breekt AZ Onder 12 op

Gepubliceerd op 26 oktober 13, 10:53
AMSTERDAM- AZ Onder 12 verloor zaterdag mede dankzij een gespannen start ruim bij Ajax D2: 5-1. De ploeg van trainer Michael Rippens keek binnen een kwartier tegen een 3-0 achterstand aan. Het herstel na rust was niet voldoende om het verschil goed te maken.

Het is ieder seizoen opnieuw een spannende ochtend voor de spelers van Onder 12; de eerste uitwedstrijd tegen een topploeg. De jongste AZ-talenten zijn nu inmiddels gewend aan de status van speler van de Alkmaarse club, maar voetbalden tot op heden met name tegen tweedejaars teams van amateurclubs. De eerste ontmoeting op Sportpark de Toekomst of Varkenoord brengt toch extra spanning met zich mee.

Nervositeit
Op de vroege zaterdag morgen was die spanning duidelijk zichtbaar bij de spelers van Onder 12. De nervositeit leek op de benen te slaan en daar profiteerde Ajax dankbaar van. Binnen elf minuten was keeper Zeth Boerrigter al drie keer kansloos. Bij zijn medespelers voor hem was te weinig initiatief en geen van de AZ'ers leek de bal te willen hebben. Op de momenten dat de Alkmaarders wel druk durfden te geven werden zij direct gevaarlijk. Quenten Rosaline en Saber Charif misten hun mogelijkheden echter.

Rosalina
Na de rust stond er een heel ander Onder 12 op het veld. De zware last van de zenuwen leek in de kleedkamer te zijn achtergelaten en de Amsterdammers werden vanaf de aftrap onder druk gezet. Het resulteerde al snel in de eerste Alkmaarse treffer. Na goed druk zetten van Stein Liefhebber en een pass van Gijs Brouwer rondde Rosalina uitstekend af.

Vertrouwen
De goal gaf de AZ-talenten duidelijk vertrouwen, terwijl de Ajacieden een periode zoekende waren. Een sensationele ommekeer leek in de maak, zeker toen Fabio Hendriksen een grote kans op de 3-2 kreeg. Zijn kopbal werd echter gekeerd. Onder 12 kreeg nog enkele mogelijkheden, maar vond het doel niet meer. Richting het einde van de wedstrijd kreeg Ajax weer meer grip op het spel. In de slotfase wisten de Amsterdammers zelfs nog twee keer te scoren waarmee er uiteindelijk toch nog ruim werd verloren.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax D2 - AZ Onder 12 5-1 (3-0)

Opstelling AZ Onder 12:
Zeth Boerrigter; Deron Payne, Bjorn Mussche, Jorn Berkhout, Boris van Weede (55. Thijs Blokker); Gijs Brouwer (55. Nino Klaver), Aaron Menelik, Zico Buurmeester (30. Stein Liefhebber); Quenten Rosalina, Saber Charif (30. Mohamed Taabouni), Fabio Hendriksen (55. Caner Demircioglu).

Scoreverloop: 5. 1-0, 8. 2-0, 11. 3-0, 32. Rosalina 3-1, 54. 4-1, 56. 5-1.