Wijnaldum: ‘Eerst mijn oma bellen’

Gepubliceerd op 16 april 11, 00:00
ALKMAAR- Na Kolbeinn Sigthórsson, Johann Berg Gudmundsson en Adam Maher was Giliano Wijnaldum zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag de vierde speler uit de AZ Jeugdopleiding die dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal heeft gemaakt: “Hier heb ik zo lang naar toegeleefd.”

“Al tijdens de warming-up was het een heel mooie sfeer in het stadion”, glunderde de 18-jarige linksback van Jong AZ en Oranje Onder 19 na afloop. “Dit was zo’n belangrijke wedstrijd voor ons. We willen ons heel graag direct voor Europees voetbal plaatsen. Het publiek voelt dat ook aan en ging massaal achter ons staan. Dat merkte ik al voor de wedstrijd.”

Na een warming-up in de tweede helft ging Wijnaldum op aangeven van de technische staf weer rustig in de dug-out zitten. “Maar opeens schreeuwde de trainer: ‘Giliano’. Ik hoorde het eerst niet, maar toen schreeuwde hij nog een keer: ‘Omkleden, omkleden’. Ik schrok best wel. Natuurlijk wist ik dat Simon Poulsen last van zijn hamstring had, maar nu ging het wel heel snel.”

“Er is niks mooiers dan in zo’n wedstrijd je debuut maken”, zei Wijnaldum. “Hier heb ik zolang naar toegeleefd. Ik ben hier als zestienjarige jongen komen voetballen. Vanaf dan wil je maar één ding: in het eerste van AZ komen. Nu moet ik de volgende stap maken en zorgen dat ik bij de eerste selectie blijf. Of dat gaat lukken? Nou, mijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af. Maar ik ben eruit met AZ. Ik wil hier de komende jaren blijven spelen.”

Wijnaldum: “Of ik al telefoontjes en sms’jes van thuis heb gehad? Nee, ik heb netjes mijn telefoon uitstaan als ik hier ben. Dan kan ik me goed op de wedstrijd concentreren. Straks in het spelershome zal er wel wat binnenkomen. Ik ga trouwens eerst mijn oma bellen. Zij heeft mij altijd geholpen. Nu is onze droom uitgekomen. Oma is overigens wel wat gewend vanwege mijn broer Georginio (Feyenoord-speler, red.). Een debuut in de Eredivisie is niet nieuw meer voor haar.”

Bekijk ook op AZ TV de reactie van Wijnaldum.

Tekst: AZ Media/ Daan Ruiter
Foto’s:
www.edvandepol.nl