Wijndal: 'Verwacht dat wij klus klaren'

Wijndal: 'Verwacht dat wij klus klaren'

Gepubliceerd op 24 november 21, 18:34

JABLONEC NAD NISOU- In navolging van Petr Rada en Tomáš Hübschman schoven ook Pascal Jansen en Owen Wijndal woensdag aan bij de Tsjechische pers. Zij blikten vooruit op het Conference League-treffen met FK Jablonec, dat donderdag om 21:00 uur wordt afgetrapt.

Een Tsjechische journalist wilde weten hoe het kan dat AZ in Europa beter presteert dan nationaal. "Als je de wedstrijden met elkaar vergelijkt, zie je gek genoeg dat we qua veldspel beter zijn in de Eredivisie", zei Wijndal. "Maar qua resultaten juist weer in de Conference League. Ik heb liever een goed resultaat, maar het is moeilijk te verklaren waarom het in de ene competitie beter gaat dan in de ander. Wel heb ik het gevoel dat het zomaar weer de goede kant op kan gaan."

Vertrouwen
Jansen was het daarmee eens. "Ik sluit me aan bij de woorden van Owen. Wat mogelijk meespeelt, is dat je twee verschillende competities speelt. In de ene heb je te maken met een goede reeks, wat vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden. Helaas zijn we nog niet voldoende in staat gebleken om dat ook in de Eredivisie door te zetten. Daar hebben we ook een aardige reeks neergezet, maar dat hield op met de struikelpartij in Groningen."

Geen voorstander
Desgevraagd ging Jansen ook in of de vroeg of zich door de resultaten in eigen land wijzigingen in zijn basiself aandienen. "Ik ben geen groot voorstander van veel wijzigingen, maar heb tegelijkertijd genoeg spelers tot de beschikking die het gewenste niveau meebrengen. Als je dan ziet dat we nog niet het niveau halen dat we nastreven, dan komt natuurlijk wel het moment dichterbij dat er wijzigingen plaatsvinden. Het is dus mogelijk dat anderen starten, maar dat is eigenlijk altijd het geval. Daarin is dit dus niets anders dan normaal."

Lastig duel
Captain Wijndal leeft in ieder geval vol vertrouwen toe naar het vijfde duel in groep D van de Conference League. "Ik ga ervanuit dat wij de klus gaan klaren. Daar heb ik alle vertrouwen in en met die doelstelling zijn wij ook naar Jablonec gekomen. Wel denk ik dat het een lastige wedstrijd wordt, maar wij moeten Jablonec kunnen verslaan met het spel dat we willen spelen."

Letschert
Opvallende afwezige in Tsjechië is Timo Letschert. "Hij is niet geselecteerd", legde Jansen uit. "In overleg met elkaar zijn we tot de conclusie gekomen dat hij elders zijn toekomst gaat zoeken. Hij zit in een fase van zijn carrière waarin je gewoon wil spelen en zijn perspectief hier is nu beperkt. Dan snap ik dat je over dit soort zaken met elkaar in gesprek gaat en samenwerkt aan een oplossing."

AZ TV
Wijndal en Jansen verschenen ook voor de camera van AZ TV. Bekijk hieronder de interviews vanuit Stadion Strelnice.


Live
FK Jablonec - AZ begint donderdag om 21:00 uur en is live te zien op ESPN. Mis niet van de Europese trip door de social media-kanalen van AZ te volgen:

Twitter
Instagram
Facebook
YouTube

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Wedstrijd

1
Europa Conference League
FK Jablonec - AZ
donderdag 25 nov 2021, 21:00
Wedstrijd informatie
1