Wijnker: 'Bijtanken in herfstvakantie'

Gepubliceerd op 18 oktober 13, 13:07
ALKMAAR- Aloys Wijnker is de Hoofd Jeugdopleiding van AZ. Van achter zijn bureau op Sportcomplex ’t Lood bespreekt hij belangrijke zaken rondom de jeugdteams. Dit keer bespreekt hij het programma en de rust tijdens de herfstvakantie.

Nu de herfstvakantie voor de deur staat, is het programma voor de jeugdteams divers. "Er is een competitiewedstrijd, twee bekerduels, twee teams spelen midweeks een toernooi en een groot aantal spelers van Onder 15 heeft een selectieactiviteit bij het Nederlands elftal. Iedereen komt dus wel in actie deze week", vat Wijnker samen.

Interessant
De enige competitiewedstrijd van het weekend wordt gespeeld door Onder 19. De ploeg van trainer Reinier Robbemond gaat op bezoek bij FC Utrecht A1. "Een mooie wedstrijd tegen een team waarin enkele jongens spelen die ook bij onze opleiding hebben gezeten", vindt de Hoofd Jeugdopleiding. "Voor het verloop van de competitie is het een interessant duel. Als je wint houd je aansluiting met de top. Bij verlies blijf je hangen in de middenmoot."

Beker
Onder 16 en Onder 13 komen op Sportcomplex 't Lood in actie voor de beker. "Beide teams zijn het toernooi goed begonnen", weet Wijnker. "Onder 16 speelt tegen VVV/Helmond Sport B1, over het algemeen tweedejaars B-junioren, dus dat betekent andere weerstand dan in de competitie. Het vertrouwen bij dat team is terug en die lijn moeten zij doortrekken. Onder 13 treft Zeeburgia, een ploeg waarvan zij onlangs in de competitie wonnen. Zij spelen al weken goed voetbal, daar moeten zij zich op blijven concentreren."

Bijtanken
Alle teams krijgen de komende week behalve vrij van school, ook enkele dagen vrijaf van AZ. "De herfstvakantie is een natuurlijke break in het seizoen. Het is voor de spelers goed om even uit het vaste ritme te gaan en een paar dagen goed uit te slapen. Teams krijgen daarom twee of drie dagen achter elkaar vrij om fysiek en mentaal bij te tanken. Na deze periode gaan wij door tot aan de kerst."