Wijnker: 'Goede energie bij trainingen'

Gepubliceerd op 25 oktober 13, 16:16
ALKMAAR- Aloys Wijnker is de Hoofd Jeugdopleiding van AZ. Van achter zijn bureau op Sportcomplex ’t Lood bespreekt hij belangrijke zaken rondom de jeugdteams. Dit keer bespreekt hij verschillende wedstrijden die zaterdag worden gespeeld.

Alle teams van de AZ Jeugdopleiding genoten deze herfstvakantie van enkele vrije dagen. Wijnker zag dat de rust het gewenste effect sorteerde: "Ik heb de laatste paar dagen ontzettend genoten van de energie en de voetbalbeleving tijdens de trainingen. Je kunt zeggen dat dit altijd het feit moet zijn, maar het is niet altijd vanzelfsprekend. Ik hoop dat het een voorbode is voor de wedstrijden van komend weekend."

Genieten
"Alle teams spelen interessante wedstrijden, maar voor mij springen er om verschillende redenen drie uit", vertelt de Hoofd Jeugdopleiding. "Als eerste het duel van Onder 13 op bezoek bij Feyenoord D1. Ik geniet de laatste weken enorm van dat team. Ze spelen het 'AZ-voetbal' met goede combinaties, creativiteit en veel doelpunten. Het is een uitdaging om dat ook op bezoek in Rotterdam te laten zien."

Doorzetten
De tweede wedstrijd waar Wijnker met extra aandacht naar kijkt, is de ontmoeting van Onder 16 met Vitesse O16 in Arnhem. "Zij kregen vorige week een teleurstelling te verwerken door in de slotfase te verliezen, maar het spel was uitstekend. Ik heb de wedstrijden tegen VVV/Helmond Sport B1 een uur lang gezien en daarin heb ik gewoon goed voetbal gezien. Het is nu aan het team om dit door te zetten."

Revanche
Als laatste bespreekt de Hoofd Jeugdopleiding Onder 15 dat op Sportcomplex 't Lood FC Emmen C1 ontvangt. "Zij zullen revanche willen nemen", refereert Wijnker aan de verrassende nederlaag van het team van trainer Koen Stam tegen Alphense Boys. "Vorige week hebben zij niet gespeeld, dus dit is de eerste kans om weer een goed resultaat neer te zetten. Dat moet uiteraard met goed voetbal gebeuren."