‘Willen ons bewijzen’

Gepubliceerd op 25 november 15, 19:21
ALKMAAR - John van den Brom en Rajko Brezancic blikten woensdagmiddag na de training vooruit op het Europa League-duel van donderdag met FK Partizan. Over de kansen op overwintering en het gevaar van de Serviërs.

“Deze vijfde wedstrijd in de campagne is belangrijk voor ons”, opende Van den Brom de persconferentie. “Onze situatie is niet heel goed: we staan met drie punten onderaan in de poule. De laatste competitieduels hebben we goed gespeeld. Die lijn moeten we doortrekken. Of er bij ons nu extra druk op staat? Nee. Ik heb meer het gevoel dat we ons willen bewijzen.”

Dos Santos
Mounir El Hamdaoui is niet speelgerechtigd in de Europa League. Zijn vervanger is Dabney dos Santos. Van den Brom: “De andere tien namen laten we bewust staan. We gaan het systeem niet wijzigen, zoals we eerder in Europa deden. Dos Santos is niet dezelfde speler als El Hamdaoui, maar heeft wel dezelfde aanvallende intenties. We veranderen verder dus niets. Want we hebben een goed gevoel, spelen thuis en spelen goed.”

Kansen
AZ maakt nog kans op Europese overwintering als het zelf van Partizan wint en Augsburg van Athletic Bilbao verliest. Van den Brom: “Dan loopt Bilbao uit naar twaalf punten en heeft de rest er zes. Dan wordt het nog leuk. Wij moeten sowieso nog twee keer winnen.”

Partizan
Van den Brom: “Het gevaar van Partizan? Dat ligt in de omschakeling, zoals we ook tijdens de uitwedstrijd hebben gezien. Partizan is een ploeg met een aantal spelers dat individueel het verschil kan maken. Maar het is ook niet een ploeg in vorm, daar moeten we ook eerlijk over zijn.”

Weerzien
Brezancic gaf aan geen speciale gevoelens te hebben voor het weerzien met de club waar hij opgroeide: “Ik heb er inderdaad elf jaar doorgebracht, maar beschouw deze wedstrijd als professional. Partizan is een van de twee grote clubs in Servië. Uit speelden we niet zo goed en verloren we. Dat was voor mij een verrassing. Ik ben ervan overtuigd dat we nu beter voor de dag komen. Als we allemaal honderd procent zijn, winnen we.”

AZ - FK Partizan begint donderdag om 19:00 uur in het AFAS Stadion. Deze wedstrijd is ook live te volgen via RTL 7, AZ Radio en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.