Winnaars Level Up! ontdekken AFAS Stadion

Winnaars Level Up! ontdekken AFAS Stadion

Gepubliceerd op 03 september 21, 14:27

ALKMAAR- Een speurtocht door het vernieuwde AFAS Stadion, gamen met AZ’s eSporters en sporten in de gym van de A-selectie. In totaal 150 kinderen waren deze week in de ban van het verantwoord gamen-project Level Up!.

In de Alkmaarse voetbaltempel waren woensdag en donderdag leerlingen van zes verschillende basisscholen aanwezig: Hasselbraam, De Vaart, Het Kompas, De Phoenix, De Familieschool en de St. Josephschool. De klassen waren de winnaars van Level Up! en plaatsten zich zo voor het Challenge Event.

Level Up!
Level UP! is een lessenreeks over bewust en positief gamen voor groep 5 en 6. Het is een initiatief van AZ, Bibliotheek Kennemerwaard en ECV esports. Na een kick-off voor ouders en docenten krijgen de leerlingen vijf lessen op school van een consulent van de bibliotheek en een afsluitend Challenge Event in het AFAS Stadion.

Gamen en sporten
Deze week was het dus tijd voor het Challenge Event, waar opgedane kennis kon worden ingezet. De leerlingen deden een interactieve speurtocht door het stadion en gingen gamen met AZ’s eSporters Dani Visser en Jens van der Flier. Verder werd ook benadrukt hoe belangrijk het is om zelf te bewegen. De daad werd bij het woord gevoegd met een sportsessie in de gym.

Shifts
Vorig jaar ging Level Up! niet door vanwege het coronavirus. Dit jaar keerde het tweedaagse evenement gelukkig weer terug, maar dat gebeurde wel op verantwoorde wijze. Zo werden de 150 deelnemers in shifts op pad gestuurd, zodat niet te veel kinderen tegelijkertijd bij elkaar waren.

Inschrijven
Klik hier voor meer informatie over Level Up! en om in te schrijven voor volgend seizoen.

Foto's: Sophie Snijders