Winnaars Rabo AZ Foodclinic

Gepubliceerd op 05 april 19, 16:01

ALKMAAR- 100 klassen deden de afgelopen weken mee aan de Rabo AZ Foodtour. Aan de hand van vlogs die zij zelf maakten, behandelden de leerlingen uit groep 7 en 8 verschillende onderwerpen rondom het thema voeding. In totaal zijn er ruim 400 vlogs ingestuurd. De tien winnende klassen nemen donderdag deel aan de AZ Foodclinic in het AFAS Stadion. 

De Rabo AZ Foodtour is een online lesprogramma van vier weken waarin spelers en trainers van AZ samen met voedingsdeskundigen lesgeven over gezonde voeding. Het programma is samen met Rabobank, GreenPort Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden en JOGG ontwikkeld voor de groepen 7/8.

Vlogs
Van AZ-vlogger Timo kregen de leerlingen aan het begin van de lessenserie de opdracht om leuke vlogs op te nemen over alles wat ze tijdens de Foodtour leerden. De scholen stuurden meer dan 400 vlogs in. De beste vlogs van tien klassen zijn uitgekozen en mogen donderdag 11 april meedoen aan de AZ Foodclinic in het AFAS Stadion. Tijdens deze clinic wordt de uiteindelijke winnaar van de Rabo AZ Foodtour 2019 bekend gemaakt.

AZ Foodclinic
Tijdens de clinic donderdag staan er een leuke activiteiten voor de winnaars op het programma. Zo gaan de deelnemers sporten, krijgen ze een rondleiding door het AFAS Stadion, is er een Meet & Greet met AZ-vlogger Timo en gaan ze de keuken in om fruitspiezen te maken met de kok van AZ.

Winnaars
De Rabo AZ Foodtour was een succesvol programma met veel enthousiaste deelnemers. Bekijk hieronder de tien winnende scholen:

Groep 8 van CBS Het Baken uit Sint Pancras
Groep 8 van de St. Jozefbasisschool uit 't Zand (Noord-Holland)
Groep 7 van De Dijk uit Den Helder
Groep 7/8 van OBS Barnewiel uit Oudkarspel
Groep 8 van de W.J. Driessenschool uit Grootschermer
Groep 8 van OBS De Klimop uit Castricum 
Groep 7 van de Meester Spigtschool uit Hoogkarspel
Groep 7/8 van Sint Lidwina uit Zwaagdijk-west
Groep 7b van OBS De Delta uit Assendelft
Groep 8b van De Hoeksteen uit Krommenie

Inschrijven Rabo AZ Foodtour 2020
Ook volgend schooljaar vindt de Rabo AZ Foodtour weer plaats. Via deze link kun je jouw klas opgeven voor de editie van 2020.

Winnende vlogs
Bekijk hieronder de tien winnende vlogs.

Eindvlog Het Baken
Eindvlog St. Jozefschool
Eindvlog De Dijk
Eindvlog OBS Barnewiel
Eindvlog W.J. Driessenschool
Eindvlog De Klimop
Eindvlog Meester Spigtschool
Eindvlog Sint Lidwina
Eindvlog De Delta
Eindvlog De Hoeksteen