Winst AZ Onder 14 in Doetinchem

Gepubliceerd op 23 november 13, 14:50
ALKMAAR- AZ Onder 14 heeft zaterdag op bezoek bij De Graafschap O14 ondanks een groot overwicht met kleine cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Wesley Visser miste veel kansen, maar won dankzij treffers van Robin Lathouwers en Finn Huitema met 0-2.

Voor de ontmoeting met De Graafschap mocht er op een Alkmaarse overwinning gerekend worden. Onder 14 draait keurig bovenin in mee in de Onder 14-competitie terwijl de tegenstander in de onderste regionen van de ranglijst terug te vinden was.

Eindfase
In de eerste helft werd het krachtsverschil al direct duidelijk. "We speelden een hele goede eerste helft", vond Visser. "We waren dominant en alles speelde zich op de helft van De Graafschap af. Zij zijn eigenlijk niet over de middenlijn geweest. Alleen in de eindfase ging het mis en maakten wij niet de goede keuzes." Zo werden de kleedkamers met een 0-0 stand opgezocht.

Lathouwers
Na rust leek het even dat Onder 14 helemaal niet zou gaan scoren toen Lathouwers een strafschop miste. Het was echter diezelfde Lathouwers die enkele minuten later na een mooie slalom de 0-1 aantekende. Nadat invaller Huitema met het hoofd voor de 0-2 zorgde, kwam de zege van de Alkmaarders helemaal niet meer in gevaar.

Scoren
Ondanks de overwinning sprak Visser na afloop zijn zorgen uit: "Onze spitsen scoren te moeilijk. Geen van de aanvallers heeft dit seizoen meer dan vier doelpunten gemaakt. Dat is tekenend." De trainer had postieve woorden voor Rik Regeling en Imanuel Pherai. De talenten van AZ Onder 13 speelden een hele wedstrijd. "Zij bleven uitstekend op de been en waren een rustpunt in de opbouw."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
De Graafschap O14 - AZ Onder 14 0-2 (0-0)

Opstelling AZ Onder 14:
Nick Boom; Robin Lathouwers, Rik Regeling, Finn Berk, Imanuel Pherai; Peer Koopmeiners (35. Nadir Chakrouni), Quinten Helmer (45. Ivar de Boer), Jesse Verswijveren; Maxwell Asare (35. Finn Huitema), Keyennu Lont, Guillermo Gauna (45. Redur Kaya).