Goes tekent nieuw contract tot medio 2026

Goes tekent nieuw contract tot medio 2026

Gepubliceerd op 24 juni 22, 20:02

ZAANSTAD- AZ heeft het contract van Wouter Goes opengebroken en verlengd tot medio 2026. De verdediger uit de AZ Jeugdopleiding tekende zijn tweede verbintenis.

Goes doorliep een groot deel van de AZ Jeugdopleiding. Hij stroomde in als speler van het Onder 13-team. Inmiddels maakt hij onderdeel uit van de selectie van Jong AZ. Goes maakte op 4 februari 2022 zijn debuut in het betaald voetbal. Sindsdien speelde hij vier keer mee bij de ploeg van trainer Maarten Martens. Hij had nog een contract tot medio 2023.

Juventus als hoogtepunt
In het afgelopen seizoen maakte Goes deel uit van het Youth League-team van AZ, dat het tot de achtste finales schopte tegen Juventus. Er werd na strafschoppen verloren. Toch ziet Goes de ontmoeting met de jeugd van de Italiaanse grootmacht als het hoogtepunt van het voorbije jaar.

Goes: 'Ga je niet veel meer meemaken'
"We zijn met AZ Onder 18 kampioen geworden en we pakten de beker. Het was alleen al wat dat betreft een heel mooi seizoen. Natuurlijk was het jammer dat we na penalty's eruit gingen tegen Juventus, maar voor mij is dat alsnog het hoogtepunt. Dit soort momenten ga je als jonge speler niet heel veel meer meemaken", zegt Goes.

'Het gevoel is wederzijds'
De achttienjarige verdediger hoopt komend seizoen een vaste plek te veroveren bij Jong AZ. "Uit het contract en de manier waarop AZ met mij communiceert spreekt in elk geval veel vertrouwen. Het laat zien dat de club het in mij ziet zitten. Dat gevoel is wederzijds. Dat wil ik laten zien door het komende seizoen veel speelminuten te maken en op de langere termijn in AZ 1 te spelen."

Brandenburg: 'Staat zijn mannetje'
Hoofd Opleiding Paul Brandenburg: "Wouter is een rechtsbenige verdediger, die meedogenloos kan zijn in de duels en die comfortabel aan de bal is Niet alleen in de competitie met AZ Onder 18, maar ook in de Youth League heeft hij laten zien zijn mannetje te staan. Dat hij inmiddels ook al een aantal keer bij Jong AZ heeft meegedaan, zegt dat zijn ontwikkeling positief is. We leggen hem langdurig vast met het vertrouwen dat hij de komende jaren op dezelfde voet verdergaat."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl