Wuytens: ‘Bekijk het positief’

Gepubliceerd op 07 november 13, 23:22
ALKMAAR- AZ heeft zich donderdag nagenoeg gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Europa League. In het AFAS Stadion werd Shakhter Karagandy met 1-0 verslagen. Man of the Match Jan Wuytens sprak na afloop tevreden de media toe: “Het gaat alleen maar beter worden.”

“Ik ben erg tevreden met het resultaat”, was Wuytens duidelijk. “We hebben weer gewonnen, zijn nagenoeg gekwalificeerd en hielden voor de vierde keer op rij ‘de nul’. Soms hoor je van die negatieve geluiden over wat er allemaal niet klopte, maar ik bekijk het liever positief. We winnen en zijn nog steeds lerende. Het wordt dus alleen maar beter. Door dit resultaat kunnen we ons straks meer concentreren op de Eredivisie, want die competitie is des te belangrijker.”

Kansen
“Deze wedstrijd hadden we veel eerder in het slot moeten gooien”, vond de Belgische verdediger. ”We creëerden veel kansen, die we steeds vergaten af te maken. Je hebt wel eens van die wedstrijden waarin het niet helemaal meezit. Daardoor werd het in de slotfase nog spannend. Iedere bal die zij richting ons doel pompten was gevaarlijk. Er liepen een paar spelers van twee meter twintig tussen, met veel kopkracht. Hun inworpspecialist was er niet bij, maar ze hadden er nog eentje die ver kon gooien. We kwamen deze keer echter niet echt in de problemen bij die situaties.”

Shakhter Karagandy
“We hebben het vooraf niet gehad over de instelling van Shakhter Karagandy”, gaf Wuytens antwoord op een vraag. “Dat ze maar met veertien spelers naar Alkmaar kwamen, is hun probleem. Net als onze trainer kijken wij vooral naar onszelf. Dat doen we de laatste weken heel fel. We zorgen er samen voor dat we niet verslappen. Als team staan we continu scherp aan de aftrap.”

Weer ‘de nul’
Wuytens: “Het is voor ons als verdediging zeker belangrijk om weer ‘de nul’ te hebben gehouden. Daarvoor staan we er. Het aanvallende gedeelte is extra. We eisen elke wedstrijd van elkaar dat we geen tegentreffer hoeven te incasseren. Het is belangrijk dat het centrum van de verdediging georganiseerd staat. Esteban, Jeffrey Gouweleeuw en ik spelen nog maar een paar maanden samen, maar we voelen elkaar al goed aan.”

Bloemen
“Het is leuk voor mij dat ik werd gekozen als Man of the Match”, lachte Wuytens. “Dat is een mooie opsteker. Mijn vriendin zal zeker blij zijn met de bos bloemen die ik net heb gekregen. Thuis ga ik niet vertellen dat ik Man of the Match was. Ik vertel haar dat ik de bloemen speciaal voor haar gekocht heb. Dat maakt meer indruk.”

Feyenoord
“We hebben vandaag tot de laatste minuut veel energie in de wedstrijd moeten stoppen, doordat we vergaten verder uit te lopen”, sloot Wuytens af. “Met 2-0 of 3-0 hadden we iets meer achterover kunnen leunen. Dan hadden we rust kunnen pakken richting komend speelweekend. We hebben echter twee dagen om volledig te herstellen. Dat moet genoeg zijn. Zondag wacht Feyenoord. Een mooi affiche. Dan kunnen we laten zien hoe ver we zijn in onze ontwikkeling.”

Tekst: Daan Ruiter / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl