ZaansFit AZ Winterkamp van start

Gepubliceerd op 26 februari 18, 14:39
ZAANSTAD- Op het AFAS Trainingscomplex is maandag het ZaansFit AZ Winterkamp van start gegaan. Kinderen met overgewicht krijgen drie dagen lang een inspirerend programma aangeboden waarin plezier, sport, spel en gezonder leven centraal staan.

Het ZaansFit AZ Winterkamp richt zich op meisjes en jongens van 8 tot en met 12 jaar die iets aan hun overgewicht willen doen door meer te bewegen en gezonder te eten en drinken. Het initiatief van gemeente Zaanstad, AZ, Sportbedrijf Zaanstad, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-Zaanstad en GGD Zaanstreek-Waterland werd in januari 2017 gelanceerd, kreeg in augustus een vervolg met het ZaansFit AZ Zomerkamp en kent nu dus een tweede wintereditie.

Inspirerend
Deelnemers krijgen onder meer een officieel AZ-trainingsshirt en dagelijks een lekkere en gezonde maaltijd. Onder leiding van AZ-trainers en sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad worden gevarieerde voetbaltrainingen afgewerkt en sportieve spelletjes gedaan. Bij voorgaande edities werd ook een balletje meegetrapt door spelers van AZ 1, hetgeen ook deze keer zal gebeuren. Voor de kinderen een inspirerende ervaring om nooit te vergeten.

Workshop voeding
Nieuw op het ZaansFit AZ Winterkamp is een fysieke training. Deze wordt afgewerkt in de gym van het hypermoderne complex in Zaanstad. Ook maakt voor het eerst een workshop over werken aan je zelfvertrouwen deel uit van het programma. De kinderen leren hierbij op speelse wijze hoe met tegenslag om te gaan en hoe je sterker in je schoenen kunt komen te staan.

Foto's: Jeroen Schreur / www.schreurfotografie.nl