ZaansFit AZ Winterkamp van start gegaan

Gepubliceerd op 02 januari 17, 15:42
ZAANSTAD- Op het AFAS Trainingscomplex is maandag het ZaansFit AZ Winterkamp van start gegaan. Drie dagen lang krijgen kinderen met overgewicht een gratis programma aangeboden waarin plezier, sport en spel centraal staan.

Tijdens het ZaansFit AZ Winterkamp staan kinderen van 8 tot en met 12 jaar onder leiding van AZ-trainers en sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad. De deelnemers krijgen onder meer een officieel AZ-trainingsshirt en een lekkere en gezonde maaltijd. ’s Ochtends wacht hen een gevarieerde voetbaltraining, waar ’s middag sportieve spelletjes worden gedaan.

Speels gesprek
Verder gaat de diëtist van AZ op speelse wijze met de kinderen in gesprek over gezond eten en drinken. Vanwege het belang van continuïteit krijgen ook ouders de mogelijkheid te leren over een gezonde opvoeding. Daarom wordt iedere ochtend in het spelershome van het AFAS Trainingscomplex een oudersessie gehouden, waarin onder meer de schijf van vijf en het lezen van etiketten aan bod komen.

Feestelijk
Woensdag wordt het ZaansFit AZ Winterkamp, een initiatief van Sportbedrijf Zaanstad, JOGG Zaanstad, gemeente Zaanstad en AZ, op feestelijke wijze afgesloten. Bekijk hieronder de foto's van de openingsdag:

Foto’s: Rein Schouten