Zege AZ Onder 17 bij FC Twente

Gepubliceerd op 30 november 13, 16:37
ALKMAAR- AZ Onder 17 heeft zaterdag zijn tweede competitiezege op rij geboekt. Een week na de thuisoverwinning op ADO Den Haag werd nu FC Twente B1 op overtuigende wijze op zij gezet. De ontmoeting in Twente eindigde in 1-4.

"Een mooie overwinning, na een goede wedstrijd van onze kant", zo luidde de eerste reactie van Michael Buskermolen na afloop van de winst van zijn team. De trainer had zijn ploeg prima aan de wedstrijd zien beginnen. Binnen vier minuten opende Jan-Willem Tesselaar op aangeven van Michael Breij de score.

Tempo
"Na dat goede begin, waarin we in een hoog tempo speelden, werd ons spel iets minder", blikte Buskermolen terug. FC Twente kon daardoor wat dreigender worden. Uiteindelijk kwam de goal van Justin Bakker op een perfect moment. Vlak voor de rust tekende de centrale verdediger de 2-0 aan.

Organisatie
Buskermolen zag zijn team vervolgens goed uit de kleedkamer komen. "In de tweede helft stond de organisatie erg goed. We profiteerden alleen te weinig van de ruimtes." Even leek dat Onder 17 op te breken. Het ene moment dat de organisatie na rust niet goed stond werd door de Tukkers aangegrepen om de 1-2 aan te tekenen.

Aangever Breij
Echt lang was het echter niet spannend in Twente. Een minuut na de aansluitingstreffer vergrootte Jeremy Helmer de marge weer naar twee doelpunten. Nog eens twee minuten later zorgde invaller Bilali Mohamed voor de definitieve beslissing. Breij fungeerde bij beide doelpunten als aangever.

Goed gevoel
Met de tweede winst op rij lijkt Onder 17 een mindere periode definitief achter zich te hebben gelaten. "Er zijn nog twee wedstrijden tot de winterstop en als het team zo blijft trainen en spelen dan ben ik er van overtuigd dat wij het jaar met een goed gevoel afsluiten", keek Buskermolen vol vertrouwen naar de volgende duels.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Twente B1 - AZ Onder 17 1-4 (0-2)

Opstelling AZ Onder 17:
Abdel Elouazzane; Kaan Karabakal, Pantelis Hatzidiakos, Justin Bakker, Danny Muhl; Daan Boerlage, Mees Hoedemakers (69. Guus Til), Jeremy Helmer; Michael Breij (69. Salim Mansouri), Jan-Willem Tesselaar (64. Bilali Mohamed), Stefan Smal (64. Viktor Einarsson).

Scoreverloop: 4. Tesselaar 0-1, 38. Bakker 0-2, 66. 1-2, 67. Helmer 1-3, 69. Mohamed 1-4.