Zestal in jeugdteams Oranje

Gepubliceerd op 05 oktober 18, 16:04
ZAANSTAD- In totaal zes AZ'ers hebben de definitieve selectie gehaald van drie KNVB-jeugdteams. Owen Wijndal, Jasper Schendelaar, Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Mees Bakker en Bram Franken maken zich op voor oefeninterlands en een EK-kwalificatietoernooi.

Oranje Onder 20
Wijndal speelt met Oranje Onder 20 oefeninterlands in buiten- en binnenland. Op vrijdag 12 oktober wordt in Meppen de strijd aangebonden met Duitsland, waarna op dinsdag 16 oktober Polen de opponent is op Sportpark Nieuw-Zuid in Katwijk aan Zee. Jelle Duin staat op de reservelijst van coach Bert Konterman.

Oranje Onder 19
Schendelaar en Koopmeiners reizen voor een EK-kwalificatietoernooi af naar Ierland. Dat wordt op woensdag 10 oktober afgetrapt tegen de Faeröer. Het duel wordt gespeeld in Galway, waar drie dagen later ook Bosnië-Herzegovina de opponent is. Op dinsdag 16 oktober wordt in Longford afgesloten tegen het thuisland. Thijs Oosting staat op de stand-by-lijst.

Oranje Onder 18
Drie van de vijf AZ'ers in de voorselectie van Oranje Onder 18 overleefden de laatste schifting van coach Mischa Visser. Met Bakker, Franken en Goudmijn in de gelederen oefent de ploeg op donderdag 11 oktober in Praag tegen Tsjechië. Maxim Gullit staat stand-by.