Zeven jeugdspelers bij A-selectie

Gepubliceerd op 17 mei 16, 09:01
ZAANSTAD- Liefst zeven spelers uit de AZ Jeugdleiding voegen zich vanaf zondag 26 juni bij de A-selectie. Jeremy Helmer doet dat definitief. Justin Bakker, Guus Til, Ferdy Druijf, Owen Wijndal, Jelle Duin en Jasper Schendelaar trainen gedurende drie weken mee.

Hij speelde afgelopen seizoen als eerstejaars A-junior bij AZ Onder 19 en dus is Justin Bakker maar wat blij dat hij de uitnodiging voor het Alkmaarse vlaggenschip nu al heeft ontvangen. "Hier doe ik het allemaal voor. We willen allemaal zo snel mogelijk voor het eerste team uitkomen en dit is een mooie stap in de juiste richting. Het eerste plan was dat ik de hele voorbereiding eigenlijk gewoon bij Onder 19 zou zijn. Totdat Ferdy, Guus en ik bericht kregen dat wij even bij Paul Brandenburg (Hoofd Jeugdopleiding AZ, red.) moesten komen om van hem te horen dat wij deze prachtige kans krijgen. Ik zie dit als een soort beloning voor met name de tweede seizoenshelft die ik achter de rug heb. Ja, vanaf nu ben ik alleen nog maar aan het aftellen naar 26 juni", lacht de centrale verdediger."   

Niets dan trots
Jelle Duin speelde gedurende de afgelopen jaargang voor AZ Onder 17, kende naar eigen zeggen een goed seizoen maar zag de uitnodiging niet helemaal aankomen. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan", bekent hij. "Vanaf het moment dat mij verteld werd dat Max Huiberts (Directeur Voetbalzaken, red.) en hoofdtrainer John van den Brom mij bij een deel van de voorbereiding wilden hebben, ben ik niets anders dan trots. Ik heb al eens eerder met de staf en sommige spelers van de A-selectie getraind, maar ik verwacht dat het er straks anders aan toe zal gaan. We trainen nu met de voltallige selectie en dus is het niveau hoger en zijn de jongens om mij heen allemaal sterker dan ik gewend ben. Hoewel we wegens toetsen en examens in deze periode nog van alles moeten regelen met school, kijk ik er ontzettend naar uit."

Grote ontwikkeling
Paul Brandenburg is zelf geen trainer meer, maar desalniettemin ontzettend trots op zijn jongens. "Dit zevental spelers heeft gedurende het afgelopen seizoen een grote ontwikkeling doorgemaakt. Zij hebben uitgeblonken tijdens wedstrijdstrijden, maar ook op trainingen. De sessies naast het stadion met de staf van de A-selectie zijn daar een mooi voorbeeld van. Daar hebben zij een heel goede indruk achtergelaten waarvoor ze nu worden beloond.

"In de drie weken dat zij onderdeel uitmaken van de hoofdmacht zullen ze ervaren dat bijvoorbeeld het handelingstempo veel hoger ligt en dat ze daarin mee moeten. Zullen ze merken dat er fysiek veel meer van ze gevraagd wordt dan dat zij tot nu toe gewend zijn. Wij willen deze jongens laten ervaren wat er op het hoogste niveau van ze wordt gevraagd om de laatste stap naar het vlaggenschip zo klein mogelijk te maken. De insteek is om ze te laten proeven en wellicht dat sommigen dan wel aanhaken. Laat het in ieder geval de bevestiging zijn dat ze op de goede weg zijn", aldus de voorman van de AZ Jeugdopleiding.