Zieke kinderen beleven geweldige dag bij AZ

Gepubliceerd op 03 februari 15, 18:03
ALKMAAR- Zeventien chronisch zieke kinderen hebben zondag een onvergetelijke dag bij AZ beleefd. De kinderen - onder behandeling bij Medisch Centrum Alkmaar - werden met de spelersbus opgehaald bij het ziekenhuis en bekeken AZ - Heracles vanuit een skybox.

Ook kregen alle kinderen een AZ-shirt met hun eigen naam achterop én een wedstrijdbal. Als klap op de vuurpijl kwamen AZ-spelers Simon Poulsen, Jan Wuytens en Djavan Anderson langs voor een meet and greet met de bijzondere gasten van AZ.

Spannend
De moeder van Justin (7 jaar), die een belangrijk deel van zijn longen moet missen, zegt: “Hij is de laatste jaren 35 keer in het ziekenhuis geweest en is zelfs een keer opgehaald met de traumahelikopter. Afgelopen oktober dachten we dat we hem kwijt waren. Het is zo fijn dat hij nu voor de eerste keer mee kan met een ‘Opkikkerdag’. Hij vond het zo spannend dat hij vannacht niet kon slapen. Hij zou graag zelf voetballen, maar dat kan hij niet. Daarom is het zo leuk om hier te zijn.”

Belangrijk
Ook Moos (8 jaar) wilde zijn kans niet voorbij laten gaan. Zijn moeder: “Moos heeft een ernstige voedselallergie, gecombineerd met extreme astma en eczeem. Hij voelde zich vanmorgen niet lekker. We hebben hem opgelapt met een paar pillen en nu is hij hier. Ik vind dit zo leuk! Als je een ziek kind hebt, dringt het pas tot je door hoe belangrijk het is dat mensen dit doen. Je moet het maar doen. En het plezier bij de kinderen is heel groot.“

IJmond Support Groep
Dit alles werd mogelijk gemaakt door de samenwerking van Stichting De Waaier en MCA / Gemini. De skybox werd beschikbaar gesteld door de IJmond Support Groep : Ovenbouw/Blok Groep/Staalwerk/HeatTeQ.

Foto’s: Erik Boschman / De Waaier