Zuur puntverlies AZ Onder 17

Zuur puntverlies AZ Onder 17

Gepubliceerd op 07 december 19, 16:59

ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen met een gelijkspel tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn verzuimde een minimale voorsprong uit te bouwen en leed kostbaar puntverlies: 1-1.

AZ opende na een kwartier de score via Jurre van Aken. De rechtsback schoof de bal van buiten het zestienmetergebied strak in de hoek. De grootste kans in de eerste helft daarna uit een sporadisch moment van Haags gevaar: Finn van Breemen raakte de lat.

Paal
In de tweede helft gingen de Alkmaarders op zoek naar een grotere voorsprong. De kansen kwamen er zeker, maar de afronding liet te wensen over. Zo omspeelde Fedde de Jong tien minuten na rust ADO-keeper Kilian Nikiema, maar schoot hij op de paal.

Gemiste kansen
Ook de eerder op de nog voor Onder 16 trefzekere Ernest Poku kreeg de bal bij meerdere mogelijkheden niet tussen de palen. Een minuut voor tijd kreeg AZ vervolgens het deksel op de neus. Ynus Ates trok de stand gelijk. Luuk Kluiters en Poku waren in blessuretijd nog dicht bij, maar konden zuur puntverlies niet meer afwenden.

Aan de bak
Door het gelijkspel tegen ADO moet AZ Onder 17 volgende week nog vol aan de bak om plaatsing voor de kampioenspoule veilig te stellen. Een overwinning bij Heerenveen volstaat dan in ieder geval.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - ADO Den Haag Onder 17 1-1 (1-0)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Loek Postma, Wouter Goes, Nigel Owusu; Nick Twisk, Fedde de Jong, Damienus Reverson; Levi de Wilde, Abdu Kader Touré, Floris Quaedvlieg.

Scoreverloop: 15. Van Aken 1-0, 89. Ates 1-1.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

1
Onder 17 Najaar - 2020 - 2021
AZ - ADO Den Haag
zaterdag 7 dec 2019, 15:00
Wedstrijd informatie
1