0
Netherlands Keuken Kampioen Divisie 2021/2022
vrijdag, 06 mei 2022
20:00
3

WEDSTRIJD: Almere City FC - Jong AZ

Om toegang te krijgen tot dit duel is er een aantal voorwaarden: zo moet je in bezit zijn van een wedstrijdkaart, coronatoegangsbewijs (13 jaar of ouder) en een geldig legitimatiebewijs. 

Coronatoegangsbewijs 

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig gevaccineerd.

Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.


Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Wedstrijdkaart
Je kunt je kaart aanvragen tot 12:00u op 1 werkdag voor de wedstrijd door een mail te sturen naar uitwedstrijdenjongaz@az.nl onder vermelding van de wedstrijd, je volledige naam en je klantnummer. Je ontvangt dan zo snel mogelijk bevestiging met alle relevante informatie.

ALMERE- Jong AZ maakt zich op voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Om 20:00 uur staat een ontmoeting bij Almere City FC op het programma.

Met nog één duel te gaan heeft Jong AZ zicht op een hogere notering op de ranglijst. Daarvoor is een zege op Almere City FC nodig. Het verschil tussen beide ploegen is op dit moment namelijk twee punten in het voordeel van de Almeerders.

Nederlaag tegen Helmond Sport
Jong AZ gaat richting Almere na een 0-1 nederlaag tegen hekkensluiter Helmond Sport. Jules Houttequiet kopte uit een voorzet vanaf links van Bryan van Hove pas in de 84ste minuut de winnende treffer binnen namens de Brabanders.


Rentree Taabouni
Tegen Helmond vierde Mohamed Taabouni zijn rentree in de basisopstelling van Jong AZ. De Haarlemmer zat op 4 april 2022 voor het laatst bij de selectie tegen Roda JC. Taabouni werd tegen Helmond na één helft vervangen door Iman Griffith.

TOP Oss
De verschillen op de ranglijst zijn met nog één duel te gaan behoorlijk klein. Niet alleen Jong AZ (39 punten) en Almere City (41) doen nog mee om de dertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Ook TOP Oss (41) heeft nog zicht op een trede hoger. De Ossenaren nemen het in de laatste speelronde op tegen MVV Maastricht.

Barasi matchwinner
De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en Almere City eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg van trainer Maartens Martens. Na een eigen doelpunt van Peer Koopmeiners trok Richonell Margaret de score gelijk met een schot met rechts. In de 81ste minuut kopte Yusuf Barasi de winnende treffer binnen namens Jong AZ.

Joey Jacobs
In de heenwedstrijd stond Joey Jacobs nog in de basisopstelling van Jong AZ. De verdediger nam later in het seizoen afscheid om aan te sluiten bij de selectie van Almere City. Jacobs droeg tot dusver dit seizoen zestien keer het shirt voor zijn nieuwe club. Telkens stond hij aan de aftrap.

Ramon Leeuwin
Ook Ramon Leeuwin droeg vorig seizoen nog de kleuren van AZ. De 34-jarige centrumverdediger kwam in de winter van 2020 over van het Deense Odense BK. Afgelopen zomer vertrok hij naar Ally


Drie zeges Jong AZ
Jong AZ en Almere City staan voor de negende keer tegenover elkaar in een officieel duel. Drie daarvan werden in het voordeel van de Alkmaarders beslist. Geen enkele ontmoeting eindigde in een gelijkspel.

Twintig minuten voor tijd
Almere City ontvangt Jong AZ een week na de 1-0 nederlaag tegen ADO Den Haag. Twintig minuten voor tijd maakte voormalig Almere-spits Thomas Verheydt de enige goal van de wedstrijd.

Live
Almere City - Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en te zien via het schakelkanaal van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

Arbitrage
Het duel in het Yanmar Stadion staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Stefan de Groot en Thomas Krijt zijn aangesteld als assistent-scheidsrechters. Haico Michielsen is de vierde official.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Jong Ajax - De Graafschap
FC Emmen - ADO Den Haag
Excelsior Rotterdam - NAC Breda
Helmond Sport - FC Den Bosch
TOP Oss - MVV Maastricht
Jong PSV - FC Dordrecht
Roda JC - Telstar
Jong FC Utrecht - VVV-Venlo
FC Volendam - FC Eindhoven

ALMERE- Jong AZ heeft het seizoen afgesloten met een overwinning op Almere City FC. In het Yanmar Stadion sloeg de ploeg van Maarten Martens na rust tweemaal toe: 0-3. Mexx Meerdink en Mohamed Taabouni (2x) maakten de goals. 

Bij de Alkmaarders maakte Jelle Duin zijn rentree. De spits raakte in november zwaar geblesseerd en moest maandenlang revalideren. Aan die periode kwam vrijdag een eind toen hij bij Jong AZ in de basis begon.

Combinatie
In Almere duurde het lang voordat de eerste kansen ontstonden, al kwam de meeste dreiging wel van de gastheren. In de dertigste minuut noteerde Jong AZ de eerste serieuze doelpoging. Na een combinatie met Duin kwam Ernest Poku vrij in de Almeerse zestien. Hij schoot op het lichaam van de uitgekomen Nordin Bakker.

Ingrijpen
Almere City - waar oud-AZ'ers Joey Jacobs en Ramon Leeuwin in de basis begonnen en Tijmen Wildeboer later inviel - zorgde op zijn beurt meermaals voor benauwde situaties. Zo moest Robin Lathouwers een dreigende corner achter tikken, greep Maxim Dekker op tijd in voordat Maarten Pouwels kon uithalen en kon Beau Reus een poging van Stije Resink simpel keren. Op slag van rust was er nog een goede kans voor Duin. Hij kreeg zijn hoofd tegen een voorzet van Milos Kerkez, maar zijn inzet mistte kracht. 

Zijnet
Ook na de pauze bleven kansen aanvankelijk schaars. In de 66e minuut was Taabouni plots weer dreigend. Hij dwong Bakker uit positie en kon het daarna uit moeilijke hoek schieten, maar vond het zijnet. 

Goal Meerdink
Twee minuten later was het wel raak. Zico Buurmeester kon indribbelen en gaf de bal mee aan Mexx Meerdink. De invaller draaide open en schoot knap de 0-1 tegen de touwen. 

Dekkers en Taabouni
In de 77e minuut scoorde Jong AZ ook de 0-2. Quinten Dekkers kwam knap door op de rechterflank en zette voor op Taabouni, die overtuigend afdrukte. 

Strafschop
Het was ook Taabouni die in de 88e minuut de eindstand op 0-3 bepaalde. Nadat Meerdink werd gevloerd kreeg Jong AZ een strafschop. Taabouni ging achter de bal staan en schoot overtuigend binnen. Daarmee sloten de beloften het seizoen af met een overtuigende zege. 

Martens: 'Grote bijdrage'
“Het is lekker het seizoen te eindigen met een overtuigende overwinning”, vertelde Martens. “Het was een wedstrijd zoals we er al veel hebben gespeeld, waarin het beide kanten op kon vallen. Ik wil het hele team een compliment geven, maar ook zeker die invallers die een grote bijdrage leveren. Het begon met een goede actie van Zico en het afmaken van Mexx. Daarna bereidt Quinten heel goed de goal van Mohamed voor en beslissen we het uiteindelijk met een strafschop.”

Recordnotering
Door de zege sluit Jong AZ het seizoen af met een dertiende plaats, een recordnotering voor de Alkmaarse beloften. Martens: “Daar kunnen we trots op zijn. We willen zo hoog mogelijk eindigen en altijd het beste eruit halen. Als dat dan de hoogste ranking van de afgelopen jaren is kunnen we daar alleen maar blij mee zijn.”


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Almere City FC - Jong AZ 0-3 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Almere City FC: Nordin Bakker; Bram van Vlerken, Ramon Leeuwin (78. Faris Hammouti), Joey Jacobs, Thomas Poll; Stije Resinks (72. Tijmen Wildeboer), Danny Post, Lance Duijvestijn; Ilias Alhaft (72. Jeffrey Puriel), Maarten Pouwels (56. Jonas Arweiler), Bradly van Hoeven (46. Layee Kromah). 
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Robin Lathouwers (72. Quinten Dekkers), Tijs Velthuis, Maxim Dekker, Milos Kerkez (84. Misha Engel); Peer Koopmeiners (66. Iman Griffith), Mohamed Taabouni, Zico Buurmeester; Fedde de Jong, Jelle Duin (66. Mexx Meerdink), Ernest Poku (66. Myron van Brederode). 

Scoreverloop: 68. Meerdink 0-1, 77. Taabouni 0-2, 88. Taabouni 0-3 (pen.)
Gele kaarten: Bakker, Puriel (Almere City FC).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Erwin Blank.

Foto: Orange Pictures