2
Eredivisie
zaterdag, 13 april 2019
18:30
3

WEDSTRIJD: AZ - ADO Den Haag

Kaartverkoop

Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum per AZ Clubkaart en AZ Seizoenkaart 5 kaarten kopen.

Tot 20% stapelkorting bij AZ*

Ben jij van plan om dit seizoen meerdere thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Het is nu al mogelijk om voor alle thuiswedstrijden in de Eredivisie kaarten te reserveren. En als je jouw kaarten in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vijf of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%!

Ideaal dus als je met vrienden een aantal gezellige (zaterdag-)avonden bij AZ wilt beleven inclusief een bezoek aan het Sportcafé. Deze duels kun je nu al reserveren en daarbij direct profiteren van de stapelkorting. Ga je liever met familie en (klein-)kinderen naar wedstrijden op zondagmiddag of een keer met jouw complete elftal naar een wedstrijd in het AFAS Stadion? Ook dan scoor je stapelkorting bij AZ.

De stapelkorting geldt voor alle Eredivisiewedstrijden dus ook voor de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Alle combinaties van aantal kaarten en wedstrijden zijn mogelijk. De korting wordt automatisch toegepast in je winkelmandje. Bestel dus nu jouw kaarten voor één of meer thuisduels, neem je vrienden en familie mee en profiteer optimaal van deze actie!

Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K,M € 25 € 17,50
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 26 € 18,50
A,G,H,T,U,Z € 29 € 20
B1,F2 € 29 € 29
O,S € 32,50 € 22,50
P,Q,R € 35 € 25
B2,F1 € 35 € 35
C,E € 40 € 40
D € 42,50 € 42,50

Sta-zone

De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij

De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren

Parkeerkaarten voor P9 (à € 5) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

* Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties.

ALKMAAR- De dagen worden langer, de bomen kleuren voorzichtig groen en de Eredivisie begint aan de alles of niets weken. John van den Brom blikte vrijdagmiddag na de training vooruit op het treffen met ADO Den Haag, dat zaterdag op bezoek komt in Alkmaar.

"Bij ons is iedereen fit", opende Van den Brom zijn voorbeschouwing. "Stijn Wuytens zit dus ook weer bij de wedstrijdselectie. Alleen Pantelis Hatzidiakos is niet inzetbaar; hij is geschorst."

Boadu
De van een enkelkwetsuur herstelde Myron Boadu sloot maandag volledig aan bij de groepstraining. Van den Brom: "Hij heeft de hele week meegetraind. Precies volgens plan. Myron zit er dit weekend echter nog niet bij. Die wedstrijd komt nog wat te vroeg."

Hiddink
De vrijdagtraining werd bekeken door Guus Hiddink. "Altijd mooi en leuk als dit soort prominenten hier rondlopen", zei Van den Brom. "Guus vertelde dat hij net terug is in Nederland. Hij was 120 dagen achter elkaar op pad geweest met de Olympische ploeg van China. Best lang."

ADO
De komende opponent won afgelopen weekend met 5-0 van FC Utrecht. "Een verrassende uitslag. ADO heeft daardoor ook weer wat meer lucht in de strijd die ze voeren in de Eredivisie. Maar ze zijn er nog niet. Voor ons en ADO geldt dus dat er nog vijf wedstrijden volgen die er écht toe doen."

Europees
Van den Brom: "Wij blijven vol voor de derde plek gaan. Niet alleen vanwege prestige maar ook omdat we met het oog op een Europees ticket niet afhankelijk willen zijn van de uitkomst van de Bekerfinale. Als sportman en team moet je altijd het hoogst mogelijke nastreven."

Kansen
Afgelopen weekend liet AZ dure punten liggen in die strijd om plek drie. "We moeten meer scoren. Dan win je gewoon bij De Graafschap. Maar om meer te scoren moeten we eerst meer kansen creëren. Daar zat het hem in", aldus Van den Brom.

Aftrap
AZ - ADO Den Haag begint zaterdag om 18:30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Niet in het stadion aanwezig? Volg het duel live via het Twitter-account van AZ.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.


ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond verloren van ADO Den Haag: 2-3. In het AFAS Stadion kopte Erik Falkenburg de gasten op 0-2 en leek Albert Gudmundsson met twee goals in de slotfase de thuisploeg een punt te bezorgen. In de laatste minuut van de blessuretijd schoot Sheraldo Becker de Hagenaars naar de zege.

Thomas Ouwejan en Teun Koopmeiners keerden tegen ADO Den Haag terug in de basis. Dat ging ten koste van Owen Wijndal en de geschorste Pantelis Hatzidiakos.

Zwinkels
AZ begon dominant aan het duel en kreeg al snel de ene na de andere kans. Zo kreeg Oussama Idrissi een grote mogelijkheid toen ADO-verdediger Dion Malone de bal met de borst terugspeelde op doelman Robert Zwinkels. De bal was niet hard genoeg, waardoor de linksbuiten er tussen kon komen en ‘m tegen de keeper aan schoot.

Kansen AZ
Niet veel later ontsnapte aanvoerder Guus Til aan buitenspel en ging samen met Idrissi richting Zwinkels. De aanvoerder ging echter voor eigen succes en schoot tegen de doelman op. Mats Seuntjens glipte na een halfuur tussen twee ADO-verdedigers door, speelde er nog twee uit en schoot net naast.

Falkenburg 0-1
Tegen de verhoudingen in kwamen de bezoekers op voorsprong. Een hoekschop werd door oud-AZ’er Falkenburg tegen het net geknikt: 0-1.

Tegen de keeper
Aan de andere kant zorgde een snel omschakelmoment van AZ voor gevaar. Koopmeiners denderde naar voren en tikte breed op Til, die opnieuw tegen de keeper aanschoot.

Record
In totaal vuurde de Alkmaarse formatie 20 schoten af in de eerste helft, het hoogste aantal in één helft dit Eredivisie-seizoen.

Weer Falkenburg
Direct na rust kapte Abdenasser El Khayati Adam Maher uit en zette met links voor. Met die voorzet vond hij het hoofd van Falkenburg die de 0-2 achter Marco Bizot knikte.

Mogelijkheden
Na die treffer werd het wedstrijdbeeld hetzelfde als in het eerste bedrijf. AZ kreeg voldoende kansen, onder meer na een harde poeier van Koopmeiners en een rebound van Calvin Stengs. Een kopbal van Jonas Svensson belandde op het dak van het doel.

Aansluitingstreffer
Pas in de 85e minuut was het raak. Invaller Gudmundsson kreeg de bal op de rand van de zestien van Seuntjens, waarna de IJslander laag in de verre hoek schoot: 1-2.

Gelijkmaker
De goal was het startsein voor een bizarre slotfase. De ploeg van John van den Brom ging vol voor de gelijkmaker en die viel ook. In de eerste minuut van de blessuretijd was het opnieuw Gudmundsson die wist te scoren. Hij gleed een vroege voorzet van Maher bij de tweede paal binnen: 2-2.

Becker
Toch ging uiteindelijk ADO met de drie punten aan de haal. Tom Beugelsdijk veroverde in de 94e minuut de bal op eigen helft en stuurde Becker weg. De aanvaller speelde vervolgende Koopmeiners uit en schoot koelbloedig de 2-3 eindstand tegen de touwen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - ADO Den Haag 2-3 (0-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø (66. Albert Gudmundsson), Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs (55. Bjørn Johnsen), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi (88. Jeremy Helmer).
Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels; Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Shaquille Pinas, Aaron Meijers; John Goossens, Danny Bakker (84. Wilfried Kanon), Abdenasser El Khayati (82. Thomas Necid); Sheraldo Becker, Lex Immers, Erik Falkenburg (67. Melvyn Lorenzen).

Scoreverloop: 32. Falkenburg 0-1, 47. Falkenburg 0-2, 85. Gudmundsson 1-2, 90+1. Gudmundsson 2-2, 90+4. Becker 2-3.
Gele kaarten: Midtsjø (AZ), Beugelsdijk (ADO Den Haag).

Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Toeschouwers: 15.034
Balans Man of the Match: Koopmeiners

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR- AZ verloor zaterdagavond na een bizarre slotfase met 2-3 van ADO Den Haag. AZ Media was erbij en legde het duel vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR- ‘AZ laat zich verrassen door snelheid Becker,’ kopt het Algemeen Dagblad. Wat wordt er allemaal geschreven over de wedstrijd AZ - ADO Den Haag (2-3) in het AFAS Stadion? Je leest het in de rubriek AZ in de media.

'Na zes opeenvolgende thuisoverwinningen kreeg AZ zaterdagavond tegen middenmoter ADO Den Haag een enorme opdoffer. Het miste kans op kans, kwam op een 0-2 achterstand, kwam in de slotminuten zowaar toch nog terug tot 2-2 en verspeelde vervolgens dat punt toch nog in blessuretijd. Sheraldo Becker scoorde in de slotseconden: 2-3,' schrijft het Noordhollands Dagblad.

VI.nl: 'De eerste helft was er één met twee gezichten. In de eerste twintig minuten was AZ duidelijk de bovenliggende partij en creëerde de ploeg tal van kansen. Guus Til zag een schot geblokt worden en schoot bij een tweede mogelijkheid de bal tegen doelman Robert Zwinkels aan.'

'Ook teamgenoten Calvin Stengs en Oussama Idrissi stuitten op de keeper in een poging AZ op voorsprong te helpen, terwijl Ron Vlaar over het doel kopte. De zesde en zevende kans voor de thuisclub waren voor Teun Koopmeiners en Mats Seuntjens, maar zij schoten beiden naast,' aldus VI.nl.

VI.nl vervolgt: 'ADO moest dus vol in de achteruit, maar gaandeweg de eerste helft eigende de ploeg zich de bal meer toe. De eerste serieuze kans was vervolgens direct raak: uit een hoekschop van Abdenasser El Khayati vanaf rechts kopte Erik Falkenburg tegen zijn oude club de bal uitstekend binnen in de hoek (0-1).'

'De 0-2 volgde direct na rust na een gewone voorzet. El Khayati was op zijn dooie gemak langs de slap verdedigende Adam Maher gelopen, waarna hij de tijd had om zijn voorzet op het hoofd van Falkenburg te leggen,' staat in het Noordhollands Dagblad.

NHD gaat verder: 'De 0-2 na 47 minuten was totaal niet in lijn met het wedstrijdbeeld en dat kon AZ zichzelf aanrekenen. Het had voortdurend aangevallen en had in de eerste helft genoeg kansen gehad om op voorsprong te komen of, na de 0-1, op gelijke hoogte te komen. Keer op keer ging het mis. De ene keer stuntelig, de andere keer door pech.'

'AZ stond vervolgens op uit de dood: eerst schoot Albert Gudmundsson vanaf de rand van het zestienmetergebied de 1-2 binnen, waarmee hij zijn ploeg nieuwe hoop gaf. Vervolgens sloeg hij in blessuretijd nóg eens toe, toen hij een uitstekende voorzet van Adam Maher bij de tweede paal binnentikte,' is te lezen op VI.nl.

VI.nl: 'ADO Den Haag leek zo met slechts een punt huiswaarts te keren, maar de bezoekers toonden een ongelooflijke mentale weerbaarheid. Kort na de 2-2 van Gudmundsson schoof Sheraldo Becker, nota bene de man wiens balverlies de gelijkmaker inleidde, toch nog de winnende binnen voor ADO.'

“We hielden geen rekening met nog zo’n counter”, sprak AZ-trainer John van den Brom. Hij zag zijn ploeg in de slotfase van de wedstrijd tegen ADO door twee doelpunten van invaller Albert Gudmundsson van een 0-2 achterstand terugkomen. Na gelijke spelen tegen De Graafschap (1-1) en Vitesse (2-2) wilde AZ meer dan een puntje. Zeker een week voor de belangrijke uitwedstrijd Feyenoord, waarmee het om de derde plek strijdt', noteert het AD.

Het AD gaat verder: ‘Maar had nummer 4 AZ niet met een punt genoegen moeten nemen? Dan was het verschil met de Rotterdammers drie in plaats van vier punten geweest. “Na zo’n late gelijkmaker is dat altijd de discussie,” counterde Van den Brom. “Fons Groenendijk zei van wel, maar wij speelden voor de winst. In deze fase van de competitie hadden wij dat nodig om in de race te blijven.” 

'De derde plaats moet AZ nu maar even uit het hoofd zetten. De vierde plaats vasthouden zal waarschijnlijk nog lastig genoeg worden in de slotfase van het seizoen. Er zijn na dit weekeinde nog vier speelronden te gaan,' eindigt het NHD.

AZ
# Speler
Wissels
ADO Den Haag
# Speler
Wissels