0
Eredivisie
zondag, 31 januari 2021
16:45
3

WEDSTRIJD: AZ - Ajax

ZAANSTAD- Voor AZ staat zondag de vierde topper van de maand januari op het programma. In eigen huis neemt de ploeg van Pascal Jansen het op tegen Ajax. De oefenmeester blikte vrijdag tijdens een digitaal persmoment vooruit op de derby tegen de Amsterdammers. 

“De fitheid van de selectie ziet er goed uit”, begon Jansen. “Myron Boadu heeft tegen FC Utrecht een tik gekregen en trainde uit voorzorg apart van de groep. Hetzelfde geldt voor Jordy Clasie. We verwachten dat zij morgen weer aansluiten.”

Svensson
In navolging van Dani de Wit – hij trainde dinsdag voor het eerst weer individueel buiten – wordt ook Jonas Svensson binnenkort op het veld verwacht. “Hij werkt nu nog in onze indoorhal, maar een dezer dagen kan hij ook weer op het gras trainen.”

Verantwoord
Teun Koopmeiners brak in het gewonnen uitduel met PSV (1-3) zijn arm. Voor Jansen is het echter geen reden om zijn aanvoerder buiten de ploeg te houden. “We hoeven ons daarover geen zorgen te maken. Onze medici hebben aangegeven dat het verantwoord is. Hij speelt zo al een paar wedstrijden en toont aan daar prima mee uit de voeten te kunnen.”

Spaarzame openingen
AZ kwam woensdag tegen FC Utrecht (0-1 verlies) moeilijk aan voetballen toe, doordat de opponent de ruimtes klein hield. “Je moet het geduld kunnen bewaren om toe te slaan in de openingen die je krijgt. Tegen Utrecht waren die spaarzaam, maar we hebben ze wel gehad. Als je dan aanvoelt dat het zo’n wedstrijd wordt, moet je voor jezelf de schade beperkt houden. Alleen kregen wij een onnodige tegengoal om de oren.”

Agressiever
Komende zondag speelt AZ voor de tweede keer in korte tijd tegen Ajax. Op 20 januari verloren de Alkmaarders met 0-1 van de provinciegenoten, wat het einde van het bekeravontuur betekende. Jansen: “Als wij ons met Ajax willen meten moeten we een stuk agressiever zijn, zoals we dat tegen PSV en Feyenoord wel waren. Ze kwamen destijds te makkelijk in hun spel en dat moeten we voorkomen.”

Kwetsbaar
De hoofdstedelingen boekten de afgelopen twee speelrondes moeizame zeges op Fortuna Sittard (1-2) en Willem II (3-1). Jansen: “Daarin werd aangetoond dat Ajax ook kwetsbaar is. Het is aan ons om daarvan te profiteren en de punten in Alkmaar te houden. Dat zou fijn zijn, want anders loopt het verschil op de ranglijst aardig op.”


Live
AZ - Ajax begint zondag om 16:45 uur. De wedstrijd in het AFAS Stadion is live te zien op ESPN 2 en te volgen via het Twitter-account van AZ.

ALKMAAR-2021年1月31日(日)に行われた北ホランド州ダービーであるAZ-Ajax戦は、AZが0-3で敗戦した。

AZは試合開始しばらくAjaxに自分たちの試合をさせなかった。Ajaxの最初のチャンスはRyan Gravenberchのフリーキックで、ゴールのわずか上を通っていった。その後Devyne Renschのシュートを、この試合がAZでの150試合目となるMarco Bizotが足で防いだ。

 
開始15分ほどに近づくと、スコアが0-1となった。左サイドから回ってきたボールをAntonyが右サイドからシュートし、ゴール左隅に決めた。その後にはDavy Klaassenにゴールのチャンスがあったが、Bizotが片手でセーブした。
 
前半の中盤を過ぎるとAZが調子を出し、チャンスも見られた。Albert Gudmundssonが2度のヘディングシュートを見せたが、Jesper KarlssonからのボールもCalvin Stengsからのボールも、ヘディング後André Onanaに阻まれた。
 
ハーフタイム後Karlssonのシュートはゴール上方へ消え、Stengsが出したパスを受けGudmundssonがまたもやチャンスを迎えたが、放ったヘディングシュートは決まらなかった。
 
開始後1時間が過ぎると、左サイドからのクロスに走りこんできたKlaassenがゴールを決め0-2となった。その後AZは得点差をつけられぬよう攻めたが、Fredrik MidtsjøのロングシュートはOnanaがはね返し、Boaduがスプリント後放ったシュートはゴール脇に転がった。
 
その合間にDavid Neresが試合を決める3点目を決めたかと思われたが、オフサイドの判定を受けた。ロスタイムも終わりかけたころ、同選手が0-3とし試合は終了した。
 
試合記録:
AZ - Ajax 0-3 (0-1)

Eredivisie
 
出場選手
AZ: Marco Bizot; 菅原由勢, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson (64分 Håkon Evjen), Myron Boadu, Jesper Karlsson (77分 Zakaria Aboukhlal).
 
Ajax: André Onana; Devyne Rensch (64分 Jurriën Timber), Perr Schuurs, Daley Blind, Lisandro Martínez; Edson Álvarez, Davy Klaassen (89分. Zakaria Labyad), Ryan Gravenberch; Antony dos Santos (76分 David Neres), Sébastien Haller (89分 Brian Brobbey), Dusan Tadic.
 
得点: 14分 Antony 0-1, 60分 Klaassen 0-2, 90+4分 Neres 0-3.
警告:
退場: -
主審: Bas Nijhuis.