0
Europa League
donderdag, 25 juli 2019
20:30
0

WEDSTRIJD: AZ - BK Häcken

AZ neemt het in de tweede voorronde van de UEFA Europa League op tegen BK Häcken (Zweden). AZ begint op 25 juli met een thuisduel, de return is een week later op donderdag 1 augustus. Zorg dat jij het thuisduel in het AFAS Stadion niet mist en juich AZ naar een goede start van het seizoen!

Kaartverkoop


Kaarten voor het duel zijn al verkrijgbaar vanaf € 10 en zijn nu online of via het AZ Fancentrum te bestellen. Er geldt vrije verkoop, een AZ Clubkaart is dus niet nodig.


Tarieven

Vak Normaal tarief Vroegboekkorting Seizoenkaarthouders t/m 20 juli
N, V, W, X1, X2, X3, Y € 10 € 7
A, B1, F2, G, T, U, Z € 12,50 € 8,75
O, S € 15 € 10,50
B2, F1, P, Q, R € 17,50 € 12,25
C, E € 20 € 14
D € 22,50 € 15,75


Sta-zone

De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.


Rookvrij

De vakken N, O en P zijn rookvrij.


Parkeren

Parkeerkaarten voor P9 zijn online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.

Let op; de parkeertarieven wijzigen voor wedstrijden na 1 september 2019.

  • Het tarief voor een parkeerkaart P9 in de voorverkoop wordt €6,-.
  • Het tarief voor een parkeerkaart P9 bij het oprijden van het parkeerterrein wordt €10,-.
  • Voor deze wedstrijd geldt zowel in de voorverkoop als bij het oprijden nog het tarief van €5,-.


Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

ALKMAAR- In aanloop naar het eerste officiële duel van het seizoen blikte Arne Slot woensdagmiddag vooruit. Wat weet hij van Europa League-opponent BK Häcken? Is aanwinst Jordy Clasie al inzetbaar? Lees en bekijk het hieronder.

“Ze hebben een heel ervaren ploeg”, opende Slot over de tegenstander. “Momenteel staan ze maar drie punten achter op de Zweedse koploper. Een geduchte tegenstander dus.”

Gevarieerd
Slot: “Häcken kan heel gevarieerd spelen. Van achteruit kunnen ze opbouwen met veel spel tussen de linies. Ze zijn ook in staat om met lange ballen hun diepe spits te zoeken. En Häcken is ook gevaarlijk in de standaardsituaties.”

Competitie
Waar het seizoen voor AZ donderdag van start gaat, is BK Häcken al sinds maart actief. “Op voorhand speel je liever niet tegen een ploeg die vol in de competitie zit en al gesetteld is. Wij hebben onze voorbereiding dit jaar zo ingevuld dat we het gevoel hebben dat we ook al tijdje onderweg zijn. In die voorbereiding zijn we ook al vrij snel naar een basisformatie toegewerkt”, aldus Slot.

Clasie
Maandag werd Jordy Clasie door AZ gecontracteerd. Slot: “De training van vandaag zal een indicatie geven of Jordy fit genoeg is om mee te kunnen spelen. Hij start in ieder geval niet in de basis.”

Hitte
Gevraag naar de extreme warmte antwoordde de AZ-trainer: “We hebben het te accepteren. Deze temperaturen hebben we tijdens de voorbereiding ook al gehad. We weten dus hoe het is om in deze weersomstandigheden te spelen. Met deze temperaturen wil je onnodig balverlies zoveel mogelijk beperken. Daar zullen we dus extra nauwkeurig in moeten zijn. Nee, we onderschatten het weer zeker niet, maar de grootste weerstand zal komen van de tegenstander.”

Ervaring
Slot: “Wat we meenemen van het play-off-duel met Kairat van vorig seizoen? We hebben bijvoorbeeld gezien dat het in play-off-wedstrijden heel dicht bij elkaar kan liggen. Dez twee duels waren heel erg in evenwicht met een paar cruciale arbitrale beslissingen. We moeten daarom dusdanig veel goede dingen doen dat we daar niet van afhankelijk zijn. Ik hoop dat de spelers de ervaringen van vorig jaar meenemen.”

AZ TV
Bekijk de persconferentie hieronder integraal terug.

Live
AZ - BK Häcken begint donderdag om 20:30 uur in het AFAS Stadion. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via Kijk, Veronica en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

ALKMAAR- AZ heeft donderdagavond gelijkgespeeld tegen BK Häcken. In het AFAS Stadion eindigde de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League in 0-0. Volgende week volgt de return in Göteborg.

Voorafgaand aan de wedstrijd verzamelden AZ-supporters zich voor het stadion. Met een BBQ en live-muziek zat de sfeer er direct goed in.

Debuut Slot
Debuterend hoofdtrainer Arne Slot koos voor elf namen die hij tijdens de voorbereiding al vaker in die samenstelling het veld in had gestuurd. Dat betekende dat het centrale verdedigingsduo bestond uit Ron Vlaar en Stijn Wuytens, terwijl Myron Boadu in de spits begon.

Stengs
AZ begon dominant aan het duel met Häcken en opereerde in het eerste bedrijf voornamelijk op de helft van de Zweden. Echt grote kansen bleven uit, tot de 35e minuut. Toen kreeg Calvin Stengs de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied, maar tikte hij via een Häcken-verdediger naast. De daaropvolgende corner kon bijna worden binnengekopt door Guus Til.

Lat
Aan de andere kant was Häcken nog het dichts bij een treffer. Een spaarzame uitbraak zorgde ervoor dat Paulinho de bal kon voorzetten. Via de kluts schoot Ahmad Yasin vervolgens via de lat over.

Paal
De tweede helft begon spectaculairder. Eerst was het Til die bijna kon profiteren van een snelle Alkmaarse uitbraak, nog geen minuut later poeierde Teun Koopmeiners de bal van een meter of 25 op de paal.

Eerste AZ-Japanner 
Yukinari Sugawara maakt na een klein uur zijn opwachting. Hij loste Stijn Wuytens af en maakte daarmee zijn officiële debuut voor AZ. Daarmee werd hij de eerste Japanner in de AZ-historie.

Kansen
Na ruim een uur veroverde AZ de bal op eigen helft en kwam het er razendsnel uit via Owen Wijndal. Hij gaf de bal aan Stengs, alleen die schoot ‘m op zijn beurt recht op Häcken-doelman Peter Abrahamsson. In de omschakeling werden de Zweden via Daleho Irandust gevaarlijk, maar die zag zijn inzet stranden op Marco Bizot.

Offensief
AZ probeerde met een slotoffensief de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Stengs draaide een vrije trap vanaf rechts naar de tweede paal en die zeilde nog bijna binnen. Vervolgens nam Wijndal de bal in één keer op de slof en schoot naast.

Return
Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in het warme AFAS Stadion. Volgende week wacht voor AZ de return in Göteborg. Het duel in de Bravida Arena begint om 18:30 uur.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - BK Häcken 0-0
2e voorronde Europa League

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens (58. Yukinari Sugawara), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (77. Pantelis Hatzidiakos), Guus Til, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Albert Gudmundsson (58. Oussama Idrissi).
Opstelling BK Häcken: Peter Abrahamsson; Elohor Godswill (87. Adam Andersson), Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Oskar Sverrisson; Erik Friberg, Viktor Lundberg, Gustav Berggren; Daleho Irandust (70. Juhani Ojala), Paulinho (77. Alexander Faltsetas), Ahmad Yasin.

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Wijndal (AZ), Godswill, Yasin (BK Häcken)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Sergii Boikoo
Toeschouwers: 11.492
Pepsi Max Man of the Match: Jonas Svensson

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR- AZ is er donderdag niet in geslaagd om BK Häcken te verslaan: 0-0. AZ Media was erbij in het tropische AFAS Stadion en legde de middag en avond vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl