1
Oefenwedstrijden
zondag, 24 juli 2022
17:00
0

WEDSTRIJD: AZ - Bologna FC

Seizoenkaarthouders krijgen op vertoon van hun seizoenkaart gratis toegang tot deze oefenwedstrijd. 

Losse verkoop

Voor deze wedstrijd is er sprake van vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.


Tarief

Het tarief van de wedstrijdkaarten voor alle vakken bedraagt €10,-.Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 en P9 zijn in de voorverkoop tegen een gereduceerd tarief online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar.  Afhankelijk van de beschikbaarheid kan op de wedstrijddag bij oprijden van P8 of P9 nog een parkeerticket via een contactloze betaling worden gekocht. 


Seizoenkaarthouders krijgen op vertoon van hun seizoenkaart gratis toegang tot deze oefenwedstrijd. 

Nadere informatie over de losse verkoop volgt zo spoedig mogelijk.

ALKMAAR- AZ heeft zondag de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een overwinning. In het AFAS Stadion werd het Italiaanse Bologna FC met 1-0 geklopt. Zico Buurmeester maakte vlak voor rust de enige goal. 

Een zonovergoten AFAS Stadion vormde het decor voor dit oefenduel, dat precies tussen het UEFA Conference League-tweeluik met FK Tuzla City viel. Om die reden kregen vooral de reserves kansen zich te laten zien. Zo begonnen onder meer jongelingen Robin Lathouwers, Maxim Dekker Fedde de Jong, Zico Buurmeester, Myron van Brederode en Yusuf Barasi vanaf de aftrap.

Veelbelovend begin
Die reserves waren absoluut niet van plan om het Bologna makkelijk te maken, zo liet de beginfase direct zien. De klok telde slechts één minuut, toen Barasi zijn eerste kans van de wedstrijd kreeg. Een scherpe voorzet van Mayckel Lahdo belandde vlak voor de voeten van de spits, die de bal niet in het doel kreeg. Niet veel later kreeg Barasi ook zijn tweede kans van de wedstrijd: dat schot werd gestopt door doelman Lucasz Skorupski. Nog geen twee minuten later mocht ook Aslak Witry aanleggen voor een afstandsschot. Ook deze belandde op de vuisten van Skorupski.

Redding Vindahl
Pas in de twintigste minuut kon de eerste mogelijkheid van de Italianen worden genoteerd. Een vrije trap van Charalampos Lykogiannis schuifde gevaarlijk richting de rechterhoek van doelman Peter Vindahl, die de bal knap uit zijn doel wist te houden. Vervolgens was het opnieuw AZ dat mogelijkheden produceerde. Via Fedde de Jong, officieuze basisdebutant Lathouwers en Barasi kwam de ploeg van Pascal Jansen een aantal keer dicht bij het Italiaanse doel.

Buurmeester
Even leek het erop dat AZ – ondanks een aantal goede kansen – met een gelijke stand naar de rust moest. Echter, was het Buurmeester die de Alkmaarders toch op voorsprong zette. Van Brederode zorgde met een goede actie voor het voorbereidende werk. De linksbuiten kreeg de bal uiteindelijk voor het doel van Skorupski, waar Buurmeester precies op tijd aanwezig was om de bal binnen te schuiven. Een verdiende voorsprong.

Héérlijk schot
De tweede helft kende – in tegenstelling tot de eerste – weinig grote kansen. De mooiste mogelijkheid werd gecreëerd door Barasi, die in de 55e minuut vanaf randje zestien een heerlijk balletje richting de kruising krulde. De Poolse keeper van Bologna wist opnieuw knap te redden. Jansen liet in die tweede helft nog een aantal basisspelers invallen. Zo kregen ook Dani de Wit, Tijjani Reijnders, Sam Beukema, Milos Kerkez en Vangelis Pavlidis hun speelminuten.

Knappe redding
Laatstgenoemde kreeg in de laatste minuten nog een goede kans de score te verdubbelen. De Griek dook op bij de tweede paal en dacht af te drukken, maar de ingevallen doelman Francesco Bardi redde knap.

Tuzla City
Aanstaande woensdag vertrekken de Alkmaarders richting Sarajevo om donderdag de return te spelen tegen Tuzla City. De eerste ontmoeting eindigde afgelopen donderdag in een 1-0 zege voor AZ. De Wit was toen de enige doelpuntenmaker. Mocht AZ de uitwedstrijd ook goed doorstaan, dan wacht het Schotse Dundee United FC in de derde voorronde van de Conference League.  


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - Bologna FC 1-0 (1-0)
Vriendschappelijk

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Robin Lathouwers (68. Sam Beukema), Maxim Dekker, Peer Koopmeiners, Aslak Witry; Fredrik Midtsjø (76. Dani de Wit), Fedde de Jong (78. Jelle Duin), Zico Buurmeester (68. Milos Kerkez); Mayckel Lahdo (61. Tijjani Reijnders), Yusuf Barasi (68. Vangelis Pavlidis), Myron van Brederode (78. Håkon Evjen). 
Basisopstelling Bologna FC: Lukasz Skorupski; Wisdom Amey, Gary Medel, Arthur Theate, Lorenzo De Silvestri; Lewis Ferguson, Jerdy Schouten, Charalampos Lykogiannis; Musa Barrow, Roberto Soriano, Marko Arnautovic

Scoreverloop: 42. Buurmeester 1-0. 
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Clay Rupterti.
Toeschouwers: 3000. 

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl