2
Europa Conference League
donderdag, 04 november 2021
18:45
0

WEDSTRIJD: AZ - CFR Cluj

Om toegang te krijgen tot deze wedstrijd is er een aantal voorwaarden: zo moet je in het bezit zijn van een opgewaardeerde seizoenkaart of een wedstrijdkaart, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Tijdens het bestellen kun je zelf een tijdslot kiezen (op basis van beschikbaarheid). Indien je direct besteld, heb je hier meer keuzevrijheid in. Je kunt het AFAS Stadion alleen betreden binnen je gekozen tijdslot.

Losse verkoop

Er is voor AZ – CFR Cluj vrije verkoop. Seizoenkaarthouders en leden van de juniorclubs krijgen 25% korting ten opzichte van het normale tarief.


Aan elke opgewaardeerde seizoenkaart, passe-partout of wedstrijdkaart is een tijdslot gekoppeld. Je kunt het stadion betreden binnen het gekoppelde tijdslot. 


Tarieven

Vak Normaal Seizoenkaarthouders en junior clubs
A • G • H • J • M • N • T • U• V • W • X1 • X2 • X3 • Y • Z € 20 € 15
O • S
€ 22 € 16,50
B • P • Q • R •  F  € 24 € 18
C • E 
€ 26 € 19,50


Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen wanneer:

- Je vanaf 24 uur voor de wedstrijd een negatief testbewijs kunt overleggen. Een testafspraak kun je hier maken;

- Je sinds minimaal twee weken volledig gevaccineerd bent;

- Je een geldig herstelbewijs hebt. 

Hoe je in het bezit komt van een coronatoegangsbewijs kun je hier nalezen. 

We adviseren om je coronatoegangsbewijs bij aankomst gereed te houden. Toon de QR-code via de CoronaCheck-app op je mobiele telefoon. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs?
Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document

niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

ALKMAAR- AZ is ook na speeldag 4 in de UEFA Europa Conference League nog ongeslagen. Door de derde zege op rij zette de ploeg weer een forse stap naar plaatsing voor knock-outfase. Goals van Albert Gudmundsson en Vangelis Pavlidis nekten CFR Cluj: 2-0.

Net als twee weken geleden in Roemenië kwam AZ goed uit de startblokken. Binnen vijf minuten was het zelfs al raak. Een voorzet van Jesper Karlsson kwam op de stropdas van Gudmundsson. De IJslander nam de bal behendig mee en schoot diagonaal binnen.

Snelste sinds 2004
Gudmundssons goal viel na exact vier minuten en achttien seconden spelen. Voor AZ was het de snelste goal in Europa sinds Stein Huysegems in 2004 binnen drie minuten het net had gevonden in het UEFA Cup-treffen met AJ Auxerre. Saillant detail: dat was deze donderdag precies zeventien jaar geleden.

Zijnet
Halverwege de eerste helft leek AZ de voorsprong te verdubbelen. Een uithaal van Pavlidis werd gekeerd door Cristian Balgradean, maar via de keeper kwam de bal voor de voeten van Gudmundsson. Die had zijn tweede van de avond op de schoen, maar schoot tot zijn eigen afgrijzen in het zijnet.

Naast
Cluj kwam hierna wat beter in de wedstrijd, al had het moeite om door de Alkmaarse defensie te spelen. Exemplarisch was de eerste doelpoging van de Roemenen: Mihai Bordeanu produceerde van ver een afzwaaier. Even later was Juan Culio dichterbij, toen hij van buiten de net naast schoot.

Op de huid
De ploeg van trainer Dan Petrescu aasde op ruimte en vond die enkele minuten voor rust ook. De bezoekers kwamen er gevaarlijk uit via Camora. De aanvoerder werd vol op de huid gezeten door Yukinari Sugawara en werd uiteindelijk definitief gestuit door Peter Vindahl.

Kansen na rust
Na rust trok AZ het spel weer naar zich toe. Sugawara zag een laag schot gekeerd worden door de voet van Balgradean. De doelman redde ook op een schot van de opgestoomde Tijjani Reijnders en zag een schot van Karlsson voorlangs gaan. Pavlidis kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Owen Wijndal binnen te glijden.

Paal
Ook Cluj liet zich niet onberoerd. De ploeg probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren. Pogingen van ver bleken daarbij voor de meeste dreiging te zorgen. Camora schoot van afstand rakelings naast en Ciprian Deac kegelde van ver op de paal.

Pavlidis rondt af
Een minuut nadat de gasten uit Cluj-Napoca het aluminium raakte, besliste AZ de wedstrijd. Karlsson haalde de achterlijn en gaf voor met buitenkant rechts. Hij stelde zo Pavlidis in staat om eenvoudig binnen te tikken.

Vijftien keer op rij
Door de overwinning is AZ al vijftien duels thuis ongeslagen in Europa. Het betekent ook dat plaatsing  voor de knock-outfase van de Conference League binnen handbereik is. De Alkmaarders staan met tien punten aan kop. Jablonec en Randers volgen met respectievelijk vijf en zes punten minder.

Laatste groepsduels
Op donderdag 25 november gaat AZ op bezoek bij achtervolger FK Jablonec. De groepsfase wordt op 9 december afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Randers FC. Klik hier voor kaarten.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - CFR Cluj 2-0 (1-0)

UEFA Europa Conference League

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos (89. Sam Beukema), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (46. Tijjani Reijnders), Dani de Wit (76. Håkon Evjen), Jordy Clasie; Albert Gudmundsson, Vangelis Pavlidis (89. Jelle Duin), Jesper Karlsson.
Opstelling CFR Cluj: Cristian Balgradean; Mateo Susic (83. Cristian Manea), Rachid Bouhenna, Andrei Burca, Camora; Mihai Bordeianu (65. Bismark Adjei-Boateng), Danijel Grabovac, Juan Culio (78. Ionut Costache); Ciprian Deac, Denis Alibec (46. Gabriel Debeljuh), Constantin Paun (65. Claudiu Petrila).

Scoreverloop: 5. Gudmundsson 1-0, 86. Pavlidis 2-0.
Gele kaarten: Hatzidiakos, Sugawara (AZ), Alibec, Burca, Culio (CFR Cluj).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Alain Durieux (LUX).
Toeschouwers: -

ALKMAAR- Voor de vijftiende keer op rij bleef AZ donderdag ongeslagen in een Europese thuiswedstrijd. Tegen CFR Cluj werd de koppositie in groep D van de Conference League met succes verdedigd (2-0 zege). AZ Media legde een drijfnatte avond vast in een flitsend beeldverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl