3
Oefenwedstrijden
zaterdag, 22 juni 2019
18:00
1

WEDSTRIJD: AZ - Eendracht Aalst

De wedstrijd wordt gespeeld op het sportcomplex van VV Dirkshorn.
Kaarten zijn op de wedstrijddag vanaf 16.30 uur à € 5,- bij de ingang van het sportcomplex verkrijgbaar.  

DIRKSHORN- AZ heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdag afgetrapt met een oefenzege op Eendracht Aalst. Op het complex van vv Dirkshorn werden de Belgen met 3-1 verslagen. Namens AZ waren Ferdy Druijf, Albert Gudmundsson en Thomas Ouwejan trefzeker. 

Arne Slot, die zijn officieuze debuut als trainer van AZ maakte, trad in Dirkshorn aan met een basisopstelling die bestond uit een mix van ervaring en jong talent. De oefenmeester moest het nog zonder Oussama Idrissi stellen. De linksbuiten speelt met Marokko om de Afrika Cup.

Geenens
De eerste kans was voor AZ toen Guus Til het doel van de Belgen onder vuur nam. Zeb van Gerven bracht echter redding. Aan de overzijde was het na tien minuten wél raak. Falko Geenens schoot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de 0-1 achter Bizot.

Druijf
Hierna nam AZ het initiatief over en was het via Jeremy Helmer dicht bij de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam AZ alsnog langszij. De treffer kwam op naam van Druijf, die een vrije trap over de muur en in de korte hoek krulde: 1-1. 

Voorsprong
Na de onderbreking voerde AZ, met een op alle posities gewijzigd elftal, de druk flink op. Dit resulteerde in kansen voor Tijjani Reijnders, Myron Boadu, Gudmundsson en Calvin Stengs. Het was Gudmundsson die zijn ploeg uiteindelijk vanaf de penaltystip op een verdiende voorsprong zette. Ouwejan bepaalde de eindstand niet veel later op 3-1. De opgekomen linksback schoot laag en hard raak.

Oleksandria
AZ speelt de eerstvolgende oefenwedstrijd op 29 juni om 16:00 uur tegen FC Oleksandria uit Oekraïne. Dit treffen wordt opnieuw afgewerkt op het terrein van vv Dirkshorn. Klik hier voor het volledige overzicht van de voorbereiding.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - Eendracht Aalst 3-1 (1-1)
Oefenduel

Opstelling AZ: Marco Bizot (46. Rody de Boer); Peer Koopmeiners (46. Jonas Svensson), Ron Vlaar (46. Stijn Wuytens), Joris Kramer (46. Pantelis Hatzidiakos), Owen Wijndal (46. Thomas Ouwejan); Fredrik Mitsjø (46. Thijs Oosting), Guus Til (46. Tijjani Reijnders), Kenzo Goudmijn (46. Teun Koopmeiners); Mohamed Taabouni (46. Calvin Stengs), Ferdy Druijf (46. Myron Boadu), Jeremy Helmer (46. Albert Gudmundsson).
(Basis)opstelling Eendracht Aalst: Zeb van Gerven; Falko Geenens, Andreas Burssens, Steve Ryckaert, Jan Mertens, Lars Wantens; Gianni de Neve, Jilke de Coninck, Ken van den Berghe; Mbola Manuel, Mattieu Nlanda Kuba. 

Scoreverloop: 10. Geenens 0-1, 41. Druijf 1-1, 72. Gudmundsson (pen.) 2-1, 77. Ouwejan 3-1.
Gele kaarten: Wijndal (AZ), Van den Berghe (Eendracht Aalst).
Rode kaarten:
-

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl