0
Eredivisie
zondag, 13 maart 2022
20:00
1

WEDSTRIJD: AZ - FC Twente

De start van de kaartverkoop is nog niet bekend.

Losse verkoop

Vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.


Tot 20% stapelkorting bij AZ*

Ben jij van plan om dit seizoen thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Als je jouw kaarten in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vier of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%! Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K • M € 27,50 € 19,50
J • N • V • W • X1 • X2 • X3 • Y € 29 € 20
A • G • H • T • U • Z € 31 € 21,50
O • S € 35 € 25
P • Q • R € 37,50 € 27
B • F € 37,50 € 37,50
C • E € 45 € 45

Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

ALKMAAR- AZ heeft de Europese kater zondagavond niet kunnen wegspoelen tegen FC Twente. In eigen huis werd een 0-1 nederlaag geleden.

Met AZ en FC Twente stonden de nummers vier en vijf van de Eredivisie tegenover elkaar. Voor de aftrap zat een gat van drie punten tussen de twee ploegen.

Basisdebutant
Daags na de heenwedstrijd in de Conference League tegen Bodø/Glimt trad AZ andermaal aan zonder Fredrik Midtsjø en Jordy Clasie. De laatste zat wel weer op de bank, maar werd in de startline-up vervangen door Peer Koopmeiners. Het jeugdexponent maakte zijn basisdebuut.

Speldenprikjes
In een aftastende openingsfase deelde AZ een paar speldenprikjes uit. Zo brak Owen Wijndal door de Enschedese defensie, maar speelde hij daarna de bal te ver voor zich uit. Even later kwam Dani de Wit net tekort om een voorzet van Yukinari Sugawara binnen te knikken.

Buitenspelgoal
Waar AZ eerst licht de overhand had, pakten de bezoekers gaandeweg de eerste helft wat meer het initiatief. Kansen waren schaars, maar na een halfuur kwam Twente wel plots tot scoren. De goal van Daan Rots ging echter niet door wegens buitenspel.

Impuls
Ook in het tweede bedrijf waren de mogelijkheden aan weerszijden op één hand te tellen. Dat weerhield de Tukkers er echter niet van de score te openen. Na ruim een uur dook Joshua Brenet op voor Peter Vindahl en schoot hij de 0-1 binnen.

In de achtervolging
AZ ging – onder anderen met invallers Zakaria Aboukhlal, Kamal Sowah, Aslak Witry en Clasie – in de achtervolging. Al snel ontstond gevaar voor het doel van Lars Unnerstall, toen Sowah de bal voor de voeten kreeg. Hij maaide echter over de bal heen.

De Wit
Ook De Wit kreeg een grote kans. Een doorgeschoten bal kwam voor zijn voeten en hij zette zijn voet tegen de bal, maar zijn inzet werd voor de doellijn gekeerd door Robin Pröpper. Een vrije trap net buiten het zestienmetergebied werd door Witry ruim over geschoten.

Te weinig
FC Twente hield vooral tegen, maar kwam er sporadisch gevaarlijk uit. Zo redde Vindahl in twee instanties op een schot van Dimitris Limnios. In de slotfase lag het initiatief verder bij AZ, maar de thuisploeg werd nauwelijks nog echt gevaarlijk.

Doelsaldo
Voor AZ kwam zo een einde aan een sterke serie. De ploeg leed namelijk voor het eerst in vier maanden een nederlaag in de Eredivisie. AZ blijft wel de nummer vier in de competitie. FC Twente kwam in punten op gelijke hoogte, maar heeft een minder doelsaldo.

AZ - Bodø/Glimt
Donderdag komt AZ wederom voor eigen publiek in actie. Dan staat de return tegen FK Bodø/Glimt in de achtste finales van de Conference League op de agenda. AZ moet een 2-1 achterstand goedmaken. Klik hier voor tickets.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - FC Twente 0-1 (0-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Yukinari Sugawara (63. Aslak Witry), Pantelis Hatzidiakos (Sam Beukema), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Tijjani Reijnders, Dani de Wit, Peer Koopmeiners (63. Jordy Clasie); Håkon Evjen (46. Kamal Sowah), Vangelis Pavlidis (46. Zakaria Aboukhlal), Jesper Karlsson.
Opstelling FC Twente: Lars Unnerstall; Joshua Brenet, Robin Pröpper, Julio Pleguezuelo, Gijs Smal; Michal Sadilek, Michel Vlap (74. Jesse Bosch), Ramiz Zerrouki (90. Kik Pierie); Daan Rots (74. Dimitris Limnios), Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan (61. Václav Černý).

Scoreverloop: 62. Brenet 0-1.
Gele kaarten: Koopmeiners, Hatzidiakos (AZ), Sadilek, Pröpper (FC Twente).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Pol van Boekel.
Toeschouwers: 15.349.

ALKMAAR- AZ kreeg zondag een tik te verwerken in de competitie. Tegen concurrent FC Twente leed de ploeg een 0-1 nederlaag. Een teleurstellende avond in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl