3
Eredivisie
zaterdag, 19 januari 2019
18:30
0

WEDSTRIJD: AZ - FC Utrecht

Kaartverkoop

Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum per AZ Clubkaart en AZ Seizoenkaart 5 kaarten kopen.

Tot 20% stapelkorting bij AZ*

Ben jij van plan om dit seizoen meerdere thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Het is nu al mogelijk om voor alle thuiswedstrijden in de Eredivisie kaarten te reserveren. En als je jouw kaarten in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vijf of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%!

Ideaal dus als je met vrienden een aantal gezellige (zaterdag-)avonden bij AZ wilt beleven inclusief een bezoek aan het Sportcafé. Deze duels kun je nu al reserveren en daarbij direct profiteren van de stapelkorting. Ga je liever met familie en (klein-)kinderen naar wedstrijden op zondagmiddag of een keer met jouw complete elftal naar een wedstrijd in het AFAS Stadion? Ook dan scoor je stapelkorting bij AZ.

De stapelkorting geldt voor alle Eredivisiewedstrijden dus ook voor de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Alle combinaties van aantal kaarten en wedstrijden zijn mogelijk. De korting wordt automatisch toegepast in je winkelmandje. Bestel dus nu jouw kaarten voor één of meer thuisduels, neem je vrienden en familie mee en profiteer  optimaal van deze actie!

Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K,M € 27,50 € 19,50
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 29 € 20
A,G,H,T,U,Z € 31 € 21,50
B1,F2 € 31 € 31
O,S € 35 € 25
P,Q,R € 37,50 € 27
B2,F1 € 37,50 € 37,50
C,E € 42,50 € 42,50
D € 45 € 45

Sta-zone

De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij

De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren

Parkeerkaarten voor P9 (à € 5) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

* Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties.

ZAANSTAD- Na de ijskoude training schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Wat verwacht hij van het thuisduel met FC Utrecht? Welke spelers zijn wel en niet beschikbaar? En wat vindt hij van de opponent uit de Domstad?

“We hebben een relatief lange voorbereiding op de tweede seizoenshelft gehad. Dus ja, wij zijn er klaar voor”, opende Van den Brom. “Vanaf deze week zijn we volledig bezig geweest met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.”

Herstel
Die voorbereiding draaide Van den Brom met een steeds completere selectie. “Myron Boadu ligt op schema. Zijn herstel gaat echt goed, maar het duurt nog even. Voor een breuk staat nou eenmaal een bepaalde periode die we moeten respecteren. En verder sluit Stijn Wuytens zaterdag weer aan bij de wedstrijdselectie.” Dat laatste geldt niet voor de geschorste Jonas Svensson, die rechts achterin wordt vervangen door Ricardo van Rhijn.

‘Wintertransfer’
Tijdens de winterstop was het qua transfers rustig rondom AZ. “Als je in deze periode veel versterkingen moet halen, zijn dat echt noodverbanden. Dat hebben we bewust niet gedaan. Ook omdat we wisten dat Wuytens terug zou komen. Hij is onze wintertransfer.”

Doelstelling
Van den Brom over FC Utrecht: “Waarom zij vierde staan? Na de mindere openingsfase van het seizoen hebben ze een goede serie neergezet. FC Utrecht kan echt ‘op resultaat spelen.’ Ze hebben een vast elftal dat al lang samen speelt. Er is onder Dick Advocaat duidelijkheid gekomen. Zij zijn een van de ploegen die met ons strijden om een plek in de top-4, want dat is onze doelstelling als club. En het verschil is voor deze wedstrijd slechts drie punten.”


ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2019 gewonnen. In een nagenoeg uitverkocht AFAS Stadion werd FC Utrecht met 3-0 verslagen. Voor rust waren Ricardo van Rhijn en Mats Seuntjens trefzeker. In de blessuretijd maakte Calvin Stengs er met een fraaie solo 3-0 van.

Door de schorsing van Jonas Svensson moest John van den Brom één wijziging doorvoeren in zijn basiselftal: Van Rhijn mocht als rechtsback starten.

Dominant
AZ was het team dat het spel maakte, terwijl de Domstedelingen loerden op een counter. Echt grote kansen leverde dat in het eerste halfuur niet op. Guus Til probeerde Fredrik Mitdsjø te bereiken met een steekbal, maar de Noor kwam net een stapje te kort. Aan de andere kant was een te harde breedtepass van Simon Gustafson het meest gevaarlijke Utrecht-moment
.
Zwabberbal
Pas in de slotfase van de eerste helft kwam het duel echt los voor AZ. De mee opgekomen Van Rhijn probeerde het met een zwabberschot van afstand en die pegel was keeper David Jensen te machtig: 1-0. Voor Van Rhijn betekende het zijn eerste treffer in Alkmaarse dienst.

Seuntjens 2-0
Nog geen vier minuten later verdubbelden de Alkmaarders de voorsprong. Oussama Idrissi legde de bal breed op Seuntjens, die het van een meter of zestien probeerde met een laag schot. Ditmaal dook de Utrecht-doelmijn pijnlijk over de bal, wat de 2-0 betekende. Seuntjens, die zijn 150e Eredivisie-wedstrijd speelde, scoorde voor het eerst twee wedstrijden op rij in dienst van AZ.

Inzakken
Na de rust ging AZ wat behoudender spelen en moest Utrecht komen. Dat probeerden de gasten wel, maar verder dan pogingen van Oussama Tannane en Sean Klaiber kwamen ze niet. Beide schoten werden gekeerd door Marco Bizot.

Rentree Wuytens
Met 81 minuten op de klok veerde het AFAS Stadion weer even op. Ditmaal om Idrissi te bedanken voor bewezen diensten en Stijn Wuytens te verwelkomen na zijn langdurige blessureleed. De Belg maakte pas zijn eerste officiële minuten van het seizoen.

Solo Stengs
In de blessuretijd maakte Stengs de avond nog wat mooier voor AZ. De aanvaller hield de bal vlak na de middenlijn nog nét binnen, speelde de Utrecht-defensie uit en rondde schitterend af door de bal hoog in touwen te leggen: 3-0.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - FC Utrecht 3-0 (2-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi (81. Stijn Wuytens).
Opstelling FC Utrecht: David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Emil Bergström, Nicolas Gavory; Simon Gustafson, Joris van Overeem, Urby Emanuelson (72. Sander van de Streek); Gyrano Kerk (81. Othmane Boussaid), Nick Venema (46. Jean-Christophe Bahebeck), Oussama Tannane.

Scoreverloop: 37. Van Rhijn 1-0, 41. Seuntjens 2-0, 90+1. Stengs 3-0.
Gele kaarten: Gustafson, Letschert, Tannane (FC Utrecht).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 16.104
VHC Jongens Man of the Match: Ron Vlaar

ALKMAAR- AZ rekende zaterdagavond af met directe concurrent FC Utrecht. In een vol AFAS Stadion werd het 3-0 door goals van Ricardo van Rhijn, Mats Seuntjens en Calvin Stengs. AZ Media was erbij en legde het eerste duel van 2019 vast in een fotoverslag.

ALKMAAR- 'KIPPENVEL VAN STENGS', kopt De Telegraaf in chocoladeletters. Wat wordt er nog meer geschreven over AZ - FC Utrecht (3-0)? Lees het hieronder in de rubriek AZ in de media

'In de strijd om de felbegeerde vierde plek heeft AZ zaterdag een belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent FC Utrecht. Het had aan één helft goed voetbal genoeg. Bij rust stond het al 2-0 voor de Alkmaarders, mede door de blunderende Utrecht-doelman Jensen. Calvin Stengs maakte er in de extra tijd nog 3-0 van', schrijft het Algemeen Dagblad. 'AZ profiteerde zaterdagavond van de sterk spelende Adam Maher, die bezig was aan zijn beste wedstrijd sinds zijn terugkeer bij de club. Op links vocht Oussama Idrissi fraaie duels uit met Sean Klaiber. Idrissi stond aan de basis van menig AZ-gevaar.'

VI.nl: 'Na rust moest FC Utrecht een flinke berg beklimmen, waarbij Jean-Christophe Bahebeck de onzichtbare Nick Venema afloste. Het eerste gevaar kwam evenwel niet van de nieuwkomer, maar van Oussama Tannane. Hij kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten, maar kwam niet verder dan een schot in de handen van Marco Bizot.'

'Even later trad diezelfde Bizot reddend op bij een poging van Sean Klaiber, die het doel onder vuur nam in zijn honderdste wedstrijd voor FC Utrecht. AZ geloofde het wel en John van den Brom, bezig aan zijn laatste seizoenshelft in Alkmaar, zag hoe zijn team de voorsprong consolideerde. Pas in de absolute slotfase viel de derde treffer van de wedstrijd. Calvin Stengs soleerde zich op uiterst fraaie wijze langs vier man, om daarna de bal over Jensen heen te stiften (3-0)', aldus VI.nl.

'Calvin Stengs zorgde voor het hoogtepunt van de avond', staat in De Telegraaf. 'Op fraaie wijze maakte hij de derde goal voor de thuisploeg. Hij stuurde een aantal verdedigers het bos in en rondde koeltjes af. Stengs deed waar iedereen naar smachtte, omdat het hem zo gegund was.'

'Of ik de gelukkigste man op aarde ben? Misschien wel ja. Ik heb laten zien dat ik weer een goaltje kan maken', vertelde Stengs na de 3-0 overwinning voor de camera van FOX Sports. De buitenspeler maakte in het najaar al zijn rentree nadat hij in augustus 2017 een zware blessure had opgelopen tijdens het uitduel met PSV op de eerste speeldag. 'In het begin was ik nog angstig, nu gaat het steeds beter. Hopelijk is dit de verlossing. Ik ben erg gelukkig. Ik hoopte op die flits en die actie.'

'Goed begin van strijd om plek 4', kopt het Noordhollands Dagblad, dat Ron Vlaar zag uitblinken: 'Hij toonde tegen FC Utrecht nog maar eens aan dat hij als geen ander weet hoe je verdedigt.' 


AZ
# Speler
Wissels
FC Utrecht
# Speler
Wissels