0
Eredivisie
woensdag, 27 januari 2021
18:45
1

WEDSTRIJD: AZ - FC Utrecht

ZAANSTAD- Pascal Jansen schoof dinsdagmiddag aan voor een digitaal persmoment. De oefenmeester sprak onder meer over het aanstaande thuisduel met FC Utrecht, de zege op Feyenoord en het goede spel van Fredrik Midtsjø en Albert Gudmundsson. 

AZ legde in De Kuip een sterke partij op de mat en won met 2-3. “Het was mooi om te zien”, vertelt Jansen. “Bij de opbouw naar de eerste goal was bijvoorbeeld elke pass raak. Dat is bijzonder. Die snelle combinaties door het midden zie ik graag.”

Van grote waarde
Gudmundsson speelde als aangever een belangrijke rol bij de openingstreffer van Jesper Karlsson. “Hij heeft zondag laten zien waartoe hij in staat is. Feyenoord had veel moeite hem te verdedigen.” De IJslander kwam tegen de Rotterdammers vanaf de rechterflank, maar is op meerdere posities inzetbaar. “Albert is een veelzijdige speler en kan ook als aanvallende middenvelder of spits van grote waarde zijn.”


Onnavolgbaar
Ook Midtsjø kreeg - met name van de landelijke pers - veel lof. De Noor gaf een fraaie assist op de 1-2 van Myron Boadu. Jansen: “Hoewel hij wat minder in de spotlights komt, is hij een fantastische speler. Hij doet onnavolgbare dingen op plekken waar je het niet verwacht. Dat doet hij aan de bal, maar ook in het druk zetten en de duels. Hij is voor ons heel belangrijk en ik prijs me gelukkig met Fredrik in de selectie.”

FC Utrecht
De Alkmaarders maakten tegen Feyenoord goed gebruik van de ruimtes op het veld. Van FC Utrecht - waartegen AZ een maand geleden nog speelde - verwacht Jansen die ook enigszins te krijgen. “We hebben de beelden van voorgaande wedstrijden geanalyseerd en daarin herkennen we bepaalde ruimtes. Ik vond FC Utrecht ook goed aan de bal, maar ze hebben de laatste wedstrijden een wat ander gezicht laten zien. Het is dus de vraag wat ze vanuit hun verdedigende organisatie doen.”  

De Wit en Svensson
Tot slot gaf Jansen ook een update over de geblesseerde Dani de Wit en Jonas Svensson. “Dani heeft vanmorgen individueel op het veld getraind en dat deed hij met een grote glimlach. Jonas is in de gym nog iedere dag hard aan het werk. Ik hoop dat hun herstel niet lang meer duurt, maar we moeten geduld hebben.”


Live
AZ - FC Utrecht begint woensdag om 18:45 uur. De wedstrijd in het AFAS Stadion is live te zien op ESPN 2 en te volgen via het Twitter-account van AZ. 

ALKMAAR-AZは2021年1月27日(水)Utrechtに敗戦した。Pascal Jansen率いるチームはホームゲームで0-1と今シーズン2敗目を喫した。

勝ち星を挙げたFeyenoord戦からスターティングイレブンに変更はなく、Albert Gudmundssonが右サイドに、そしてこの試合がAZでの100試合目となるCalvin Stengsが中盤でのスタートとなった。両チームがAlkmaarで対決するのはこれが40試合目で、成績は均衡している。

 
UtrechtのキーパーEric Oelschlägelを直撃するMyron Boaduのシュートで、AZが最初のチャンスをつかんだが、エンジンがかかるまでに時間がかかった。ユトレヒトはプレッシャーをかけ、Alkmaar側を自陣に釘づけにしすると、何度かチャンスを作りだした。Gyrano KerkがシュートはMarco Bizotの手に収まり、走りこんできたHidde ter Avestのシュートはゴール上を飛び、Sander van de Streekのボレーは横に外れた。
 
前半30分を過ぎると、AZは波に乗ってきた。Owen Wijndalがシュートを打つと、それに続きStengsのボールをもらった菅原由勢が相手を脅すボレーを放った。
 
ハーフタイム後AZは試合の主導権を握っていったが、後半に入って早々Utrechtが2度のチャンスを迎えた。元AZの選手であるAdam MaherがBizotにセーブさせ、さらにVan de Streekのヘディングもセーブさせた。後半13分にはBoaduがまた得点のチャンスに近づいたが、Oelschlägelの反応の良さに防がれた。
 
後半24分にユトレヒトが均衡を破った。数分前にKerkの攻撃を守り切ったBizotだが、Van de Streekのシュートの前にはなすすべがなかった。ミッドフィルダーのVan de Streekはペナルティーエリア際から鋭いシュートをゴール上隅に決めた。
 
試合終了のホイッスルを間近に、AZは流れに任せてプレーをしていき、最後の数分に大きなチャンスを2つ作った。Boaduからバックパスを受けた菅原が放ったシュートは0.5mほどゴールを外れ、その後ゴール前にいたBoaduは、パスされたボールに足を合わせられずシュートを打てなかった。こうして今シーズン2敗目を喫した。
 
試合記録:
AZ - FC Utrecht 0-1 (0-0)

Eredivisie
 
出場選手
AZ: Marco Bizot; 菅原由勢, Pantelis Hatzidiakos (80分 Timo Letschert), Bruno Martins Indi (72分 Jordy Clasie), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson (72分 Tijjani Reijnders), Myron Boadu, Jesper Karlsson (72分 Zakaria Aboukhlal).
FC Utrecht: Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (60分 Mark van der Maarel), Tommy St. Jago, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (83分 Justin Hoogma); Othmane Boussaid (83分 Moussa Sylla), Sander van de Streek, Bart Ramselaar (60分 Urby Emanuelson); Gyrano Kerk (89分 Jeredy Hilterman). 
 
得点: 69分 Van de Streek 0-1.
警告: Wijndal (AZ), Ramselaar, Janssen (FC Utrecht).
退場: -
主審: Dennis Higler.