5
Eredivisie
zondag, 12 augustus 2018
16:45
0

WEDSTRIJD: AZ - NAC Breda

Kaartverkoop

Vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.

Tot 20% stapelkorting bij AZ*

Ben jij van plan om dit seizoen meerdere thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Het is nu al mogelijk om voor alle thuiswedstrijden in de Eredivisie kaarten te reserveren. En als je jouw kaarten in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vijf of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%!

Ideaal dus als je met vrienden een aantal gezellige (zaterdag-)avonden bij AZ wilt beleven inclusief een bezoek aan het Sportcafé. Deze duels kun je nu al reserveren en daarbij direct profiteren van de stapelkorting. Ga je liever met familie en (klein-)kinderen naar wedstrijden op zondagmiddag of een keer met jouw complete elftal naar een wedstrijd in het AFAS Stadion? Ook dan scoor je stapelkorting bij AZ.

De stapelkorting geldt voor alle Eredivisiewedstrijden dus ook voor de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Alle combinaties van aantal kaarten en wedstrijden zijn mogelijk. De korting wordt automatisch toegepast in je winkelmandje. Bestel dus nu jouw kaarten voor één of meer thuisduels, neem je vrienden en familie mee en profiteer t/m 30 september optimaal van deze actie!

Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K,M € 20 € 14
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 21 € 15
A,G,H,T,U,Z € 24 € 17
B1,F2 € 24 € 24
O,S € 27 € 19
P,Q,R € 30 € 21
B2,F1 € 30 € 30
C,E € 35 € 35
D € 37,50 € 37,50

Sta-zone

De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij

De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren

Parkeerkaarten voor P9 (à € 5) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

* Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties.

ZAANSTAD — Tussen de regenbuien door sprak John van den Brom vrijdagmiddag met de pers. Op het AFAS Trainingscomplex blikte hij vooruit op een Europees-loos seizoen, het thuisduel van zondag met NAC Breda en gaf hij aan hoe zijn ploeg er fysiek voor staat.

Van den Brom zag na de Europese uitschakeling van AZ met lede ogen toe hoe er deze week ook weinig punten werden binnengehaald door de overige Nederlandse clubs. “Zelf zat ik donderdag bij Vitesse op de tribune, omdat we binnenkort tegen ze spelen. Doodzonde dat ze van FC Basel verloren, had niet gehoeven. We balen er ook erg van dat ons Europese seizoen al klaar is, want onze jongens hadden zich daarin goed kunnen ontwikkelen. Het is ook heel erg zonde omdat we hier een jaar voor hebben gespeeld...”

Blessures
Mats Seuntjens en Teun Koopmeiners, die door blessures elk een Europees duel misten, trainen weer vol mee met de groep. Van den Brom: “Ja, die zijn weer fit. Dat geldt voor iedereen behalve de jongens die nog revalideren: Calvin Stengs, Marko Vejinovic, Stijn Wuytens en Ondrej Mihálik.”

Aanwinsten
Op de vraag of aanwinst Bjørn Johnsen zondag in de basis start, zei Van den Brom: “Dat beslis ik zaterdag. Hij heeft qua echte trainingsarbeid namelijk nog wat achterstand. Dat komt mede omdat hij na zijn interlands met Noorwegen later aan de voorbereiding is begonnen.” Over twee andere nieuwelingen zei hij: “Dorin Rotariu en Henri Weigelt oefenen vrijdagavond met Jong AZ tegen FC Volendam. Zij moeten minuten maken.”

Drive
Van den Brom over het nieuwe seizoen: “Ons doel is om minimaal onze prestatie van afgelopen jaar te evenaren. We zijn nu bezig om het gevoel en de drive terug te krijgen die we hadden. Het enige voordeel van de Europese uitschakeling is dat we daar op het trainingsveld meer tijd voor hebben.”

NAC
De eerste horde in het nieuwe Eredivisie-seizoen moet zondag worden genomen. Dan komt NAC Breda op bezoek in het AFAS Stadion. “We hebben NAC goed geanalyseerd en weten wat hun spelintenties zijn. Het is, mede door hun nieuwe huurlingen van Manchester City, echter moeilijk in te schatten met welke jongens ze op het veld staan.”

AZ Speelt
Lees hier interviews en bekijk video's over AZ - NAC Breda.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
AZ - NAC Breda begint zondag om 16:45 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ en AZ Radio. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

💥 Lat#Boadu #training #aznac pic.twitter.com/rE6GX8qK4R

ALKMAAR — AZ is het Eredivisie-seizoen zondag begonnen met een 5-0 zege op NAC Breda. Al voor de rust wisten Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos en Myron Boadu het net te vinden. In de slotfase waren het Teun Koopmeiners en debutant Bjørn Johnsen die scoorden.

Voor het thuisduel met NAC koos John van de Brom voor een vernieuwde voorhoede. Mats Seuntjens begon tegen zijn oude club als rechtsbuiten, terwijl Boadu centraal voorin aan de wedstrijd begon. Oussama Idrissi startte op de voor hem vertrouwde linkerflank.

Sterk begin
Het eerste doelgevaar kwam van Alkmaarse zijde. Na een korte hoekschop tussen Idrissi en Teun Koopmeiners, belandde de bal op zo’n twintig meter voor de voeten van Fredrik Midtsjø: NAC-doelman Mark Birighitti redde op zijn pegel. Een minuut later schoof Boadu de bal net voor het doel van de Australiër langs.

Combinatie
Met nog geen tien minuten op de klok was het wederom de thuisploeg die gevaar stichtte. Een fraaie combinatie tussen Idrissi en de mee opgekomen Thomas Ouwejan kon door een Bredaas blok niet worden bekroond met een doelpunt.

Svensson 1-0
In de 26e minuut werd de dominantie van AZ beloond. Een Alkmaarse voorzet kon nog worden weggewerkt door Karol Mets, maar daardoor kwam de bal voor de voeten van Svensson. De Noor kapte naar binnen en schoot met links hard raak in de korte hoek: 1-0.

Hatzidiakos verdubbelt
Niet lang daarna werd de voorsprong verdubbeld. Idrissi zette sterk door op rechts, waarna zijn voorzet via een NAC-been hoog voor de goal kwam. Daar stond Hatzidiakos klaar om met een halve omhaal de bal tegen de touwen te werken.

Boadu
Op slag van rust werd het zelfs 3-0. NAC-keeper Birighitti schatte een terugspeelbal niet op waarde, waarna Boadu de bal in het lege doel tikte. Het was het eerste doelpunt in AZ 1 voor de jongeling en daarmee is hij gelijk de jongste (17 jaar en 210 dagen) AZ-doelpuntenmaker ooit in de Eredivisie. Adam Maher is met 17 jaar en 147 dagen nog altijd recordhouder in een officiële (Europese)wedstrijd.

Kansen
Ook na de rust waren het de Akmaarders die de aanval zochten. Eerst kon Birighitti redden op een inzet van Idrissi, niet veel later moest de keeper redden op pogingen van opnieuw Idrissi en Ouwejan. Een vlammend schot van Seuntjens kon net uit de kruising worden getikt.

Bredaas gevaar
De eerste grote kans voor de bezoekers viel na een minuut of 55 te noteren. Fabian Sporkslede kwam op aan de rechterkant en legde terug, alleen zijn voorzet werd via Ron Vlaar van richting veranderd, waardoor deze maar net naast hobbelde. Enkele minuten later moest Marco Bizot redden op een laag schot van invaller Luca Ilic.

Koopmeiners 4-0
In de slotfase breidde AZ haar voorsprong nog verder uit. NAC kreeg de bal niet weg en uiteindelijk haalde Koopmeiners de trekker over. Zijn schot van net buiten de zestien plofte via Arno Verschueren tegen de touwen: 4-0.

Debutanten
Enkele minuten later verwelkomde het publiek in het AFAS Stadion twee debutanten. Aanwinsten Johnsen en Léon Bergsma maakten hun officiële debuut voor de club uit Alkmaar. Even daarvoor maakte Dorin Rotariu zijn eerste Eredivisie-minuten voor AZ.

Scoren bij debuut
Voor Johnsen werd zijn eerste wedstrijd extra speciaal, want de Noorse international scoorde direct. Ouwejan bezorgde de bal met een prima voorzet bij de lange spits, die op zijn beurt al vallend de 5-0 binnenkopte.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - NAC Breda 5-0 (3-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (81. Léon Bergsma), Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø (76. Dorin Rotariu), Guus Til, Teun Koopmeiners; Mats Seuntjens, Myron Boadu (81. Bjørn Johnsen), Oussama Idrissi.
Opstelling NAC Breda: Mark Birighitti; Fabian Sporkslede, Menno Koch, Karol Mets, Greg Leigh; Arno Verschueren, Mounir El Allouchi, Anouar Kali; Mikhail Rosheuvel, Mitchell Te Vrede (70. Jordan van der Gaag), Gervane Kastaneer (46. Luca Ilic).

Scoreverloop: 26. Svensson 1-0, 30. Hatzidiakos 2-0, 42. Boadu 3-0, 79. Koopmeiners 4-0, 86. Johnsen 5-0.
Gele kaarten: El Allouchi, Sporkslede (NAC Breda)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter:
Danny Makkelie
VAR: Jeroen Manschot
Toeschouwersaantal: 14.299
Man of the Match: Jonas Svensson

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR — AZ opende zondag het Eredivisie-seizoen met een 5-0 zege op NAC Breda. Daarmee veroverden de Alkmaarders direct de koppositie. AZ Media was in het AFAS Stadion en legde de vijfklapper vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR — ‘AZ wist meermaals de handen op elkaar te krijgen voor het dynamische en fluwelen aanvalsspel’, staat in het Algemeen Dagblad. Wat wordt er nog meer geschreven over het Eredivisie duel met NAC Breda (5-0)? Lees het in AZ in de media.

‘AZ eerste koploper van het nieuwe seizoen’, kopt de Volkskrant. ‘AZ is de competitie voortvarend begonnen, de Alkmaarse ploeg had geen enkele moeite met NAC: 5-0. De pas zeventienjarige spits Myron Boadu maakte een van de doelpunten. De gretige jongeling gleed in de 42e minuut de bal binnen, nadat NAC-doelman mark Birighitti treuzelde met uitverdedigen.’

‘AZ heeft de nare smaak van de vroegtijdige en roemloze aftocht tegen FC Kairat in de voorronde van de Europa League weggespoeld. De Alkmaarders boekten een flagrante 5-0 zege op een ontstellend zwak NAC’, schrijft het AD. ‘Ook tijdens het slotakkoord van de wedstrijd wervelde AZ als vanouds en wist het meermaals de handen op elkaar te krijgen voor het dynamische en fluwelen aanvalsspel.’

De Telegraaf: ‘Natuurlijk, NAC speelde héél slecht. Maar de ploeg van John van den Brom zette daar wel een spektakelstuk tegenover. Alles dat tegen FC Kairat niet lukte, viel zondagavond wel op zijn plaats.’

Het Noordhollands Dagblad pikt er twee spelers uit: 'Ook tegen NAC was Oussama Idrissi amper te houden. Het publiek is dol op de dribbelaar, die probleemloos een balletje achter het standbeen passt.' En over Johnsen: 'Minstens 19 goals wil hij dit seizoen maken bij AZ, net zoveel als bij ADO. In de tien minuten die hij mocht meedoen, liet hij zien niets minder te zijn dan Wout Weghorst. Meevoetballend en technisch wellicht nog beter. Hoe Johnsen met kansen omgaat, liet hij zien toen Thomas Ouwejan een perfecte voorzet losliet.'

VI.nl: ‘Door de ruime overwinning is AZ de nieuwe koploper van de Eredivisie. De club maakte één doelpunt meer dan PSV, dat zaterdag met 4-0 van FC Utrecht won. Hierdoor is PSV voor het eerst sinds 24 september 2017 geen koploper van de Nederlandse competitie meer. Vorig seizoen pakten de Eindhovenaren in speelronde zes de koppositie, om deze niet meer af te staan aan de concurrentie. Volgende week spelen NAC en AZ beide tegen een promovendus in de tweede speelronde van de Eredivisie. De Alkmaarders nemen het in Drenthe op tegen FC Emmen, NAC speelt thuis tegen De Graafschap.’

AZ 4-3-3
# Speler
Thomas Ouwejan
Oussama Idrissi
Myron Boadu
Teun Koopmeiners
Ron Vlaar
Guus Til
Jonas Svensson
Pantelis Hatzidiakos
Marco Bizot
Fredrik Midtsjø
Wissels
Bjørn Maars Johnsen
Rody de Boer
Joris Kramer
Owen Wijndal
Leon Bergsma
NAC Breda 4-2-3-1
# Speler
Anouar Kali
Gervane Kastaneer
Arno Verschueren
Mounir El Allouchi
Mikhael Rosheuvel
Gregory Leigh
Mitchell Vrede
Menno Koch
Fabian Sporkslede
Mark Birighitti
Luka Ilic
Daan Klomp
Jurich Carolina
Marwin Reuvers
Erik Palmer-Brown
Sydney Hooijdonk
Karol Niemczycki
Gianluca Nijholt
Jordan Gaag
Karol Mets
Wissels