1
Eredivisie
zaterdag, 20 november 2021
20:00
1

WEDSTRIJD: AZ - NEC

AZ speelt op zaterdag 20 november de thuiswedstrijd in de eredivisie tegen N.E.C..

In verband met de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen is de kaartverkoop voor deze wedstrijd tot nader order gestaakt.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een seizoenkaart of een wedstrijdkaart, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Tijdslots

Aan elke seizoenkaart of wedstrijdkaart is een tijdslot gekoppeld. Je kunt het stadion betreden binnen het gekoppelde tijdslot. Seizoenkaarthouders krijgen nog nader bericht over het tijdslot waarin zij worden ingedeeld. Er zijn 4 tijdslots die per wedstrijd wisselen, elke seizoenkaarthouder is wordt naar rato een keer in elk tijdslot ingedeeld. Losse ticketkopers kunnen hun tijdslot terugvinden op hun toegangskaart.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen wanneer:

- Je vanaf 24 uur voor de wedstrijd een negatief testbewijs kunt overleggen. Een testafspraak kun je hier maken;

- Je sinds minimaal twee weken volledig gevaccineerd bent.

- Je een geldig herstelbewijs hebt. 

Hoe je in het bezit komt van een coronatoegangsbewijs kun je hier nalezen. 

We adviseren om je coronatoegangsbewijs bij aankomst gereed te houden. Toon de QR-code via de CoronaCheck-app op je mobiele telefoon. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs?
Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document

niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 

Losse verkoop


Aankooprecht


Account met 
AZ Seizoenkaart
Account met
AZ Clubkaart
(incl. junior clubs)
Geverifieerd account
Meer informatie over verificatie
• Verplicht • Verplicht
Aantal kaarten • 5 per AZ Seizoenkaart • 2 per clubkaart / lidmaatschap


Mix & Match, Meer voor Minder

Meer wedstrijdkaarten bestellen en steeds minder betalen? Dat kan! Met Mix & Match, Meer voor Minder kan jij voordeliger naar de thuisduels van AZ in de Eredivisie. Bestel wedstrijdkaarten in jouw Mixzone en profiteer van oplopende kortingen.
Meer informatie.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K • M € 22,50 € 15
J • N • V • W • X1 • X2 • X3 • Y € 23,50 € 16,50
A • G • H • T • U • Z € 27 € 19
O • S € 30 € 21
P • Q • R € 32,50 € 22,50
B • F € 32,50 € 32,50
C • E € 37,50 € 37,50

Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

AZ speelt op zaterdag 20 november de thuiswedstrijd in de eredivisie tegen N.E.C..


In verband met de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen wordt deze wedstrijd zonder publiek gespeeld.

ZAANSTAD- Pascal Jansen schoof vrijdagmiddag aan bij de pers om vooruit te blikken op de hervatting van de competitie tegen NEC. Die wedstrijd wordt zaterdag om 20:00 uur afgetrapt in een leeg AFAS Stadion. Jansen stond ook stil bij de fitheid van zijn ploeg en de aanstaande periode met tien duels in vijf weken.

Vanaf donderdag kon AZ weer met een volledige selectie toewerken naar de hervatting van de competitie. "Iedereen is fit terug gekomen", resumeert Jansen na de laatste interlandbreak van 2021. "Wel met wisselende stemmingen natuurlijk door de uiteenlopende resultaten, maar iedereen is fit en inzetbaar tegen NEC."

Fitheid als pijler
"Wij trainen hard en verantwoord, maar zijn ook gezegend met onze fysieke staf. Zij weten ons team dankzij een heldere visie steeds beter belastbaar te maken. Zowel nieuwe spelers als jongens die hier al langer rondlopen zijn dankzij die heldere visie in staat om veel wedstrijden te spelen. De beschikbaarheid van spelers is een belangrijke pijler."

Goed gepresenteerd
Het deel van de selectie dat niet uitvloog voor interlands oefende vorige week tegen SK Lommel. De Belgen werden met 4-0 verslagen. "In die wedstrijd heb ik goede dingen gezien. Met name de jongens die in de periode daarvoor wat minder vaak speelden, hebben zich goed gepresenteerd en laten zien dat ze klaar zijn op het moment dat er een wisseling nodig zou zijn."

Drukke periode
Nu de interlandperiode erop zit, wacht AZ een drukke periode tot aan de winterstop. In vijf weken tijd worden maar liefst tien wedstrijden gespeeld, waarvan die tegen NEC de eerste is. "Zowel Europees als nationaal wacht ons een aantal uitdagingen. We hebben heel helder voor ogen wat we daarin willen bereiken en hoe we dat gaan aanpakken."

NEC op dreef
De bezoekers uit Nijmegen zijn met een zevende plek op de ranglijst opvallend sterk begonnen aan het seizoen. "NEC doet het hartstikke goed. Ze zijn na een aantal seizoenen afwezigheid weer terug in de Eredivisie en wat opvalt is dat zij hun organisatie heel goed voor elkaar hebben. Er is duidelijkheid in hoe zij graag spelen. Zij presenteren zich uitstekend en het is aan ons om desondanks onze eigen lijn weer door te zetten."

Zonder publiek
Jansen baalt vanzelfsprekend wel dat de competitie wordt hervat in lege stadions. "Uitermate jammer. Het valt helaas niet te voorkomen omdat er weer veel besmettingen zijn en vanuit het kabinet is naar aanleiding daarvan deze beslissing genomen. We weten vanuit vorig seizoen in ieder geval hoe het is te spelen zonder publiek. Die ervaring halen we nu terug in herinnering, maar het is zeker een nadeel. Zeker aangezien zeven van onze komende tien wedstrijden thuis zijn."

Repareren
"Het spelen zonder publiek maakt de missie niet anders. We zijn nog steeds onze start aan het repareren en gaan altijd voor het maximaal haalbare. Zeker op nationaal niveau hebben wij iets te herstellen, maar we zijn ook dichtbij overwintering in de Conference League en willen graag door in de beker. Het is een blok waarin wij veel kunnen goedmaken."


Live
AZ - NEC begint zaterdag om 20:00 uur. De kaartverkoop ligt stil sinds het demissionair kabinet nieuwe coronamaatregelen aankondigde. Reeds gekochte kaarten behouden hun waarde, kopers hiervan worden nader geïnformeerd over tegemoetkoming als meer duidelijk is over het perspectief voor wedstrijdbezoek in de rest van het seizoen. De wedstrijd is live te zien bij ESPN en ook te volgen via de AZ-Twitter en het net gelanceerde AZ Radio.

ALKMAAR- AZ is er zaterdag niet in geslaagd NEC van zich af te schudden. Lange tijd leken de Alkmaarders zelfs op een nederlaag af te stevenen, maar Zakaria Aboukhlal redde in blessuretijd een punt.

Voor het eerst sinds vorig seizoen speelde AZ weer in een leeg AFAS Stadion. Door de vorige week door het demissionair kabinet aangekondigde coronamaatregelen zijn in ieder geval gedurende drie speelrondes geen fans welkom bij wedstrijden in het betaald voetbal.

VAR grijpt in
AZ kende een slechte start, want Jordy Bruijn opende binnen tien minuten de score. De goal werd in eerste instantie afgevlagd voor buitenspel, maar Bruno Martins Indi had de bal onderweg aangeraakt. De VAR greep daarom in en keurde de 0-1 alsnog goed.

Initiatief
Met de achterstand op het scorebord pakte AZ meer het initiatief en kreeg Albert Gudmundsson een eerste goede mogelijkheid. Hij schoot op de vuisten van Mattijs Branderhorst. De doelman redde ook op een kopbal van Dani de Wit, maar daarna werd het spel tijdelijk stilgelegd.

Manschot legt duel stil
Scheidsrechter Jeroen Manschot besloot tot stilleggen van de wedstrijd toen ‘supporters’ het stadion binnendrongen. Zij staken vuurwerk af, braken door de hekken en begaven zich aan de rand van het veld. Na een paar minuten kon de wedstrijd weer hervat worden.

Grote kansen
In de fase tot aan de rust liet AZ grote kansen onbenut. Fredrik Midtsjø passeerde een man op de achterlijn en schoot in het zijnet. Vangelis Pavlidis soleerde door de defensie en schoot op de paal. Jesper Karlsson was een paar keer dreigend en Gudmundsson stuitte andermaal op de vuisten van Branderhorst.

Onder de bal door
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, al waren de mogelijkheden voor AZ aanvankelijk minder groot. Karlsson schoot tweemaal van afstand op Branderhorst, terwijl Martins Indi net onder een scherp aangesneden vrije trap van Owen Wijndal door ging.

Afgekeurd
Aan de overzijde dacht Jonathan Okita de Nijmeegse voorsprong te verdubbelen. Hij prikte de bal langs Peter Vindahl in het doel, maar stond ruim buitenspel en zag de goal dus niet doorgaan. Na schoten over en naast van Martins Indi en Håkon Evjen was Okita nogmaals dichtbij. Nu prikte hij voorlangs.

Aboukhlal
In de slotfase bleef AZ op zoek naar de gelijkmaker en met iedere gemiste kans leek dat puntje verder weg. Zo kreeg Martins Indi een forse kopkans, die naast ging. Ruimschoots in blessuretijd was het echter toch nog raak. Twee invallers deden het. Evjen zette voor vanaf links en zag Aboukhlal raak knikken.

Blik op Jablonec
Bij AZ gaat na het eerste gelijkspel in de competitie de blik op het Europese uitduel met FK Jablonec. In Tsjechië wordt donderdag om 21:00 uur afgetrapt.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - NEC Nijmegen 1-1 (0-1)

Eredivisie

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Yukinari Sugawara (77. Aslak Witry), Pantelis Hatzidiakos (83. Sam Beukema), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (64. Håkon Evjen), Dani de Wit, Jordy Clasie; Albert Gudmundsson (64. Tijjani Reijnders), Vangelis Pavlidis (83. Zakaria Aboukhlal), Jesper Karlsson.
Opstelling NEC Nijmegen: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Iván Márquez, Cas Odenthal, Souffian El Karouani; Lasse Schöne, Jordy Bruijn (72. Javier Vet), Édgar Barreto (72. Dirk Proper); Magnus Matsson (83. Calvin Verdonk), Ali Akman (64. Pedro Ruiz), Jonathan Okita.

Scoreverloop: 9. Bruijn 0-1, 90+3. Aboukhlal 1-1.
Gele kaarten: Martins Indi (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.
Toeschouwers: 0.

ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond in extremis een punt behaald tegen NEC. In het AFAS Stadion keken de Alkmaarders al snel tegen een achterstand aan, maar in blessuretijd kopte Zakaria Aboukhlal de 1-1 tegen de touwen. Een terugblik in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl