5
KNVB Beker
dinsdag, 18 december 2018
20:45
0

WEDSTRIJD: AZ - PEC Zwolle

AZ neemt het dinsdag 18 december in de achtste finales van de KNVB Beker op tegen PEC Zwolle. Het duel in het AFAS Stadion begint om 20:45 uur. Zorg dat je erbij bent en steun de ploeg van John van den Brom in de jacht op een kwartfinaleplaats.

Speciaal tarief seizoenkaarthouders
Seizoenkaarthouders krijgen bij de aanschaf van kaarten tot en met 16 december € 5 korting per ticket ten opzichte van de reguliere tarieven. 

Opwaarderen seizoenkaart
Het opwaarderen van de seizoenkaart voor de eigen stoel was t/m dinsdag 20 november mogelijk. Seizoenkaarthouders die hier gebruik van hebben gemaakt, hebben op vertoon van de eigen seizoenkaart toegang tot het thuisduel op 18 december.

Voorrangsregeling
Aankopen voor deze wedstrijd tellen mee voor een eventuele voorrangsregeling later in het bekertoernooi.

Vrije verkoop geen clubkaart nodig
Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.

Tarieven

Vakken Regulier Tarief Regulier Tarief jeugd t/m 18 jaar Tarief normaal Seizoenkaarthouder tm 16-12 Tarief jeugd t/m 18 seizoenkaarthouder tm 16-12
A, G, H, J, M, N, T, U, V, W, X1, X2, X3, Y, Z € 12,50 € 10 € 7,50 € 5
O, S, P, Q, R € 15 € 12,50 € 10 € 7,50
B1, B2, C, D, E, F1, F2 € 15 n.v.t. € 10 n.v.t.
Rolstoelbeun, Rolstoelbegeleider € 10 € 10 € 5 € 5

Stazone
De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij
De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren
Parkeerkaarten voor P9 (€ 5,-) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen over de kaartverkoop.

Van den Brom: ‘Zijn cupfighters’


ALKMAAR- Met de late overwinning op Excelsior nog vers in het geheugen, sprak John van den Brom maandag met AZ TV over de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle van dinsdag. De trainer ging onder meer in op vragen over de fitheid van zijn ploeg, de komende tegenstander en het bekertoernooi. ''Weten wat het de club kan brengen.''

“Je staat lekker op de volgende dag”, blikte Van den Brom terug op de overwinning op Excelsior. “Een wedstrijd winnen of gelijkspelen scheelt zóveel. En als je relatief kort de tijd hebt in het herstel, is dit ontzettend belangrijk. De jongens waren zondag op de club in winterse omstandigheden. Er lag sneeuw op het veld, maar we konden prima trainen. Er is niemand van afgelopen zaterdag die niet beschikbaar is. Super."

Goedmaken
Waar AZ zaterdagavond in blessuretijd de winnende goal maakte, is het dit seizoen ook al eens andersom geweest. “Nu krijgen we te maken met een tegenstander waartegen we nog iets goed te maken hebben", doelde Van den Brom op het 2-2 gelijkspel eerder dit seizoen. "Aan de andere kant is het een wedstrijd op zich. Daarvoor gelden andere wetten. Het belangrijkste is dat we doorkomen. We zijn cupfighters geweest de laatste jaren en dat willen we vasthouden en doorzetten naar het nieuwe jaar."

Bekertoernooi
De KNVB Beker is dan ook een belangrijk doel voor de Alkmaarse equipe. Van den Brom: "We weten wat het de club kan brengen. We hebben de twee finales gespeeld, maar uiteindelijk wil je ‘m ook een keer winnen. Dat begint dinsdag. Natuurlijk is het nog te vroeg om over een finale te spreken, maar het is wel een stap op weg naar. Dat bewustzijn is bij de jongens aanwezig."

PEC Zwolle
Over tegenstander PEC Zwolle zei de trainer: "PEC heeft de laatste weken minder gepresteerd en het rommelt een beetje, als je de media moet geloven. Ik heb daar niet zo’n boodschap aan. Wij spelen thuis en moeten winnen, dat is het enige dat telt."


ALKMAAR- AZ heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. In het AFAS Stadion werd PEC Zwolle met liefst 5-0 verslagen. Oussama Idrissi (2x), Guus Til, Mats Seuntjens en Fredrik Midtsjø verzorgden de goals.

Vanwege ziekte moest Thomas Ouwejan het bekerduel met PEC aan zich voorbij laten gaan. Daardoor begon Owen Wijndal voor het eerst dit seizoen in de basis. 

Tweemaal paal
De eerste grote kans was voor de Blauwvingers. Een heuse flipperkast voor het doel van AZ ging eerst via een Alkmaars been en vervolgens via Thomas Lam op de paal.

Vroege voorsprong
Aan de andere kant was het na tien minuten wél raak. Idrissi dribbelde van links naar binnen en roste de bal verwoestend in de verre kruising: 1-0.

Idrissi: 2-0
De 2-0 liet niet lang op zich wachten. In de achttiende minuut opende Adam Maher met een fantastische crosspass richting Mats Seuntjens, die de bal breed kopte naar de tweede paal. Daar stond Idrissi om de bal snoeihard achter PEC-keeper Diederik Boer te volleyen. De teller van de topscorer van het bekertoernooi kwam daarmee op zes goals.

Doelpunt Til
AZ bleef gaan en na een klein halfuur werd het zelfs 3-0. Een prima voorzet van Midtsjø werd door aanvoerder Til bij de eerste paal tegen de touwen gewerkt. Voor de middenvelder was het de derde wedstrijd op rij dat hij wist te scoren.

Rood Lam
PEC Zwolle kreeg het nog moeilijker toen het op slag van rust met tien man verder moest. Oud-AZ’er Lam, haalde de doorgebroken Seuntjens neer en kon op zijn verjaardag voortijdig naar de kleedkamer.

4-0 en 5-0
Direct na rust ramde de thuisploeg er nog twee bij op het scorebord. Til tikte vlak voordat Boer bij de bal was, breed op Seuntjens. De spits schoot op zijn beurt de 4-0 in het lege doel. Een minuut later gaf Zwollenaar Younes Namli de bal zomaar aan Midtsjø en die passeerde met een afgemeten schot de Zwolse doelman: 5-0.

Maher op de paal
In de 58e minuut waren de gastheren opnieuw dicht bij een doelpunt, maar nu ging een schot van Maher op de buitenkant van de paal. Vier minuten later werd een doelpunt van invaller Bjørn Johnsen afgekeurd vanwege buitenspel.

Kans Svensson
Jonas Svensson kreeg met 72 minuten op de klok ook een grote mogelijkheid op de 6-0, maar oog-in-oog met Boer schoof de Noor, die de aanvoerdersband droeg na de wissel van Til, voorlangs.

Wijndal
In de slotfase was Wijndal dicht bij zijn eerst goal in de hoofdmacht van AZ. De linksback kwam het strafschopgebied in, maar zag zijn schot op de binnenkant van de paal belanden.

In de koker
Uiteindelijk bleef het bij 5-0 en dat betekende dat AZ voor de achtste keer in acht jaar naar de laatste acht van het bekertoernooi ging. Zaterdagavond is de loting.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - PEC Zwolle 5-0 (3-0)
Achtste finales TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (46. Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Adam Maher, Guus Til (69. Albert Gudmuundsson), Fredrik Midtsjo; Calvin Stengs (59. Bjørn Johnsen), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi. 
Opstelling PEC Zwolle: Diederik Boer; Kingsley Ehizibue, Thomas Lam, Bram van Polen, Kenneth Paal; Ouasim Bouy (46. Sepp van den Berg), Zian Flemming, Rick Dekker; Younes Namli, Mike van Duinen (67. Stanley Elbers), Vito van Crooij (71. Steff Kaptein).
Scoreverloop: 10. Idrissi 1-0, 18. Idrissi 2-0, 26. Til 3-0, 49. Seuntjens 4-0, 50. Midtsjø 5-0.

Gele kaarten: -.
Rode kaarten: 39. Lam (PEC Zwolle)
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 6.068
CTS Group Man of the Match: IdrissiAZ beleefde dinsdag een mooie avond tegen PEC Zwolle, dat met 5-0 aan de kant werd gezet. AZ plaatste zich daarmee voor de achtste keer in acht jaar bij de laatste acht in het bekertoernooi. AZ Media legde het duel vast in een fotoverslag.

Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl