2
Eredivisie
zondag, 30 september 2018
14:30
2

WEDSTRIJD: AZ - PEC Zwolle

Kaartverkoop

Vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.

Tot 20% stapelkorting bij AZ*

Ben jij van plan om dit seizoen meerdere thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Het is nu al mogelijk om voor alle thuiswedstrijden in de Eredivisie kaarten te reserveren. En als je jouw kaarten in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vijf of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%!

Ideaal dus als je met vrienden een aantal gezellige (zaterdag-)avonden bij AZ wilt beleven inclusief een bezoek aan het Sportcafé. Deze duels kun je nu al reserveren en daarbij direct profiteren van de stapelkorting. Ga je liever met familie en (klein-)kinderen naar wedstrijden op zondagmiddag of een keer met jouw complete elftal naar een wedstrijd in het AFAS Stadion? Ook dan scoor je stapelkorting bij AZ.

De stapelkorting geldt voor alle Eredivisiewedstrijden dus ook voor de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Alle combinaties van aantal kaarten en wedstrijden zijn mogelijk. De korting wordt automatisch toegepast in je winkelmandje. Bestel dus nu jouw kaarten voor één of meer thuisduels, neem je vrienden en familie mee en profiteer t/m 30 september optimaal van deze actie!

Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K,M € 22,50 € 15
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 23,50 € 16,50
A,G,H,T,U,Z € 27 € 19
B1,F2 € 27 € 27
O,S € 30 € 21
P,Q,R € 32,50 € 22,50
B2,F1 € 32,50 € 32,50
C,E € 37,50 € 37,50
D € 40 € 40

Sta-zone

De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij

De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren

Parkeerkaarten voor P9 (à € 5) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

* Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties.

ZAANSTAD — John van den Brom schoof een dag na de ruime bekerwinst op Alcides aan bij de pers om alweer over de volgende wedstrijd te praten: PEC-thuis. Wie zijn er fit? Wie gaan spelen? En hoe heeft Marko Vejinovic zijn rentree doorstaan?

“Ron Vlaar is weer fit”, opende Van den Brom met een medische mededeling. “Eindelijk zeg ik erbij, want we hebben hem ruim twee weken moeten missen. Als hij de komende dagen goed doorkomt, staat hij in de basis tegen PEC.” Ook Teun Koopmeiners, die niet fit uit de wedstrijd tegen FC Groningen kwam, trainde vrijdag weer volop mee. “Hij kan zondag spelen.”

De terugkeer van Vlaar houdt in dat Pantelis Hatzidiakos even pas op de plaats moet maken. Van den Brom: “Hij weet zelf ook dat hij de laatste weken een terugval heeft. Dat is overigens niet gek, want het is nog steeds een jonge speler.”

Training
De complete groep die donderdag in actie kwam tegen Alcides, trainde vrijdag in de Zaanse wind. “Omdat we relatief kort de tijd hebben tot zondag, heb ik iedereen naar buiten gestuurd. Ze zijn zonder blessures uit de wedstrijd gekomen.”

Vejinovic
“Ja, dat geldt ook voor Vejinovic,” vervolgde Van den Brom. “Zijn knie heeft het goed gehouden tijdens de 60 minuten die hij meedeed. Door zijn terugkeer zitten we ruim in onze middenvelders.”

PEC
De opponent van zondag kent een stroeve seizoenstart. “Dat heeft ermee te maken dat ze de betere spelers zijn kwijtgeraakt. Maar hun manier van spelen is hetzelfde gebleven. Dat vind ik wel mooi om te zien: een trainer die in goede en slechte tijden achter zijn systeem blijft staan. PEC heeft dit seizoen drie keer gewonnen. Dat waren overigens ook drie uitduels.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
AZ - PEC Zwolle begint zondag om 14:30 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ, AZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

👏🏼 Piet!

⛔️ Goal = closed.#azpec #training pic.twitter.com/VsTmU6W5Bl

ALKMAAR — AZ heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Al vroeg in het duel zette Oussama Idrissi de thuisploeg op voorsprong in het AFAS Stadion. Na de Zwolse de gelijkmaker leek Guus Til de wedstrijd in de 76e minuut te beslissen, maar vlak voor tijd kopte Zian Flemming raak.

Voorafgaand aan het duel met PEC werd Van den Brom gehuldigd voor zijn 182e officiële wedstrijd als trainer van AZ. Daarmee is hij recordhouder als het gaat om gecoachte wedstrijden voor de Alkmaarders. Hij laat kampioentrainers Louis van Gaal (181) en Georg Kessler (177) achter zich.

Van Rhijn
De eerste grote kans kwam op naam van Ricardo van Rhijn. Jonas Svensson behield in de zestien goed het overzicht, maar van een meter of zeven kreeg Van Rhijn de bal niet tussen de palen: over.

Openingstreffer
De tweede kans was wel raak. Idrissi zocht in de tiende minuut de combinatie met de jarige Thomas Ouwejan, waarna hij de bal weer terug kreeg en met binnenkantje links binnen tikte: 1-0.

Gelijk
Terwijl AZ goede kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden via Van Rhijn (over), Til (naast) en Ouwejan (over), kwam PEC Zwolle in de 36e minuut op gelijke hoogte. Mike van Duinen ontfutselde de bal van de langwachtende Vlaar, waarna Vito van Crooij kon overnemen en oog in oog met Marco Bizot raak schoot.

Paal
Niet veel later leek de schade verder op te lopen, toen Van Duinen na slecht uitverdedigen de bal hard op de paal schoot.

Kansjes
Na de rust was het meest sprankelende er vanaf en kansen waren dan ook spaarzaam. Invaller Mats Seuntjens schoof de bal na ruim een uur net naast, niet veel later kopte Til in kansrijke positie de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Til 2-1
In de 76e minuut kwamen de Alkmaarders toch op voorsprong. Svensson gaf de bal laag voor en door miscommunicatie tussen oud-AZ’er Thomas Lam en doelman Mickey van der Hart kreeg Til de bal voor zijn voeten. De captain tikte vervolgens simpel raak in het lege doel: 2-1.

Flemming 2-2
Vlak voor tijd verspeelde de Alkmaarse formatie de zege. Van Duinen snelde over de linkerflank, gaf voor en vond het hoofd van Flemming. De invaller stormde door het centrum en knikte sterk de 2-2 achter Bizot.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - PEC Zwolle 2-2 (1-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar (56. Adam Maher), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø, Gudmundsson, Til; Bjørn Johnsen (56. Mats Seuntjens), Oussama Idrissi.
Opstelling PEC Zwolle: Mickey van der Hart; Kingsley Ehizibue, Thomas Lam, Bram van Polen, Kenneth Paal; Gustavo Hamer, Denis Genreau (64. Zian Flemming), Rick Dekker (83. Gianluca Scamacca); Younes Namli (78. Stanley Elbers), Mike van Duinen, Vito van Crooij.

Scoreverloop: 10. Idrissi 1-0, 36. Van Crooij 1-1, 76. Til 2-1, 88. Flemming 2-2.
Gele kaarten: Svensson (AZ), Paal, Dekker, Van Crooij (PEC Zwolle).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 15.354
Dusseldorp BMW Man of the Match: Guus Til

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR — AZ gaf zondag tegen PEC Zwolle een voorsprong in de slotfase uit handen: 2-2. Vooraf werd John van den Brom gehuldigd als trainer met de meeste AZ-duels op zijn naam. AZ Media was erbij en legde de wedstrijd vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR — Veel aandacht ging in de pers uit naar het clubrecord dat John van den Brom zondag brak tegen PEC Zwolle (2-2). 'Het onnodige gelijkspel was een smetje op zijn mijlpaal.' Lees alles in de rubriek AZ in de media.

‘Een fraaie mijlpaal, die John van den Brom met een zege van AZ hoopte te kunnen vieren, kon door zijn ploeg niet met drie punten worden bekroond’, schrijft het Algemeen Dagblad. ‘Met trots vervulde Van den Brom het dat hij Louis van Gaal (181 duels als hoofdtrainer op de bank tussen 2005 en 2009) had achterhaald. “Ik meen het echt, ik vind het hartstikke leuk”, aldus de coach die in september 2014 als opvolger van Marco van Basten werd aangesteld. “Het betekent dat mijn naam hier altijd zal voortleven.”’

‘In een tijd waarin clubs en trainers vaak snel afscheid van elkaar nemen, is de prestatie van John van den Brom een extra bijzondere’, merkt De Telegraaf op. ‘Alleen het onnodige gelijkspel tegen PEC Zwolle was een smetje op zijn mijlpaal. “Ik baal erg van dit gelijkspel. We speelden niet best, maar na de 2-1 van Guus Til hadden we de wedstrijd nooit meer uit handen mogen geven. Op dat gebied, het kapotmaken van wedstrijden, kunnen we nog wel wat winst behalen.”’

VI.nl: ‘AZ is er zondag niet in geslaagd aansluiting te houden met de top van de Eredivisie. De formatie uit Noord-Holland schoot zichzelf tegen PEC Zwolle in de voet.’

🤩 | Oussama Idrissi is sinds zijn komst naar @AZAlkmaar op 19 januari 2018 betrokken bij 15 goals. Alleen Alireza Jahanbakhsh was dit kalenderjaar bij meer Alkmaarse doelpunten betrokken, namelijk 20. #azpechttps://t.co/1HD2IMFiPo pic.twitter.com/GLOAJj8NN5

‘Van den Brom gaf de teruggekeerde Ron Vlaar een basisplaats, waardoor Pantelis Hatzidiakos op de bank begon. Met de routinier achterin begon AZ goed, al na tien minuten toonde Oussama Idrissi weer zijn waarde’, vervolgt VI.nl. ‘Met een knap schot van onder zijn lichaam zette hij AZ op een 1-0 voorsprong, het was alweer de vijftiende keer dat Idrissi direct betrokken was bij een goal van zijn werkgever. Dit kalenderjaar deed alleen de inmiddels vertrokken Alireza Jahanbakhsh het beter (20).’

'AZ heeft na zeven wedstrijden de ideale samenstelling nog niet gevonden. Zoekend en puzzelend baant AZ zich tot dusver een weg door de competitie', staat in het Noordhollands Dagblad. 'Van een vaste ostelling of een ideale basis is nog geen sprake.'

AZ 4-1-2-1-2
# Speler
Teun Koopmeiners
Fredrik Midtsjø
Jonas Svensson
Guus Til
Albert Gudmundsson
Bjørn Maars Johnsen
Oussama Idrissi
Ron Vlaar
Thomas Ouwejan
Marco Bizot
Wissels
Pantelis Hatzidiakos
Owen Wijndal
Leon Bergsma
PEC Zwolle 4-3-3
# Speler
Mickey Hart
Thomas Lam
Kenneth Paal
Gustavo Hamer
Rick Dekker
Denis Genreau
Younes Namli
Mike Duinen
Vito Crooy
Gianluca Scamacca
Alessandro Tripaldelli
Zian Flemming
Ruben Ligeon
Thomas Belt
Dean Bouzanis
Stanley Elbers
Darryl Lachman
Ouasim Bouy
Mike Hauptmeijer
Kingsley Ehizibue
Bram Polen
Wissels