1
Oefenwedstrijden
zaterdag, 31 juli 2021
17:00
0

WEDSTRIJD: AZ - Real Sociedad

De eerste wedstrijd met publiek in ons vernieuwde AFAS Stadion komt eraan. Om toegang te krijgen zijn er een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een wedstrijdkaart, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs. Aan iedere stoel is een tijdslot gekoppeld. Je kunt het AFAS Stadion betreden binnen het voor jou aangegeven tijdslot. Voor deze wedstrijd zijn maximaal 13.000 wedstrijdkaarten beschikbaar. 

Coronatoegangsbewijs
Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus of langer dan 2 weken geleden volledig gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het AFAS stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 

Wedstrijdkaart
Wedstrijdkaarten zijn gratis en zolang de voorraad strekt tot en met vrijdag 30 juli online en via het AZ Fancentrum te bestellen via onderstaand schema.

Wanneer Wie Aankooprecht Welke vakken
T/m maandag 19-7 AZ Seizoenkaarthouder 1 per AZ Seizoenkaart Vakken op eigen tribune
Dinsdag 20-7 10.00 uur t/m vrijdag 30-7 AZ Seizoenkaarthouder 2 per AZ Seizoenkaart* Alle vakken
Vrijdag 23-7 10.00 uur t/m vrijdag 30-7 Alle Anderen 2 per supporter Alle vakken

* Totale aankooprecht is inclusief eventueel eerder gekochte kaarten.


Pendelbussen
Wie met het openbaar vervoer reist, kan gratis gebruik maken van pendelbussen die door AZ worden ingezet. De bussen rijden zaterdag vanaf 14:30 uur en vertrekken vanaf de achterzijde van station Alkmaar. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de pendelbus.

ALKMAAR- AZ speelt zaterdag voor het eerst met publiek in het vernieuwde AFAS Stadion. Het oefenduel met Real Sociedad begint om 17:00 uur, maar het stadion is al vanaf 14:45 uur geopend. Klik hier voor gratis tickets.

Entertainment
Fans die vroeg aanwezig zijn in het AFAS Stadion hoeven zich niet te vervelen. Zo zijn op de grote schermen de Olympische Spelen te volgen, komt een DJ draaien in het stadion en zijn alle Food & Beverage-punten geopend.

Bijna af
Voor het eerst zijn fans welkom bij een wedstrijd in het vernieuwde AFAS Stadion. Her en der worden wel nog wat puntjes op de i gezet en zaken verder geperfectioneerd, maar AZ is blij eindelijk weer supporters te kunnen ontvangen. De club is hen dankbaar voor de steun en biedt daarom kosteloos het duel met Sociedad aan.

Tickets
Wedstrijdkaarten zijn gratis en zolang de voorraad strekt tot en met vrijdag 30 juli online en via het AZ Fancentrum te bestellen. Alle info vind je door hier te klikken.

Pendelbussen
Fans kunnen zaterdag gratis gebruik maken van pendelbussen die door AZ worden ingezet. Deze rijden vanaf 14:30 uur en vertrekken vanaf de achterzijde van NS-station Alkmaar. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de pendelbus.

ALKMAAR- Voor het eerst met publiek in het vernieuwde AFAS Stadion. Een mooie middag zou het sowieso worden, maar dankzij een rake lob van Zakaria Aboukhlal werd het nog specialer. Zo'n 7.500 supporters zagen AZ met 1-0 winnen van Real Sociedad.

Een DJ, de Olympische Spelen voor de wedstrijd op de grote schermen, een versnapering en bij vlagen een zonnetje. Het was een aangename voetbalmiddag in Alkmaar. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al in het AFAS Stadion. In de groepsfase van de UEFA Europa League bleef het destijds 0-0.

Aboukhlal
Gescoord werd er deze keer wel. Aboukhlal ging diep na een uitstekende pass van Hobie Verhulst. De rappe aanvaller lepelde de bal heel behendig over de uitgekomen doelman Alejandro Remiro: 1-0. Voor rust kwamen de Spanjaarden slechts sporadisch voor het AZ-doel. Verhulst moest één keer de hoek in na een schot van Adnan Januzaj.

Gretig
AZ maakte een gretige indruk tegen de Spaanse bekerwinnaar. Ruim vijf minuten na rust leek Tijjani Reijnders de score te verdubbelen. Na een goede aanval via onder meer Thijs Oosting, legde Aboukhlal de bal af op de aanstormende Reijnders. De middenvelder schoot beheerst, maar zag zijn poging aan de verkeerde kant van de paal belanden. Niet veel later loste Real Sociedad-invaller Julen Lobete een afstandsschot. Ook deze bal ging naast.

Rebound
AZ pakte direct de draad weer op. Albert Gudmundsson ging op de ingevallen doelman Gaizka Ayesa af, maar zijn schot werd gekeerd. Ook in de rebound lag de sluitpost in de weg, nu op een poging van de toegesnelde Jesper Karlsson.

Eerste minuten
Na een uur spelen wisselde Pascal Jansen voor de eerste keer. Aanvoerder Teun Koopmeiners, die zijn eerste minuten maakte na het EK, verliet het veld. Voor hem in de plaats kwam Sam Beukema, die zijn eerste minuten als AZ-speler in het eigen stadion maakte. Hetzelfde gold voor de andere aanwinst, Vangelis Pavlidis. De Griekse spits kwam deze zomer over van Willem II.

Dreiging in de slotfase
In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Sociedad nog een paar kansen. Zo kopte Aihen Muñoz net over en loste Sam Beukema in blessuretijd een moment van dreiging op. Aan de overzijde zag Yukinari Sugawara een vrije trap uit de hoek getikt worden. Doelpunten werden niet meer gescoord.

Generale
Volgende week speelt AZ de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Op zondag 8 augustus komt Torino FC op bezoek in het AFAS Stadion (aanvang 18:00 uur). Klik hier om kaarten te bestellen. Het is de generale repetitie voordat de Eredivisie start op zaterdag 14 augustus met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - Real Sociedad 1-0 (1-0)
Vriendschappelijk

Opstelling AZ: Hobie Verhulst; Yukinari Sugawara, Timo Letschert, Teun Koopmeiners (63. Sam Beukema), Thijs Oosting; Tijjani Reijnders, Dani de Wit, Jordy Clasie (63. Vangelis Pavlidis); Zakaria Aboukhlal (89. Ernest Poku), Albert Gudmundsson, Jesper Karlsson (79. Håkon Evjen).
Opstelling Real Sociedad: Alejandro Remiro (63. Gaizka Ayesa); Andoni Gorosabel (63. Asier Illarra), Artiz Elustondo (46. Robin Le Normand), Jon Pacheco, Álex Sola (46. Aihen Muñoz); Robert Navarro (32. Roberto López, 63. Joseba Zaldua), Ander Guevara (46. Beñat Turrientes), Jon Guridi (32. Daniel Garrido, 63. Martin Merquelanz); Adnan Januzaj (46. Willian José), Carlos Fernández (24. Julen Lobete), Ander Berrenetxea (46. Cristian Portu).

Scoreverloop: 33. Aboukhlal 1-0.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl