1
Eredivisie
zondag, 15 mei 2022
14:30
3

WEDSTRIJD: AZ - RKC Waalwijk

De start van de kaartverkoop is nog niet bekend.

Losse verkoop

Vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.


Mix & Match, Meer voor Minder

Meer wedstrijdkaarten bestellen en steeds minder betalen? Dat kan! Met Mix & Match kom jij voordeliger naar de thuisduels in de Eredivise. Bestel wedstrijdkaarten in jouw eigen Mixzone en profiteer van oplopende kortingen.  Meer informatie over Mix & Match.


Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K • M € 22,50 € 15
J • N • V • W • X1 • X2 • X3 • Y € 23,50 € 16,50
A • G • H • T • U • Z € 27 € 19
O • S € 30 € 21
P • Q • R € 32,50 € 22,50
B • F € 32,50 € 32,50
C • E € 37,50 € 37,50


Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

Seizoenkaarthouders krijgen op vertoon van hun seizoenkaart gratis toegang tot de Halve finale van de play-offs voor een Europees Ticket 2022/2023

Losse verkoop

Vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.


Tarieven

Seizoenkaarthouder krijgen ten opzichte van de normale tarieven 50% korting op de aanschaf van extra kaarten.

Vak

Seizoenkaarthouder 18 jaar en ouder Seizoenkaarthouder tot en met 18 jaar 18 jaar en ouder Tot en met 18 jaar
K,M € 10 € 7 € 20 € 14
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 10,50 € 7,50 € 21 € 15
A,G,H,T,U,Z € 12 € 8,50 € 24 € 17
O,S € 13,50 € 9,50 € 27 € 19
P,Q,R € 15 € 10,50 € 30 € 21
B,F € 15 € 15 € 30 € 30
C,E € 17,50 € 17,50 € 35 € 35

Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

ZAANSTAD- AZ sluit de reguliere competitie zondag af met een thuiswedstrijd tegen RKC. In het duel met de Waalwijkers probeert de ploeg weer in de winning mood te komen voor de play-offs, die vier dagen later beginnen. Pascal Jansen blikt vooruit op het 34e Eredivisie-duel van het seizoen.

Een tegengoal diep in blessuretijd zette woensdag een streep door het doel om directe Europese kwalificatie af te dwingen. "In de laatste vijf duels hebben we vier keer een late tegengoal gekregen. Dat zijn pijnlijke, bittere tegenslagen. Het is lastig het precieze pijnpunt te benoemen, want die situaties zijn niet allemaal hetzelfde. Zo ging er woensdag ook commotie aan vooraf."

Rust aan de bal
"Het gebeurt in ieder geval steeds in een fase waarin onze tegenstanders alles of niets spelen", vervolgt Jansen. "En helaas zijn we daar meermaals niet doorheen gekomen. De beste manier van verdedigen is dan zuinig zijn op de bal. Dan kunnen zij die situaties niet creëren. Kwaliteit en rust aan de bal is daarin heel belangrijk en daarin zijn we in de slotfase tekortgeschoten."

Wisselvallig
"Ons seizoen is - op een vrij lange stabiele fase na - zeer wisselvallig. Nu zitten we in een fase waarin we schommelend presteren en dat frustreert vooral omdat we weten dat we beter kunnen. Als sportman wil je altijd het maximale, en de vijfde plaats in de Eredivisie is niet wat wij nastreven. Tegelijkertijd kunnen wij onze doelstelling om Europees voetbal te halen nog steeds halen."

Goed afsluiten
Dat laatste moet gebeuren via de play-offs, die op donderdag 19 mei beginnen met een uitwedstrijd tegen de nummer acht van de Eredivisie. "Daarin beginnen we weer op nul en zo benaderen we het ook. Maar onze prioriteit nummer één is nu het duel met RKC. Wij willen de competitie zondag goed afsluiten, want dat zou een belangrijke stap zijn richting de play-offs. Wij nemen het duel met RKC dus uitermate serieus."

Geen gedragsverandering
Ook bij de ploeg ligt de volle focus inmiddels op zondag, merkt Jansen. "Er is vandaag zeer goed getraind. We hebben teruggeblikt op woensdag en alles helder besproken, maar de blik ligt nu volledig op RKC. De intensiteit waarmee wij twee dagen na een wedstrijd trainen ligt over het algemeen goed, en daarin heb ik nu ondanks de bittere pil in Utrecht geen gedragsverandering geconstateerd. Ik heb er niemand op kunnen betrappen nog in de teleurstelling te zitten."

Analyseren
Het duel met RKC zal niets meer veranderen aan de eindrangschikking in de Eredivisie. Desalniettemin eist Jansen dat zijn ploeg zondag op en top voorbereid aan de aftrap verschijnt. "Wij zullen goed analyseren hoe de tegenstander er op dit moment voor staat. Wij bereiden ons zo goed mogelijk voor, waarbij we vooral uitgaan van eigen krachten en kwaliteiten."

Veilig
Met de Waalwijkers treft AZ een ploeg die zich afgelopen woensdag veilig speelde door een zege op Heracles Almelo. "Daar hebben ze heel hard voor gestreden. Dat ze dit hebben bereikt, is een enorm compliment waard voor RKC."

Barasi
AZ werkt met een nagenoeg fitte selectie toe naar het duel met RKC. "Sinds afgelopen week beschikken we weer over een nagenoeg fitte selectie. Nu ziet het er ook naar uit dat Yusuf Barasi mogelijk voor het eerst weer beschikbaar is. Al moeten we zaterdag nog even afwachten om daar een definitieve klap op te geven."

AZ TV
Jansen verscheen ook voor de camera van AZ TV. Bekijk hieronder het interview.


Kaartverkoop
AZ - RKC Waalwijk begint zondag om 14:30 uur in het AFAS Stadion. De wedstrijd staat in het teken van het afscheid van hoofdsponsor AFAS Software. Ook wordt in de rust oud-keeper Marco Bizot uitgezwaaid. Klik hier om kaarten te bestellen.

ALKMAAR-  AZ heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In het eigen AFAS Stadion was RKC Waalwijk met 1-3 te sterk. Rondom het duel werd afscheid genomen van hoofdsponsor AFAS Software en doelman Marco Bizot. Myron van Brederode, afkomstig uit de AZ Jeugdopleiding, maakte zijn debuut.

Pantelis Hatzidiakos ontving voor aanvang van de wedstrijd een ingelijst shirt voor de honderdvijftig wedstrijden die hij tot dusver in het eerste elftal van AZ speelde. Afgelopen woensdag tegen FC Utrecht vierde hij zijn jubileum.

AFAS Stadion
Het duel stond onder meer in het teken van het afscheid van hoofdsponsor AFAS Software. Er werd voor de aftrap bekendgemaakt dat het onderkomen van AZ in elk geval tot en met 2025 het AFAS Stadion zal blijven heten. AZ speelde in een tenue waarin alle shirts van de afgelopen twaalf seizoenen waren verwerkt.

Vroege kans Karlsson
In de derde minuut had AZ gelijk een grote mogelijkheid op een goal via Jesper Karlsson. Hij stuitte op de uitkomende keeper Etienne Vaessen. In de veertiende minuut kwam Vangelis Pavlidis een teen tekort om een voorzet van Karlsson binnen te werken.

RKC op voorsprong
Na achttien minuten spelen kwam AZ op achterstand toen Finn Stokkers de bal achter doelman Vindahl schoot. Er waren daarna een aantal kansen op de 1-1. In de 27ste minuut schoot Karlsson een vrije trap die door Vaessen uit het doel kon worden geweerd.

Gelijkmaker De Wit
In de blessuretijd van de eerste helft kwam AZ langszij. Uit een corner van Jesper Karlsson wist Dani de Wit de score gelijk te trekken met een kopbal.

Afscheid Bizot
In de rust nam AZ afscheid van keeper Marco Bizot. De doelman stapte aan het begin van het seizoen over naar het Franse Stade Brest. Hij ontving bloemen en een fotocollage alvorens hij een ereronde langs de tribunes liep. Ook was er aandacht voor een shirtveiling van Spieren voor Spieren.

Wederom op achterstand
In de 64ste minuut kwam AZ wederom op achterstand. De net ingevallen RKC’er Juriën Gaari werd vrijgespeeld voor het doel en schoot in de linkerhoek binnen.

Buitenspelgoal De Wit
In de 67ste minuut schoof De Wit één op één met Vaessen in de linkerhoek binnen. Zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Debuut Van Brederode
Tien minuten voor tijd was er een bijzonder moment voor Myron van Brederode. De aanvaller, afkomstig uit de AZ Jeugdopleiding, kwam binnen de lijnen als invaller voor Vangelis Pavlidis. Hij maakte daarmee zijn debuut in de hoofdmacht. RKC kwam vlak voor deze wissel op 1-3 door een doelpunt van invaller Roy Kuijpers.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - RKC Waalwijk 1-3 (1-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Aslak Witry (60. Tijjani Reijnders), Pantelis Hatzidiakos (60. Sam Beukema), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Jordy Clasie; Håkon Evjen (80. Zakaria Aboukhlal), Vangelis Pavlidis (80. Myron van Brederode), Jesper Karlsson.

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Shawn Adewonye, Lars Nieuwpoort, Melle Meulensteen (46. Juriën Gaari), Thierry Lutonda (75. Luuk Wouters); Said Bakari, Vurnon Anita, Yassin Oukili, Richard van der Venne (60. Roy Kuijpers); Finn Stokkers, Lennerd Daneels (60. Ilias Bel Hassani).

Scoreverloop: 18. 0-1 Stokkers, 45+2. De Wit 1-1, 64. Gaari 1-2, 79. Kuijpers 1-3
Gele kaarten: -
Rode kaarten: - 
Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Video Assistent Referee: Marc Nagtegaal
Toeschouwersaantal: 17.568

Foto's: AZ Media / Ed van de Pol