0
Eredivisie
zaterdag, 22 januari 2022
20:00
0

WEDSTRIJD: AZ - SC Cambuur

De start van de kaartverkoop is nog niet bekend.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een seizoenkaart of een wedstrijdkaart, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Tijdslots

Aan elke seizoenkaart of wedstrijdkaart is een tijdslot gekoppeld. Je kunt het stadion betreden binnen het gekoppelde tijdslot. Seizoenkaarthouders kunnen het tijdslot waarin zij zijn ingedeeld hier bekijken. Er zijn 4 tijdslots die per wedstrijd wisselen, elke seizoenkaarthouder is de eerste 4 eredivisiewedstrijden in elk tijdslot een keer ingedeeld. Losse ticketkopers kunnen hun tijdslot terugvinden op hun toegangskaart.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen wanneer:

- Je vanaf 24 uur voor de wedstrijd een negatief testbewijs kunt overleggen. Een testafspraak kun je hier maken;

- Je sinds minimaal twee weken volledig gevaccineerd bent.

- Je een geldig herstelbewijs hebt. 

Hoe je in het bezit komt van een coronatoegangsbewijs kun je hier nalezen. 

We adviseren om je coronatoegangsbewijs bij aankomst gereed te houden. Toon de QR-code via de CoronaCheck-app op je mobiele telefoon. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs?
Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document

niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 

Losse verkoop

Aankooprecht


Account met 
AZ Seizoenkaart
Account met
AZ Clubkaart
(incl. junior clubs)
Geverifieerd account
Meer informatie over verificatie
• Verplicht • Verplicht
Aantal kaarten • 4 per AZ Seizoenkaart • 2 per clubkaart / lidmaatschap


Tot 20% stapelkorting bij AZ*

Ben jij van plan om dit seizoen thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Als je jouw kaarten in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vier of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%! Meer informatie over de stapelkorting.Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K • M € 25 € 17,50
J • N • V • W • X1 • X2 • X3 • Y € 26 € 18,50
A • G • H • T • U • Z € 29 € 20
O • S € 32,50 € 22,50
P • Q • R € 35 € 25
B • F € 35 € 35
C • E € 40 € 40

Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

ZAANSTAD- AZ aast zaterdag op de tiende overwinning op rij. In de eerste thuiswedstrijd van het jaar ontvangt de ploeg SC Cambuur. Pascal Jansen blikt vooruit: "Hopelijk weten we dit nog heel lang vast te houden."

AZ werkt met een goed gevoel naar het eerste thuisduel van 2022 toe. Na de competitiezege op Fortuna (1-2), werd woensdag in de KNVB Beker met dezelfde cijfers gewonnen bij FC Twente. "Wederom was zichtbaar dat we als team zijn gegroeid. Na een behoorlijke eerste helft en een vervelend moment na rust krabbelden we toch weer overeind en dwongen we een plek in de volgende ronde af."

Tien op een rij?
Zaterdag wacht het treffen met Cambuur. AZ kan dan de tiende overwinning op rij boeken (alle competities). "Dat zou mooi zijn, maar niets is vanzelfsprekend. We gaan ons best doen om nog beter voor de dag te komen dan woensdag en dan zitten we hopelijk weer aan de goede kant van de score. Met succes kan er wel iets moois ontstaan in een ploeg. Hopelijk weten we dit nog heel lang vast te houden."

Houvast
"We zitten in onze eigen routines en disciplines die we vanaf het begin van het seizoen hebben gecreëerd", vervolgt Jansen over de huidige vorm. "Dat heeft houvast gegeven tot het punt waar we nu zijn en moet dat ook bieden tot het einde van het seizoen. Die moet je aanhouden als het minder gaat, maar ook in periodes waarin de prestaties goed zijn."

Nummer acht
Jansen verwacht een lastig karwei tegen Cambuur, de nummer acht van de Eredivisie. "Als nieuwkomer draaien zij tot op heden een prima seizoen. In het veldspel dat zij nastreven hebben ze ook goede dingen laten zien. In de uitwedstrijd hebben wij aan het langste eind getrokken. Morgen aan ons de taak om onze lijn door te trekken."

Hatzidiakos onzeker
Onzekerheden zijn er nog omtrent het centrale duo tegen Cambuur. Bruno Martins Indi is nog niet fit en woensdag haakte Pantelis Hatzidiakos af in de warming-up. "Het gaat wel wat beter met Panta, maar het is nog even bekijken wanneer we hem weer maximaal kunnen belasten. Ik vond het wel een heel wijze beslissing van hem om zelf aan te geven dat hij die wedstrijd aan zich voorbij liet gaan. Daaruit blijkt dat hij de ploeg op één heeft staan."

Centraal duo
Woensdag werden Martins Indi en Hatzidiakos solide vervangen door Sam Beukema en Aslak Witry. "Of wij tegen Cambuur weer zo gaan spelen? Sam en Aslak hebben het woensdag in Enschede samen gedaan. We gaan nu rustig bekijken of dat zaterdag een vervolg krijgt of niet."

Barasi
Jansen stond ook nog even stil bij de contractverlenging van Yusuf Barasi. "Fantastisch voor hem. Ik ben heel blij dat Yusuf inziet dat zijn toekomst bij deze mooie club ligt en dat er van beide kanten vertrouwen is. Hij maakt op dit moment goede stappen en ervaart hoe het is om dagelijks bij de A-selectie te presteren. Hij heeft het goed gedaan in de jeugd, maar nu gaat het proces weer verder om van hem een stabiele Eredivisie-spits te maken."


Live
AZ - SC Cambuur begint zaterdag om 20:00 uur. Bij deze wedstrijd zullen geen supporters aanwezig zijn vanwege de coronamaatregelen. De wedstrijd is live te zien bij ESPN en ook te volgen via AZ's Twitter.

ALKMAAR- AZ is er in de wedstrijd tegen SC Cambuur van zaterdagavond niet in geslaagd de tiende overwinning op rij te boeken. De ontmoeting in het AFAS Stadion leverde een doelpuntloos gelijkspel op.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden. Met dit eerbetoon werden alle supporters, oud-spelers en clubmensen herdacht die de AZ-familie in 2021 zijn ontvallen.

Opnieuw Witry centraal
Door de blessure van Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi werd het centrum van de verdediging opnieuw gevormd door Aslak Witry en Sam Beukema. Tijani Reijnders ontbrak door lichte klachten in de wedstrijdselectie.

AZ-verleden
Bij Cambuur stonden drie spelers met een verleden in de AZ Jeugdopleiding in de basis: Jamie Jacobs, Nick Doodeman en Erik Schouten. Na 57 minuten spelen bracht trainer Henk de Jong, die na een tijdje ziek te zijn geweest weer langs de lijn stond bij Cambuur, nog twee spelers tegelijk met een AZ-achtergrond in: Maxim Gullit en Michael Breij.

Mogelijkheid Evjen
Håkon Evjen had de eerste goede mogelijkheid namens AZ in de zestiende minuut. Zijn poging van randje strafschopgebied werd gekeerd door Cambuur-doelman Sonny Stevens. Sam Beukema probeerde het van afstand, maar zijn schot zeilde langs de linkerkant van het doel.

Wereldgoal in gedachten
Tien minuten voor rust had Jesper Karlsson een wereldgoal in gedachten toen de bal in de lucht op hem afkwam. De halve omhaal van de buitenspeler belandde in de handen van Stevens. Enkele minuten later probeerde Karlsson het opnieuw met een hard afstandsschot dat naast het doel belandde. Tussendoor keerde Stevens een inzet van spits Vangelis Pavlidis.

Corner
Op slag van rust probeerde zowel Pavlidis als Beukema de score nog te openen uit een corner. De Griek haalde om, terwijl de verdediger klaar stond om te koppen. Allebei de spelers wisten de bal niet tegen de touwen te werken.

AZ dringt aan
Pavlidis had na rust ook de eerste mogelijkheid voor AZ. Een strakke voorzet van Owen Wijndal werd door de spits net naast gewerkt. Even later kwam de bal van de andere kant en schoot Pavlidis een voorzet van Yuki Sugawara hard naast. In de minuten daarvoor maakten de Alkmaarders al steeds vaker aanstalten richting het vijandelijke doel, maar ontbrak de eindpass.

Tegenstoot
Ook andere AZ’ers lieten in de minuten erna van zich horen. Zo schoot Jordy Clasie van grote afstand mis en mikte Dani de Wit een voorzet van Wijndal naast. In de tegenstoot moest Peter Vindahl voor het eerst écht aan het werk namens AZ. De keeper redde op een schot van Jacobs.

Extra stootkracht
Trainer Pascal Jansen bracht Thijs Oosting en Albert Gudmundsson voorin voor extra stootkracht. Oosting had in de 71ste minuut de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schuiver belandde net naast het doel. Een minuut erna schoot Wijndal van afstand op Cambuur-goalie Stevens.

Miraculeuze redding
De Wit had de bal tien minuten voor tijd van dichtbij voor het inkoppen, maar op miraculeuze wijze hield Stevens zijn doel schoon met een redding. De tijd tikte ondertussen weg zonder noemenswaardige kansen. Ook na vier minuten blessuretijd bleef het 0-0.

Gelijke hoogte
AZ komt door de remise op gelijke hoogte met Vitesse, dat eerder op de avond onderuit ging bij FC Groningen. Op zaterdag 5 februari staat de volgende competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen PSV.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - SC Cambuur 0-0 (0-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Yukinari Sugawara, Aslak Witry, Sam Beukema, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Jordy Clasie; Håkon Evjen (65. Thijs Oosting), Vangelis Pavlidis (65. Albert Gudmundsson), Jesper Karlsson.
Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens; Sekou Sylla (57. Maxim Gullit), Erik Schouten, Calvin Mac-Intosch (75. Marco Tol), Doke Schmidt; Robin Maulun (84. Jasper ter Heide), Mitchel Paulissen, Jamie Jacobs; Patrick Joosten (75. Tamás Kiss), Roberts Uldrikis, Nick Doodeman (57. Michael Breij).   

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Sylla (SC Cambuur).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Bas Nijhuis.
Toeschouwers: 0.


ALKMAAR- AZ bleef zaterdag voor de dertiende keer op rij ongeslagen, maar de teleurstelling overheerste. Tegen SC Cambuur werd met 0-0 gelijkgespeeld en na negen zeges op rij voor het eerst weer puntverlies geleden. Een vruchteloze avond in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl