2
Nacompetitie
zondag, 22 mei 2022
14:30
0

WEDSTRIJD: AZ - SC Heerenveen

Seizoenkaarthouders krijgen op vertoon van hun seizoenkaart gratis toegang tot de Halve finale van de play-offs voor een Europees Ticket 2022/2023.

Aankooprecht


Account met 
AZ Seizoenkaart
Account met
AZ Clubkaart
(incl. leden junior clubs)

[aangevraagd voor 15-05-2022*]
Meer informatie over verificatie
Geverifieerd account
Meer informatie over verificatie
• Verplicht • Verplicht
Aantal kaarten • 2 per AZ Seizoenkaart • 2 per clubkaart / lidmaatschap


Tarieven


Vak

18 jaar en ouder Tot en met 18 jaar
K,M € 20 € 14
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 21 € 15
A,G,H,T,U,Z € 24 € 17
O,S € 27 € 19
P,Q,R € 30 € 21
B,F € 30 € 30
C,E € 35 € 35

Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien deze nog beschikbaar zijn.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

Seizoenkaarthouders krijgen op vertoon van hun seizoenkaart gratis toegang tot de finale van de play-offs voor een Europees Ticket 2022/2023.

Aankooprecht


Account met 
AZ Seizoenkaart
Account met
AZ Clubkaart
(incl. leden junior clubs, aangevraagd vóór                        )
Geverifieerd account
Meer informatie over verificatie
• Verplicht • Verplicht
Aantal kaarten • 2 per AZ Seizoenkaart • 2 per clubkaart / lidmaatschap


Tarieven


Vak

18 jaar en ouder Tot en met 18 jaar
K,M € 20 € 14
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 21 € 15
A,G,H,T,U,Z € 24 € 17
O,S € 27 € 19
P,Q,R € 30 € 21
B,F € 30 € 30
C,E € 35 € 35

Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien deze nog beschikbaar zijn.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

ALKMAAR- AZ moet zondag een 3-2 achterstand goed maken om door te gaan naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. Pascal Jansen blikte vrijdag terug op de heenwedstrijd en vooruit op de return. Ook sprak hij over Milos Kerkez’ basisdebuut.

In Heerenveen gaf AZ een 1-2 voorsprong uit handen en verloor het met 3-2. Toch waren er ook positieve aspecten uit het spel te halen, zag Pascal Jansen. “We speelden een zeer verdienstelijke partij. Zeker met in het achterhoofd hoe we ons hebben gepresenteerd en hoe we hebben gepresteerd in de wedstrijd tegen RKC. Dit was het AZ waar ik mij veel meer mee kan identificeren. En wij allemaal denk ik.”

Controle
AZ kwam zoals wel vaker dit seizoen eerst achter. “Zoals zo vaak kwamen we op een 0-1 achterstand, op een heel vervelend moment. We controleerden de wedstrijd. Vervolgens laten we wel gelijk zien waar we voor staan en komen we terug. Tot de negentigste minuut is er eigenlijk geen centje pijn en hebben we nergens last van. We hadden prima controle over de wedstrijd, hadden veel de bal en waren er zuinig op.”

Teleurstelling
“Uit een inschattingsfout op onze eigen helft wordt dan de 2-2 binnen geschoten. Dan zie je in het veld de teleurstelling die we weer een plek moeten geven. Vervolgens ontstaan wat hachelijke situaties die eigenlijk niet nodig zijn. Als je wat meer de rust bewaart blijf je daar van weg. Maar dat krijgen we niet voor elkaar en vervolgens valt hij op fraaie wijze alsnog binnen.”

Basisdebuut Kerkez
De coach stond ook stil bij het basisdebuut van Milos Kerkez. “Ik ben enorm trots op zijn prestatie. Zeker als je met deze lading je debuut moet maken in een uitwedstrijd in Heerenveen. Hij traint natuurlijk al geruime tijd bij ons mee en ik heb wel een stijgende lijn geconstateerd bij hem. Gisteren was het moment daar om hem de kans te geven, omdat Owen niet inzetbaar was en die kans heeft hij met beide handen gegrepen.”

Inzetbaarheid Sugawara & Kerkez
Kerkez kreeg gisteren een tik en moest geblesseerd het veld verlaten. “Hij is nu aan het herstellen van de tik die hij gisteren kreeg en we gaan straks de balans weer opmaken.” Ook voor Yukinari Sugawara is het nog even afwachten hoe hij er zondag voor staat. “Yuki heeft last van zijn knie, daar is wat vochtvorming. We moeten dat per dag beoordelen en zijn voorzichtig met hem.”

Owen Wijndal
Aanvoerder Owen Wijndal ontbrak in de selectie in de wedstrijd tegen Heerenveen vanwege klachten in zijn liesstreek. “Dat speelt al langer, maar donderdag kon hij gewoon niet spelen”, lichtte Jansen toe. “Het zal erom spannen of hij er zondag wel bij is. We gaan morgen de balans opmaken.”

‘Hebben er alle vertrouwen in’
“We hebben alle vertrouwen in de returnwedstrijd, ondanks alle negatieve emoties die natuurlijk wel boven komen drijven. We hebben aangetoond dat we in staat zijn Heerenveen de baas te zijn. Alleen is het zaak dat je ze de baas blijft over de hele wedstrijd en niet die laatste vijf minuten laat ontstaan. We hebben dit seizoen vaker laten zien dat we vanuit een geslagen positie terug kunnen komen en dat zal zondag wederom moeten gebeuren.”


Live
AZ - Heerenveen begint zondag om 14:30 uur. Seizoenkaarthouders bezoeken deze wedstrijd gratis. Ook is het nog mogelijk losse kaarten te bestellen. De wedstrijd is live te zien op ESPN en te volgen via het Twitter-kanaal van AZ. Ook is het mogelijk via Juke mee te luisteren naar AZ Radio.

ALKMAAR- AZ heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg won de return tegen sc Heerenveen met 2-0. Dani de Wit opende al vroeg de score, Zakaria Aboukhlal maakte de winnende goal.

Bij AZ ontbrak aanvoerder Owen Wijndal net als donderdag in de heenwedstrijd. Zijn plek werd opnieuw ingenomen door Milos Kerkez. Hij viel in Heerenveen nog geblesseerd uit, maar was dus op tijd fit. Yukinari Sugawara kampte wel nog met lichte klachten en startte opnieuw op de bank.

Buitenkant rechts
AZ moest een minimale achterstand zien weg te poetsen en bracht de stand over twee duels al rap in balans. In de vijfde minuut gaf Jordy Clasie een schitterende dieptepass op De Wit. De nummer 10 controleerde en rondde fraai af met buitenkant rechts.

Wild over
Assistgever Clasie was zelf ook behoorlijk dichtbij de tweede Alkmaarse goal. Hij probeerde het van een meter of 25 en zag zijn poging over de kruising scheren. Aan de overzijde ontstond vervolgens ook groot gevaar. Amin Sarr dook op voor Peter Vindahl, maar schoot wild over.

Dominant
In het tweede en derde kwartier van de eerste helft bleef AZ zeer dominant, maar het ontbrak in de eindfase aan de precisie. Grote kansen bleven daarom uit en de 1-0 ruststand was dan ook een logische.

Naast
Het eerste gevaar na rust kwam van Sarr, maar het gretige AZ bleef duidelijk de bovenliggende partij. Dat overwicht resulteerde ook in kansen. Zo ging een aangeraakt schot van Vangelis Pavlidis naast en schoof ook Jesper Karlsson de bal, na een een-twee met Pavlidis, naast het Friese doel.

Geen penalty
AZ leek recht te hebben op een penalty na opzichtig vasthouden van De Wit door Sven van Beek. Scheidsrechter Danny Makkelie wilde er echter niet aan. Na een uur spelen drong ook Pavlidis door tot in het Heerenveense strafschopgebied, maar een Friese ingreep voorkwam een goal van de Griek.

Stijlvol
De ploeg van Ole Tobiasen zocht gaandeweg het tweede bedrijf vorderde meer de aanval en werd weer dreigend via Sarr. De spits krulde de bal in de verre hoek, maar Vindahl voorkwam met een stijlvolle duik de gelijkmaker.

Op maat
Tien minuten voor tijd had Sam Beukema de 2-0 op zijn hoofd. Een voorzet van Karlsson was perfect op maat, maar de verdediger kopte rakelings over. Twee minuten voor tijd viel de goal alsnog. Aboukhlal stond koud in het veld toen hij werd gevonden door Clasie en de voorsprong verdubbelde.

Rollen omgedraaid
Waar AZ donderdag in Heerenveen in blessuretijd tegen twee onnodige tegengoals aanliep, daar waren de rollen nu dus omgedraaid. In de extra tijd waren Pavlidis en Aboukhlal nog dichtbij 3-0, maar het bleef bij twee goals Dat was echter voldoende om de finale van de play-offs te bereiken.

Finale
In de finale van de play-offs treft AZ de winnaar van het tweeluik tussen Vitesse en FC Utrecht. De return daarvan begint zondag om 18:00 uur en Utrecht verdedigt in Arnhem een 3-1 voorsprong. AZ speelt donderdag eerst een uitwedstrijd. Zondag om 14:30 uur is de return in het AFAS Stadion.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - sc Heerenveen 2-0 (1-0)

Play-offs

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Pantelis Hatzidiakos (61. Yukinari Sugawara), Sam Beukema, Bruno Martins Indi, Milos Kerkez (87. Zakaria Aboukhlal); Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Jordy Clasie; Håkon Evjen (62. Aslak Witry), Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson.
Opstelling sc Heerenveen: Erwin Mulder; Milan van Ewijk, Sven van Beek, Ibrahim Dresevic (46. Syb van Ottele), Lucas Woudenberg (90. Anthony Musaba), Rami Kaib; Tibor Halilovic (90. Rami Al Hajj), Thom Haye, Anas Tahiri; Amin Sarr, Sydney van Hooijdonk.

Scoreverloop: 5. De Wit 1-0, 88. Aboukhlal 2-0.
Gele kaarten: Pavlidis, Kerkez, Martins Indi, Aboukhlal (AZ).
Rode kaarten: - 
Scheidsrechter: Danny Makkelie.
Toeschouwers: 11.521.

ALKMAAR- AZ bereikte zondag de eindstrijd van de play-offs om Europees voetbal. Door een 2-0 zege op sc Heerenveen werd een 3-2 nederlaag uit de heenwedstrijd weggespoeld. Een lekkere voetbalmiddag in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl