Eredivisie
zondag, 05 december 2021
14:30

WEDSTRIJD: AZ - Sparta Rotterdam

AZ speelt op zondag 5 december de thuiswedstrijd in de eredivisie tegen Sparta Rotterdam.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een seizoenkaart of een wedstrijdkaart, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Tijdslots 

Aan elke seizoenkaart of wedstrijdkaart is een tijdslot gekoppeld. Je kunt het stadion betreden binnen het gekoppelde tijdslot. Seizoenkaarthouders krijgen nog nader bericht over het tijdslot waarin zij worden ingedeeld. Er zijn 4 tijdslots die per wedstrijd wisselen, elke seizoenkaarthouder is wordt naar rato een keer in elk tijdslot ingedeeld. Losse ticketkopers kunnen hun tijdslot terugvinden op hun toegangskaart.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen wanneer:

- Je vanaf 24 uur voor de wedstrijd een negatief testbewijs kunt overleggen. Een testafspraak kun je hier maken;

- Je sinds minimaal twee weken volledig gevaccineerd bent.

- Je een geldig herstelbewijs hebt. 

Hoe je in het bezit komt van een coronatoegangsbewijs kun je hier nalezen. 

We adviseren om je coronatoegangsbewijs bij aankomst gereed te houden. Toon de QR-code via de CoronaCheck-app op je mobiele telefoon. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs?
Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document

niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 

Losse verkoop

Vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.


Mix & Match, Meer voor Minder

Meer wedstrijdkaarten bestellen en steeds minder betalen? Dat kan! Met Mix & Match, Meer voor Minder kan jij voordeliger naar de thuisduels van AZ in de Eredivisie. Bestel wedstrijdkaarten in jouw Mixzone en profiteer van oplopende kortingen.
Meer informatie.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K • M € 22,50 € 15
J • N • V • W • X1 • X2 • X3 • Y € 23,50 € 16,50
A • G • H • T • U • Z € 27 € 19
O • S € 30 € 21
P • Q • R € 32,50 € 22,50
B • F € 32,50 € 32,50
C • E € 37,50 € 37,50

Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

AZ speelt op zondag 5 december de thuiswedstrijd in de eredivisie tegen Sparta Rotterdam.

In verband met de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen wordt deze wedstrijd zonder publiek gespeeld.

ZAANSTAD- Na de zege op Fortuna Sittard gaat de focus op het volgende thuisduel. Zondag komt Sparta op bezoek in het AFAS Stadion. Pascal Jansen over onder meer zijn oude werkgever, de fitheid van Håkon Evjen en de forse domper die Jelle Duin te verwerken heeft gekregen.

Sparta staat zestiende, maar heeft de zaakjes verdedigend niet eens zo slecht voor elkaar. De Rotterdammers kregen in veertien duels pas 21 tegentreffers. "Dat zegt iets over hun strijdplan en strategie", weet Jansen. "Die zijn vooral gebaseerd op de nul houden en kijken of je in delen van de wedstrijd de overhand kunt krijgen. Bijvoorbeeld met een spelhervatting of goede counter."

Talentvolle spits
Volgens Jansen heeft de ploeg van Henk Fraser echter ook aanvallend meer in zich dat het vaak laat zien. "Onlangs maakten ze nog indruk tegen het goed aan het seizoen begonnen Willem II, door daar met 0-3 te winnen. De kwaliteit hebben ze dus zeker, en ze hebben ook een heel jonge, talentvolle spits (Emanuel Emegha). Iemand om in de gaten te houden."

Moeilijk
"Sparta houdt er een speelwijze op na die toch erg moeilijk uit elkaar te spelen blijkt te zijn. Dat heeft PSV al ervaren, tegen Feyenoord incasseerden ze pas vlak voor tijd de beslissende tegentreffer en ook Ajax had het in Rotterdam extreem moeilijk om een tweede goal te maken."

Speciale club
Jansen treft zondag de club waar hij tussen 2009 en 2013 als Hoofd Jeugdopleiding en assistent-trainer van het eerste team werkzaam was. "Sparta is een heel speciale club. Een van de oudste ook, waar ik vier jaar geweldig heb kunnen werken. Ze zijn geroemd om hun opleiding en het is knap hoe zij dat bolwerken in het gebied waarin zij zitten. Ik zal zondag ook wel wat mensen tegenkomen die ik nog ken uit mijn tijd daar."

Goudmijn
Een ander bekend gezicht kent Jansen juist van AZ, want Kenzo Goudmijn speelt dit seizoen op huurbasis bij Sparta. "Wij volgen zijn ontwikkeling in Rotterdam uiteraard nauwlettend. Op dit moment krijgt Kenzo weinig wedstrijdminuten en dat is jammer, maar het is altijd leuk om elkaar weer te treffen."

Evjen
Of Håkon Evjen er ook weer bij is, is nog niet duidelijk. "Het gaat beter met hem en hij heeft vandaag individueel getraind. Ik hoop dat hij morgen de stap kan maken naar de groep. Van onze medische staf heb ik in ieder geval begrepen dat als dat lukt, we het al rap voor elkaar hebben gekregen. We gaan morgen zien of hij zondag erbij kan zijn."

Duin langdurig uitgeschakeld
Slecht nieuws was er over Jelle Duin, die donderdag tegen Fortuna al ontbrak wegens een blessure. "Inhoudelijk kunnen we daar niks over melden, wel is duidelijk dat hij langdurig uitgeschakeld is. Dat is zwaar voor hem. We gaan hem steunen en ervoor zorgen dat hij alle hulp krijgt in zijn herstel."

Eredivisie-debutant
Yusuf Barasi verving Duin donderdag in de wedstrijdselectie en maakte als invaller zijn Eredivisie-debuut. "Deze week zou Yusuf sowieso al met ons trainen, maar de kans is nu wel groter dat hij wat langer bij ons blijft. We zijn allemaal hartstikke blij voor hem dat hij nu ook zijn eerste stap in de Eredivisie heeft kunnen zetten na zijn eerdere debuut in Europese verband. Ik hoop dat nog vele minuten zullen volgen voor hem."


Live
AZ - Sparta begint zondag om 14:30 uur. Bij deze wedstrijd zullen geen supporters aanwezig zijn vanwege de coronamaatregelen. De wedstrijd is live te zien bij ESPN en ook te volgen via de AZ-Twitter. Daarnaast luister je via AZ Radio ook live mee.