2
KNVB Beker
dinsdag, 22 januari 2019
20:46
0

WEDSTRIJD: AZ - Vitesse

AZ neemt het dinsdag 22 januari in de kwartfinale van de KNVB Beker op tegen Vitesse. Het duel in het AFAS Stadion begint om 20:45 uur. Zorg dat je erbij bent en steun de ploeg van John van den Brom in de jacht op een halve finaleplaats.

Speciaal tarief seizoenkaarthouders
Seizoenkaarthouders krijgen bij de aanschaf van kaarten tot en met 20 januari € 2,50 korting per ticket ten opzichte van de reguliere tarieven. 

Opwaarderen seizoenkaart
Je kunt hier t/m woensdag 9 januari je eigen stoel opwaarderen. Seizoenkaarthouders die hier gebruik van hebben gemaakt, hebben op vertoon van de eigen seizoenkaart toegang tot het thuisduel op 22 januari.

Cadeau voor seizoenkaarthouders
Seizoenkaarthouders die AZ steunen tijdens dit bekerduel, krijgen een speciaal bedankje. Zij scoren namelijk 30% korting op alle merchandise-artikelen in de AZ-webshop. Na het opwaarderen van de seizoenkaart ontvangen zij de volgende dag een e-mail met een kortingscode die t/m 25 januari verzilverd kan worden. 

Voorrangsregeling

Aankopen voor deze wedstrijd tellen mee voor een eventuele voorrangsregeling later in het bekertoernooi.

Vrije verkoop geen clubkaart nodig
Je kunt voor deze wedstrijd vanaf 10 januari (10.00 uur) online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.

Tarieven

Vakken Regulier Tarief Regulier Tarief jeugd t/m 18 jaar Tarief normaal Seizoenkaarthouder t/m 20-1 Tarief jeugd t/m 18 seizoenkaarthouder t/m 20-1
A, G, H, J, M, N, T, U, V, W, X1, X2, X3, Y, Z € 12,50 € 10 € 10 € 7,50
O, S, P, Q, R € 15 € 12,50 € 12,50 € 10
B1, B2, C, D, E, F1, F2 € 15 n.v.t. € 12,50 n.v.t.
Rolstoelbeun, Rolstoelbegeleider € 10 € 10 € 7,50 € 7,50


Stazone
De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij
De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren
Parkeerkaarten voor P9 (€ 5) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen over de kaartverkoop.

ALKMAAR- Na een late middagtraining bij het AFAS Stadion sprak John van den Brom maandag met de media. De trainer blikte kort terug op de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht, keek vooruit naar het bekertreffen met Vitesse en sprak over de fitheid van zijn ploeg. "Hij is er niet bij."

“Je kijkt altijd uit naar de wedstrijden”, begon Van den Brom. “We hebben zaterdag een goede wedstrijd gespeeld met een goede overwinning. Dat vertrouwen neem je mee. Maar ik ben vrijdag met Arne Slot naar het duel Vitesse - Excelsior (3-2) geweest, dus hun trainer zal dat ook zeggen.”

Vergelijkbaar
Daar zag de oefenmeester een vergelijkbaar team. “Vitesse heeft een goed voetballend elftal. Zeker op de helft van de tegenstander zijn ze heel gevaarlijk, met makkelijk scorende spelers. Ze hebben backs die hoog staan en ze hebben dezelfde intenties als wij. Het verschil op de ranglijst is één punt, dus er staan twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.”

Thuisvoordeel
Van den Brom: “Het is een voordeel dat we thuis spelen. Net als zaterdag willen we de tegenstander vastpakken en dat er daardoor een moment in de wedstrijd komt dat we op voorsprong komen. Er worden dan andere dingen gevraagd, want we weten dat een bekerduel op zich staat.”

Svensson
Jonas Svensson moest het duel met FC Utrecht nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing, maar keert dinsdag terug in de basis. “Hij heeft het altijd goed gedaan en is onze vaste rechtsback. Toch ben ik heel blij met hoe Ricardo van Rhijn dat ingevuld heeft, nog los van zijn doelpunt."

Afwezig
Stijn Wuytens zit niet bij de wedstrijdselectie. Van den Brom: “Als we het over een teleurstelling hebben, is het dat Stijn er niet bij is morgen." Wuytens liep zondag tijdens de training een blessure op: "Hoe dat eruit ziet, weet ik niet. Dat zal moeten blijken. Verder is iedereen fit.” 

Live
Niet in het AFAS Stadion aanwezig? De wedstrijd is ook live te volgen via Twitter en FOX Sports. Over het verloop van het duel discussiëren met andere supporters? Praat mee via het Facebook- en Instagram-account van AZ.

ALKMAAR- AZ heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker. In een koud AFAS Stadion werd er afgerekend met Vitesse: 2-0. Voor rust maakte Calvin Stengs de openingstreffer, na de thee schoot Guus Til de eindstand op het bord.

Jonas Svensson keerde tegen Vitesse weer terug in de basis. Tijdens het met 3-0 gewonnen Eredivisie-duel met FC Utrecht van zaterdag moest de Noor nog met een schorsing toekijken. Ricardo van Rhijn begon daardoor op de bank.

Initiatief
AZ pakte direct het initiatief en dat resulteerde na ruim een kwartier in een prima kans. Fredrik Midtsjø veroverde de bal op het middenveld, waarna uiteindelijk Oussama Idrissi in stelling werd gebracht op de rand van het strafschopgebied. De topscorer van het bekertoernooi haalde hard uit en zag hoe Vitesse-doelman Eduardo met een katachtige redding nog net kon ingrijpen. De rebound werd naast gekopt door Mats Seuntjens.

Stengs 1-0
Het overwicht werd pas op slag van rust uitgedrukt in de score. Een steekbal van Midtsjø leek te hard voor Svensson, maar de rechtsachter hield ‘m alsnog binnen en wist Stengs te bereiken. Met links schoot hij de bal in de verre bovenhoek: 1-0.

Til binnenkant paal
Ook na rust kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Met 54 minuten op de klok verdubbelden de Alkmaarders geheel verdiend de voorsprong. Til werd diepgestuurd en ging alleen richting keeper Eduardo. De aanvoerder bleef koel en schoof de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen (2-0).

Doelmannen
Niet veel later was de Portugese doelman wél succesvol met een redding, ditmaal op een schot van Idrissi. Aan de andere kant moest Bizot redden op een pegel van Bryan Linssen.

Halve finales
Hoewel AZ op zoek ging naar meer treffers, werd er niet meer gescoord. Daardoor plaatste de club uit Alkmaar zich voor de zevende keer voor de halve finales van het bekertoernooi sinds het seizoen 2011-2012. Minimaal vier keer vaker dan alle andere ploegen in die periode. Zaterdag volgt de loting voor de halve finales.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Vitesse 2-0 (1-0)

Kwartfinales TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (79. Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs (84. Ricardo van Rhijn), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.
Opstelling Vitesse: Eduardo; Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Jake Clarke-Salter, Alexander Büttner; Roy Beerens, Thulani Serero, Navarone Foor; Martin Ødegaard, Oussama Darfalou (67. Richonell Margaret), Bryan Linssen.

Scoreverloop: 40. Stengs 1-0, 54. Til 2-0.
Gele kaarten: Ødegaard (Vitesse).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 8.165
Rabobank Man of the Match: Midtsjø


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR- AZ plaatste zich dinsdagavond ten koste van Vitesse voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker. In het AFAS Stadion werd het door doelpunten van Calvin Stengs en Guus Til 2-0. AZ Media was erbij en legde het duel vast in een fotoverslag.

ALKMAAR- ‘AZ soepel ronde verder’, kopt het Algemeen Dagblad. Wat wordt er allemaal geschreven over het bekerduel tussen AZ en Vitesse (2-0)? Lees het in de rubriek AZ in de media.

‘Vitesse werd in eigen huis eenvoudig aan de kant gezet dankzij treffers van Calvin Stengs en Guus Til’ staat in het AD. ‘AZ - sinds 2015 altijd bij de laatste vier in de beker - en Vitesse staan ook in de Eredivisie dicht bij elkaar en zijn elkaars concurrenten om de felbegeerde vierde plek waar ook FC Utrecht nog voor strijdt.’

‘Op het middenveld heerste het in goede vorm verkerende duo Midtsjø en Maher en niet Ødegaard en Serero. Het fraaie, felle aanvalsspel van AZ leidde voor rust al tot een vurig gewenst doelpunt,’ aldus het Algemeen Dagblad.

‘Pareltjes helpen super-cupfighter AZ wéér naar halve finale’, kopt VI.nl ‘Na een fraaie steekpass hield Jonas Svensson de bal vijf minuten voor het rustsignaal nét voor de achterlijn binnen. Met een uiterste krachtsinspanning leverde hij al glijdend een lage voorzet af bij Calvin Stengs, die de bal met links vervolgens prachtig in de bovenhoek schoot: 1-0.

‘In de tweede helft forceerde AZ al snel een beslissing. De aanvoerder van de thuisploeg kwam oog in oog met Vitesse-doelman Eduardo te staan en trof doel via de binnenkant van de paal,’ schrijft de Telegraaf.

Noordhollands Dagblad: ‘AZ heeft de herstart van het seizoen te pakken waarop het zo vurig hoopte. In het kamp van de Alkmaarders is er meer om tevreden over te zijn dan louter het uitzicht dat het houdt op de derde bekerfinale op rij. Net als tegen FC Utrecht immers was het voor rust Calvin Stengs die bejubeld werd dankzij een goal. In de twee duels na de winterstop etaleert hij steeds een beetje meer de vorm van voor zijn knieblessure.’

Met de bittere teleurstellingen van de afgelopen twee seizoenen moet dit jaar dan eindelijk maar eens worden afgerekend. Dat vond ook captain Til, dinsdagavond goed voor de tweede goal. 'Laten we 'm dit jaar maar wél pakken', grijnsde hij na afloop tegenover FOX Sports 'Drie keer is scheepsrecht, toch?'