1
Eredivisie
zondag, 01 december 2019
16:45
0

WEDSTRIJD: AZ - VVV Venlo

Deze wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag. Klik hier voor meer informatie.

Per AZ Clubkaart en AZ Seizoenkaart kunnen er 9 kaarten worden gekocht.

De kaartverkoop loopt tot zondag 1 december 16.45 uur. 

Op de wedstrijddag zijn er bij het stadion van ADO Den Haag geen wedstrijdkaarten meer verkrijgbaar.

ZAANSTAD- Met de Europese kraker tegen FK Partizan nog vers in het geheugen, schoof Arne Slot vrijdag aan bij de pers. Over de turbulente avond in Den Haag, de blessure van Pantelis Hatzidiakos en het thuisduel van zondag met VVV-Venlo. “Ze spelen weer hetzelfde.”

“De ontknoping tegen Partizan past wel bij het heroïsche seizoen”, opende Slot over het Europa League-duel van donderdag. “Naast mooi voetbal horen er ook narrow escapes bij. Daar hebben mensen het later nog over. Eerder dit seizoen hadden we wat dat betreft al de enerverende uitwedstrijden tegen Antwerp en Partizan.”

Test
Slot: “Ons spel was niet goed. We hadden niet het aantal kansen dat we normaal creëren. Dat heeft echter ook met de kwaliteit van de tegenstander te maken, want die stonden heel intens en goed te verdedigen. Het was mooi om te zien dat we niet opgaven toen het tegen zat. We bleven er alles aan doen om het om te draaien. Bij tegenslag wordt een team écht getest.”

Hatzidiakos
Hatzidiakos werd donderdag in de tweede helft met een brancard van het veld gedragen. Slot: “Hij ondergaat vandaag een scan om te achterhalen wat hij precies heeft. Na afloop zat Pantelis in de kleedkamer. Daardoor was de feeststemming meteen een stuk minder toen de jongens binnenkwamen. Dat zegt veel over hoe hecht deze groep is. Iedereen leeft met hem mee.”

Vlaar
Slot: “Omdat ook Ron Vlaar geblesseerd is, zijn onze twee rechter centrale verdedigers niet inzetbaar. Dat wordt een mooie uitdaging. We hebben echter teveel kwaliteit in de selectie om dit als een excuus te gaan gebruiken. Wanneer Vlaar weer inzetbaar is? Alles dat hij vóór de winterstop nog meepakt, is meegenomen.”

VVV
De opponent van zondag heeft sinds vorige speelronde een nieuwe trainer: Jay Driessen. “Hij is de voormalige assistent van Maurice Steijn, die lang aan het roer stond bij VVV. Ze spelen nu ook weer hetzelfde als in die tijd: man-op-man over het hele veld en meer lange ballen op de spits. Hiervoor werd juist meer voor ‘verdedigen in de zone’ en een ‘verzorgde opbouw’ gekozen.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV vrijdag maakte met Slot.

Live
AZ - VVV-Venlo begint zondag om 16:45 uur in het Cars Jeans Stadion. Niet in Den Haag aanwezig? Deze Eredivisie-wedstrijd is ook live te volgen via het Twitter-, Instagram- en Snap-account van AZ. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop doe je op Facebook.

DEN HAAG- AZ staat ook na deze speelronde in de Eredivisie stevig op de tweede plaats. Bekijk hieronder het fotoverslag van de winst op VVV-Venlo.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

AZ
# Speler
Wissels
FC Kairat 1
# Speler
Wissels