3
Eredivisie
zaterdag, 16 februari 2019
18:30
0

WEDSTRIJD: AZ - VVV Venlo

Kaartverkoop

Vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.

Tot 20% stapelkorting bij AZ*

Ben jij van plan om dit seizoen meerdere thuiswedstrijden van AZ te bezoeken? Of wil je met een groep vrienden of familie naar een thuisduel? Het is nu al mogelijk om voor alle thuiswedstrijden in de Eredivisie kaarten te reserveren. En als je jouw kaarten in één keer bestelt, ontvang je bij afname van vijf of meer kaarten een aantrekkelijke stapelkorting. Hoe meer kaarten je afneemt, hoe meer korting je scoort. Jouw korting kan daarbij oplopen tot wel 20%!

Ideaal dus als je met vrienden een aantal gezellige (zaterdag-)avonden bij AZ wilt beleven inclusief een bezoek aan het Sportcafé. Deze duels kun je nu al reserveren en daarbij direct profiteren van de stapelkorting. Ga je liever met familie en (klein-)kinderen naar wedstrijden op zondagmiddag of een keer met jouw complete elftal naar een wedstrijd in het AFAS Stadion? Ook dan scoor je stapelkorting bij AZ.

De stapelkorting geldt voor alle Eredivisiewedstrijden dus ook voor de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Alle combinaties van aantal kaarten en wedstrijden zijn mogelijk. De korting wordt automatisch toegepast in je winkelmandje. Bestel dus nu jouw kaarten voor één of meer thuisduels, neem je vrienden en familie mee en profiteer optimaal van deze actie!

Meer informatie over de stapelkorting.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K,M € 22,50 € 15
J,N,V,W,X1,X2,X3,Y € 23,50 € 16,50
A,G,H,T,U,Z € 27 € 19
B1,F2 € 27 € 27
O,S € 30 € 21
P,Q,R € 32,50 € 22,50
B2,F1 € 32,50 € 32,50
C,E € 37,50 € 37,50
D € 40 € 40

Sta-zone

De vakken W en X1 zijn gereserveerd voor de supporters die de wedstrijd staand willen volgen.

Rookvrij

De vakken H, J en P zijn rookvrij.

Parkeren

Parkeerkaarten voor P9 (à € 5) zijn verkrijgbaar via het AZ Fancentrum en op de wedstrijddag bij het oprijden van P9.

Supporters van de tegenstander worden verzocht de eigen website te raadplegen voor de kaartverkoop.

* Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties.

ZAANSTAD- Toen de zonnige vrijdagtraining was afgerond, schoof John van den Brom aan bij de pers. Hij sprak over zijn goed draaiende formatie, de terugkeer van Mats Seuntjens en de opponent van zaterdag: VVV. “Hebben een goed beeld van ze.”

Van den Brom kon afgelopen speelronde geen beroep doen op Seuntjens, die kampte met een lichte hersenschudding. “Vanaf maandag heeft Mats elke training meegedaan. Ja, tegen VVV staat hij weer in de spits. Verder is iedereen, op Stijn Wuytens, Myron Boadu en Rody de Boer na, fit.”

VVV
“Mijn ploeg heeft vertrouwen en weet wat er tegen VVV gevraagd wordt: focus, concentratie en geduld”, zei Van den Brom. “Want VVV speelt vanuit een erg gesloten organisatie. Het is heel lastig om daar doorheen te spelen, terwijl ze ondertussen zelf loeren op een snelle uitbraak. Gelukkig hebben we al twee keer tegen ze gespeeld waardoor we een goed beeld van VVV hebben.”

Eerder dit seizoen kwam VVV in Limburg in extremis terug tot 2-2. “We waren na afloop inderdaad zeer teleurgesteld, al hadden we goed gespeeld. Naar mijn gevoel zijn we sinds dat duel echt beter gaan spelen. Dat doen we namelijk al langer dan alleen in 2019.”

Eredivisie
Van den Brom: “De doelstelling van AZ is om structureel bij de eerste vier van de Eredivisie te eindigen. Afgelopen weekend zijn we weer uitgelopen op Vitesse en FC Utrecht, ploegen die onder ons staan en op ons jagen. Net zoals wij op nummer drie Feyenoord jagen. Want als wij plek drie in het vizier hebben, moeten we daar zeker voor gaan.”

Team
“Nee, ik ben niet bang dat we gaan zweven nu het zo goed draait”, zei Van den Brom. “Deze ploeg is zo ver dat ze elkaar corrigeren. Iedereen is ook bereid om elkaar te helpen. Dit is echt een team dat goed staat en weet waar het mee bezig is.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV donderdag met Van den Brom maakte.


ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond met 3-0 gewonnen van VVV-Venlo. In het AFAS Stadion verzorgden Guus Til, Nils Röseler (eigen goal) en Mats Seuntjens de doelpunten. De zege betekende de zesde overwinning op rij, waardoor AZ in 2019 nog ongeslagen is. Ook incasseerde het team nog geen tegentreffer in het nieuwe kalenderjaar.

Mats Seuntjens keerde na zijn lichte hoofdblessure terug in de basis. Dat betekende dat Bjørn Johnsen weer op de bank moest plaatsnemen.

Til opent score
Het duel was pas zeven minuten oud toen AZ op voorsprong kwam. Aanvoerder Til nam de bal over van Oussama Idrissi en snelde aan de linkerkant van het strafschopgebied richting VVV-keeper Lars Unnerstall. Oog in oog met de Duitser bleef Til kalm en roste hij de bal met links in de kruising: 1-0. De goal betekende dat hij met zijn laatste drie schoten op doel, telkens wist te scoren.

Eigen doelpunt
AZ pakte door en in de 13e minuut werd het 2-0. Stengs dook op voor het Limburgse doel en punterde de bal, via verdediger Nils Röseler, tegen de touwen.

Rust
Na een prima eerste kwartier bleef de thuisploeg de bovenliggende partij, maar échte kansen werden er niet gecreëerd.

Redding Unnerstall
Na rust viel de eerste echte mogelijkheid in de 55e minuut te noteren. Mats Seuntjens stuurde Jonas Svensson met een heerlijk lobje in de diepte, alleen zag de Noorse rechtsachter zijn harde inzet worden gekeerd door Unnerstall.

Aanvallend AZ
Niet veel later was AZ opnieuw dicht bij een treffer. Eerst stuurde Teun Koopmeiners de opgestoomde Thomas Ouwejan weg, die op zijn beurt Til bediende met een voorzet. Hij nam ‘m aan en haalde hard uit, alleen wist de VVV-keeper de inzet te keren. Een minuut later schoot de aanvoerder de bal op de binnenkant van de paal.

Seuntjens 3-0
In de 61e minuut werd het alsnog 3-0. Adam Maher soleerde over de as van het veld en zette Mats Seuntjens met een mooi passje vrij voor Unnerstall. De spits had geen moeite met het buitenkansje en werkte met links af.

Mlapa paal
De grootste kans voor VVV viel vlak na de Alkmaarse goal te noteren. Peniel Mlapa vond met een laag schot de buitenkant van de paal.

Kansen Midtsjø
Ook Fredrik Midtsjø probeerde zijn doelpuntje mee te pikken, maar tot tweemaal toe was Unnerstall zijn sta-in-de-weg. Eerst klemde hij een afstandschot van een meter of 25, na een fraaie aanval moest de Duitser gestrekt naar de hoek met een schot van net binnen de zestien.

Clubrecord
Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in het AFAS Stadion. AZ hoefde daarmee opnieuw geen tegengoal te incasseren in 2019. Voor het eerst in de clubhistorie kreeg AZ geen tegendoelpunten in de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden van het nieuwe kalenderjaar.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - VVV-Venlo 3-0 (2-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (74. Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher (83. Marko Vejinovic); Calvin Stengs, Mats Seuntjens (74. Albert Gudmundsson), Oussama Idrissi.
Opstelling VVV-Venlo: Lars Unnerstall; Tristan Dekker, Nils Röseler, Danny Post, Moreno Rutten; Ralf Seuntjens, Evert Linthorst, Peter van Ooijen (75. Damian van Bruggen); Patrick Joosten, Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot.

Scoreverloop: 7. Til 1-0, 22. Röseler (e.d.) 2-0, 61. M. Seuntjens 3-0.
Gele kaarten: Maher, Hatzidiakos (AZ), Van Ooijen (VVV-Venlo).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Toeschouwers: 14.675
Holland Casino Man of the Match: Fredrik Midtsjø

Foto: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl 

ALKMAAR- AZ verlengde de ongeslagen status in 2019 door VVV-Venlo te verslaan. In het AFAS Stadion werd het zaterdag 3-0 voor de ploeg van John van den Brom. AZ Media was erbij en legde het duel vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR- ‘AZ steengoed in 2019’, kopt De Telegraaf. Wat wordt er allemaal geschreven over de wedstrijd tussen AZ en VVV-Venlo (3-0)? Lees het in de rubriek AZ in de media.

‘AZ heeft het vizier gericht op het veroveren van een podiumplek. ''Als wij plek drie in het vizier hebben, moeten we daar zeker voor gaan'', zei trainer John van den Brom. Gezien de resultaten na de winterstop hebben de Alkmaarders ook recht van spreken. De eerste vijf duels van 2019, waaronder het bekerduel met Vitesse, werden gewonnen,’ schrijft VI.nl

Het Algemeen Dagblad: ‘Ook incasseerde de defensie zaterdagavond opnieuw geen treffer. Nu kon de laatste tijd toch in vorm zijnde VVV-spits Peniel Mlapa aan banden worden gelegd. In Alkmaar klopt momenteel alles, AZ speelt bij vlagen bijzonder goed met veel zelfvertrouwen.’

‘Symptomatisch was wat dat betreft de eerste goal van de avond van Guus Til. De jonge aanvoerder die een seizoenshelft lang met zijn eigen vorm worstelde, kreeg een minieme kans maar haalde de trekker over zonder na te denken. Dat betekende alweer zijn derde treffer in twee wedstrijden,’ vervolgt het AD.

Noordhollands Dagblad: ‘In de 22e minuut verdubbelde Calvin Stengs de score met een schuiver in de verre hoek. Hij kreeg de bal van Oussama Idrissi nadat de sterk spelende Til de opnieuw weifelende Limburgse defensie de bal had ontfutseld.’

‘Na de pauze had AZ zo mogelijk nog minder te duchten van VVV. Nu was het niet omdat de opponent een helpende hand toestak, maar omdat het zelf een tandje bij schakelde en steeds beter ging combineren. Mats Seuntjens maakte de 3-0 na iets meer dan een uur, maar een pak slaag hing in de lucht,’ aldus het Noordhollands Dagblad.

De Telegraaf over Bizot: ‘Koelbloedigheid is een vereiste voor een topkeeper. En getuige zijn reactie na AZ - VVV-Venlo (3-0) heeft Marco Bizot (27) die karaktereigenschap. Geen collega op het hoogste niveau in Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland en Engeland won óók alle duels in 2019 zonder tegentreffers. „Het is een mooie bijkomstigheid, een mooie statistiek, maar aan het einde van de rit wil ik met het hele team iets tastbaars.’'

‘Maher is de stille vormgever. Hij valt minder op dan in zijn eerste periode bij AZ, in de jaren 2011-2013. Maar menige aanval begint bij hem. Hij haalt ballen op voor de verdediging en verdeelt soepel het spel,’ vertelt het AD over Adam Maher.

Ook over Guus Til is het Algemeen Dagblad te spreken: ‘Naast hem op het middenveld heeft Til een last van zich afgeworpen. In de eerste seizoenshelft lukte weinig. Hoe anders is dat in 2019. Zaterdag kreeg hij tegen VVV na zeven minuten een kans en zonder twijfelen schoot hij de bal hard en hoog in de linkerbovenhoek. Til is weer meedogenloos. Als hij spreekt over de mentale factor, heeft hij het dan ook vooral over zichzelf.’

‘AZ is niet langer de ploeg die alleen naar voren loopt om doelpunten te maken. Tegenwoordig wordt ook achterom gekeken. Het nieuwe realistische AZ is ook terug te vinden in de cijfers. Het zit hem niet eens in de vijf overwinningen en de zestien doelpunten (na Ajax is AZ daarmee de meest productieve ploeg na de winterstop) die werden gemaakt, maar het zit hem vooral in het aantal tegendoelpunten: nul,’ volgens VI.nl

VI.nl vervolgt: ‘In de komende maanden speelt AZ thuis tegen Ajax (17 maart), uit tegen Feyenoord (20 april), terwijl op de laatste wedstrijddag wordt afgesloten met de thuiswedstrijd tegen PSV. Dat zijn normaal gesproken duels die de laatste jaren zonder uitzondering werden verloren. In die wedstrijden zal de ploeg kunnen bevestigen dat de ploeg tegenwoordig net zo stabiel speelt als een topclub.’


AZ
# Speler
Wissels
VVV Venlo
# Speler
Wissels