4
Eredivisie
zaterdag, 18 december 2021
20:00
1

WEDSTRIJD: AZ - Willem II

AZ speelt op zaterdag 18 december de thuiswedstrijd in de eredivisie tegen Willem II.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een seizoenkaart of een wedstrijdkaart, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Tijdslots 

Aan elke seizoenkaart of wedstrijdkaart is een tijdslot gekoppeld. Je kunt het stadion betreden binnen het gekoppelde tijdslot. Seizoenkaarthouders krijgen nog nader bericht over het tijdslot waarin zij worden ingedeeld. Er zijn 4 tijdslots die per wedstrijd wisselen, elke seizoenkaarthouder is wordt naar rato een keer in elk tijdslot ingedeeld. Losse ticketkopers kunnen hun tijdslot terugvinden op hun toegangskaart.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen wanneer:

- Je vanaf 24 uur voor de wedstrijd een negatief testbewijs kunt overleggen. Een testafspraak kun je hier maken;

- Je sinds minimaal twee weken volledig gevaccineerd bent.

- Je een geldig herstelbewijs hebt. 

Hoe je in het bezit komt van een coronatoegangsbewijs kun je hier nalezen. 

We adviseren om je coronatoegangsbewijs bij aankomst gereed te houden. Toon de QR-code via de CoronaCheck-app op je mobiele telefoon. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs?
Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document

niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 

Losse verkoop

Vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig.


Mix & Match, Meer voor Minder

Meer wedstrijdkaarten bestellen en steeds minder betalen? Dat kan! Met Mix & Match, Meer voor Minder kan jij voordeliger naar de thuisduels van AZ in de Eredivisie. Bestel wedstrijdkaarten in jouw Mixzone en profiteer van oplopende kortingen.
Meer informatie.

Tarieven

Vak Ouder dan 18 jaar Tot en met 18 jaar
K • M € 22,50 € 15
J • N • V • W • X1 • X2 • X3 • Y € 23,50 € 16,50
A • G • H • T • U • Z € 27 € 19
O • S € 30 € 21
P • Q • R € 32,50 € 22,50
B • F € 32,50 € 32,50
C • E € 37,50 € 37,50

Parkeren

Parkeerkaarten voor P8 of P9 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P8 of P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Tarief voorverkoop Tarief bij oprijden
P8 € 10 € 15
P9 € 7,50 € 12,50


Bovenstaande informatie is onder voor behoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

AZ speelt op zaterdag 18 december de thuiswedstrijd in de eredivisie tegen Willem II.

In verband met de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen wordt deze wedstrijd zonder publiek gespeeld.

ALKMAAR- AZ heeft zaterdag de zesde overwinning op rij geboekt. Tegen Willem II had de ploeg het lange tijd moeilijk, maar werd in de slotfase toch afstand genomen: 4-1. Dani de Wit maakte de openingsgoal, maar een hattrick van Albert Gudmundsson was doorslaggevend.

Bij AZ keerde Fredrik Midtsjø terug in de basis. In het midweekse bekerduel met Heracles Almelo moest hij wegens een lichte blessure verstek laten gaan. Håkon Evjen zat voor het eerst sinds bij de wedstrijdselectie sinds hij tegen Jablonec geblesseerd raakte. De jonge Noor begon op de bank.

Lat
Het eerste wapenfeit kwam van Jesper Karlsson, die na een paar minuten op een meter of 25 mocht aanleggen voor een vrije trap. De Zweedse smaakmaker schoot deze kiezelhard op de lat.

Weergaloze crosspass
Twee minuten later was het wel raak en weer stond Karlsson aan de basis. Nu bereikte hij met een weergaloze crosspass De Wit, die de diepte zocht en oog in oog met Timon Wellenreuther kwam te staan. De ‘nummer 10’ omspeelde de Duitse goalie en schoot binnen.

Zevende
Voor De Wit was het alweer zijn zevende goal in de Eredivisie, evenveel als Karlsson en Vangelis Pavlidis. Na zijn 1-0 bleef AZ dominant, maar Willem II kwam er regelmatig met veel dreiging uit. Zo kon Elton Kabangu recht op Peter Vindahl af. De Deen kwam snel zijn doel uit en redde.

Vindahl
Na weer een vrije trap op de lat van Karlsson werden de bezoekers in korte tijd een paar keer zeer gevaarlijk. Vindahl redde knap op een inzet van Max Svensson, waarna  Pantelis Hatzidiakos uitverdedigde. Even later schoot Svensson van randje zestienmetergebied naast.

Gelijkmaker
Een halve omhaal van Pavlidis (over) onderbrak de Tilburgse aanvalsdrang, maar één minuut later lag de bal achter Vindahl in het net. Kabangu werd diep gestuurd en schoot de 1-1 binnen. Op slag van rust ontsnapte AZ bovendien aan een achterstand toen Ché Nunnely in de korte hoek naast schoot.

Blessure Midtsjø
Vlak voor de onderbreking kreeg AZ ook een andere tegenvaller te verduren. Midtsjø greep naar zijn rug en kon niet verder. Tijjani Reijnders verving de Noorse routinier.

Stijlvol
Na de rust leek AZ de draad weer op te pakken, met al snel een grote kans voor Pavlidis. De Griek draaide stijlvol weg bij zijn directe tegenstander en stiftte voorlangs. Ook Kabangu kreeg een levensgrote mogelijkheid, maar hier lag – wederom – de sterk keepende Vindahl in de weg.

Gudmundsson
Na de kansen voor Pavlidis en Kabangu was er aan weerszijden een tijd lang weinig spektakel. Ondertussen viel wel Gudmundsson in en de IJslander zou zich in het laatste kwartier flink laten gelden. Eerst uit een gevaarlijke voorzet van Yukinari Sugawara, die hij net niet kon afronden.

Penalty en rood
Na de kans leek Wellenreuther een doeltrap te kunnen gaan nemen, maar na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip. Nikos Michelis kreeg rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler en Gudmundsson nam de penalty zelf. Via de binnenkant van de paal en de rug van Wellenreuther vloog deze tegen de touwen.

No-look pass
In de slotfase liep AZ definitief weg bij de Tricolores. Reijnders vond Gudmundsson met een schitterende no-look pass. De aanvaller bleef oog in oog met Wellenreuther koelbloedig en schoot de 3-1 binnen.

Assist Poku
Eén minuut voor tijd sloeg Gudmundsson voor een derde keer toe. Daarbij was de net ingevallen Ernest Poku direct goed voor een assist. Het jeugdexponent van AZ legde terug op Gudmundsson, die hoog in het doel raak schoot. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Willem II 4-1 (1-1)

Eredivisie

Opstelling AZ: Peter Vindahl Jensen; Aslak Witry (61. Albert Gudmundsson), Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi (87. Sam Beukema), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (43. Tijjani Reijnders), Dani de Wit, Jordy Clasie; Yukinari Sugawara, Vangelis Pavlidis (87. Zakaria Aboukhlal), Jesper Karlsson (88. Ernest Poku).
Opstelling Willem II: Timon Wellenreuther; Leeroy Owusu, Nikos Michelis, Ulrik Jenssen, Derrick Köhn; Dries Saddiki, Ringo Meerveld (81. Kwasi Wriedt); Ché Nunnely (81. Mats Köhlert), Pol Llonch (66. Godfried Roemeratoe), Elton Kabangu (78. Vincent Schippers); Max Svensson.

Scoreverloop: 8. De Wit 1-0, 36. Kabangu 1-1, 76. Gudmundsson 2-1 (pen.), 86. Gudmundsson 3-1, 89. Gudmundsson 4-1.
Gele kaarten: Clasie, Pavlidis (AZ), Saddiki (Willem II)
Rode kaarten: 75. Michelis (Willem II).
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Toeschouwers: 0.

ALKMAAR- Een gouden wissel. Zo kon de invalbeurt van Albert Gudmundsson met een gerust hart worden omschreven. De IJslander scoorde twee drie keer in het laatste kwartier en bezorgde zijn team zo de volle buit tegen Willem II. De 4-1 zege in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl