0
Europa League
donderdag, 01 augustus 2019
18:30
3

WEDSTRIJD: BK Häcken - AZ

De online verkoop is inmiddels gestopt. Er zijn nog kaarten beschikbaar, deze zijn alleen te koop in het AZ Fancentrum t/m maandag 29 juli. Je ontvangt dan direct de wedstrijdkaart waarmee je toegang krijgt tot de Bravida Arena.

Eigen vervoer

  • 1 voucher per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 22-07-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • €17,50Omwisselen

Er kan op 25-7-2019 vanaf het einde tot een half uur na de wedstrijd AZ - BK Häcken worden omgewisseld in het AZ Fancentrum. Verder kan er op vrijdag 26, zaterdag 27 en maandag 29 juli worden omgewisseld in het AZ Fancentrum (binnen de gebruikelijke openingstijden). Ook is het mogelijk om in Zweden op de wedstrijddag bij het stadion om te wisselen. Meer informatie daarover volgt.

GÖTEBORG- AZ trainde woensdagavond voor het laatst richting het Europese treffen met BK Häcken van donderdag. Na afloop van de regenachtige oefenssie in de Bravida Arena blikte Arne Slot vooruit. 'Vertrouwen in een goed resultaat.' 

“Het is vorige week gebleken dat Häcken een tegenstander is waar moeilijk doorheen te spelen is”, blikte Slot na de training terug op de 0-0 in Alkmaar. “Dat had meerdere redenen. Ten eerste de warmte en ten tweede de tegenstander. Maar misschien wel de belangrijkste reden: we hebben zelf niet het niveau gehaald dat we kunnen. De grootste uitdaging is om morgen zelf beter voor de dag te komen.”

Fitheid
Daarnaast ging Slot in op de fitheid van zijn ploeg. “Jonas Svensson verliet dinsdag de training wat eerder, maar kon vandaag de hele sessie meedoen. We zullen van hem horen hoe hij dat zelf heeft ervaren en dan gaan we daar donderdag een keus in maken. Ik ga er vanuit dat hij gewoon kan starten.”

Clasie
Ook aanwinst Jordy Clasie stond de gehele oefensessie op het kunstgras in de Bravida Arena. Slot: “Hij is nu een week bij ons en heeft bijna alles meegedaan. Hij is met een achterstand binnengekomen, maar ik ben blij om te zien dat hij alle trainingen heeft meegedaan. Aan de bal laat hij al heel veel goede dingen zien. Het is aan ons om hem zo snel mogelijk helemaal fit te krijgen.”

Focus
“De focus en houding zijn goed bij de jongens”, besloot Slot. “Ze zijn scherp en beseffen heel goed dat het beter moet. Dat proefde ik al in het hotel, toen het bij de lunch wat stiller was dan normaal. Iedereen weet waar het morgen om gaat.”

AZ TV
Bekijk de complete voorbeschouwing van Slot op het uitduel met Häcken.

Live
De wedstrijd BK Häcken - AZ begint donderdag om 18:30 uur. Niet in de Bravida Arena aanwezig? Het duel is live te zien op AZ.nl/europa.


GÖTEBORG- AZ heeft zich donderdagavond geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de Europa League. In Zweden werd BK Häcken met 0-3 verslagen dankzij treffers van Myron Boadu, Calvin Stengs en Oussama Idrissi. Jordy Clasie maakte na rust zijn officiële AZ-debuut. In de volgende ronde treft AZ FC Mariupol uit Oekraïne.

AZ begon de jacht op de derde voorronde met twee andere namen ten opzichte van de heenwedstrijd: Oussama Idrissi stond links aan de buitenkant op de plek van Albert Gudmundsson en Jonas Svensson bleek niet fit genoeg om te spelen. De Noor viel dinsdag tijdens de laatste training eerder uit met klachten. Hij werd vervangen door Pantelis Hatzidiakos.

Kansen openingsfase
AZ liet direct vanaf de aftrap zien met welke intenties het naar Zweden was afgereisd: scoren. De ploeg van Arne Slot kreeg in de eerste minuten van de wedstrijd een vrije trap. Calvin Stengs zag zijn poging echter in de handen van keeper Peter Abrahamsson verdwijnen. In zesde minuut legde Myron Boadu in de zestien uit de draai terug op Guus Til, die tegen Abrahamsson aan schoot.

Aanvallender
BK Häcken loerde, net als in Alkmaar, op de counter. Dat resulteerde in een grote kans voor Ahmad Yasin. Hij zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Ron Vlaar.  

Grote kans Wijndal
Owen Wijndal kreeg in de eerste helft een grote kans op de openingstreffer. Til legde na een goede loopactie terug op de linksback, die de bal niet goed raakte en van dichtbij overschoot. Idrissi leek even later wél de eerste treffer achter zijn naam te kunnen schrijven, maar zijn goal werd afgekeurd wegens centimeters buitenspel. 

Doelpunt Boadu
In de 42e minuut kwam AZ alsnog verdiend op voorsprong. Na een prachtige pass van Idrissi blijft de 18-jarige Boadu kalm voor het doel van Abrahamsson: 0-1. Daarmee is de spits, na Adam Maher, de op één na jongste speler die voor AZ scoort in Europees verband.

Stengs 0-2
Tien minuten na rust verdubbelde Stengs de score. In eerste instantie werd de poging van Wijndal geblokt, maar hij kreeg de bal in de rebound terug. Wijndal legde klaar voor Stengs, die in de lange hoek raakschoot: 0-2.

Identieke kans
In de minuten daarna volgde een bijna identieke aanval over links, dit keer met Til als eindstation. De aanvoerder zag zijn schot echter net naast gaan.

Counter
Idrissi schoot in de 66e minuut de eindstand op het scorebord in de zonnige Bravida Arena. Stengs veroverde de bal op eigen helft en zette een counter over rechts in gang. De diepgaande Boadu gaf vervolgens voor op Idrissi die hard tegen de touwen schoot: 0-3. 

FC Mariupol
In de derde kwalificatieronde treft AZ het Oekraïense FC Mariupol. AZ start op 8 augustus met een uitduel (in Odessa). De return in Alkmaar is op 15 augustus.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
BK Häcken - AZ 0-3 (0-1)
2e voorronde Europa League

Opstelling BK Häcken: Peter Abrahamsson; Elohor Godswill (74. Adam Andersson), Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Oskar Sverrisson; Erik Friberg, Daleho Irandust, Alexander Faltsetas; Ahmad Yasin, Kwame Kizito, Paulinho (65. Ali Youssef).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Guus Til (73. Jordy Clasie), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu (79. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi (67. Thomas Ouwejan).

Scoreverloop: 42. Boadu 0-1, 56. Stengs 0-2, 67. Idrissi 0-3.
Gele kaarten:
 Lindgren (BK Häcken), Wuytens, Stengs (AZ).
Rode kaarten: - 
Scheidsrechter:
Frank Schneider (Fra).Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

GÖTEBORG- AZ heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende Europese kwalificatieronde. AZ Media was erbij in Zweden en legde de 0-3 tegen BK Häcken vast in een fotoverslag. 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl