4
Eredivisie
woensdag, 15 mei 2019
19:30
2

WEDSTRIJD: Excelsior - AZ

Er zijn maximaal 400 plaatsen beschikbaar.

Deze wedstrijd is verplaatst naar woensdag 15 mei 2019 19:30u. Heb je een voucher gekocht voor de oude datum en kan je de wedstrijd door de verplaatsing niet bezoeken? Laat ons dat uiterlijk zondag 28 april 2019 even weten door te antwoorden op je orderbevestiging van je aankoop voor deze wedstrijd.

Seizoen- en clubkaarthouders kunnen 1 kaart per AZ Seizoenkaart bestellen. Clubkaarthouders kunnen alleen bestellen voor deze actie wedstrijd indien de clubkaart voor 1 april 2019 is aangevraagd.


Busvervoer

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 14-05-2019 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • € 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    € 28 niet-leden

* = na dinsdag 07-05-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Bus

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd.
De bussen vertrekken op 15-05-2019 om 16:00u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Eigen vervoer

  • Voucher eigen vervoer 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 14-05-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • € 17


Omwisselen

De vouchers kunnen 15-05-2019 vanaf 18:00 uur op bij de ingang van het bezoekersvak van het Van Donge & De Roo Stadion te Rotterdam worden omgewisseld.


ZAANSTAD- Na 200 voorbeschouwingen schoof John van den Brom dinsdagmiddag voor het laatst als AZ-trainer aan bij de pers. Hoe staat zijn ploeg er richting speelronde 34 voor? En hoe vat hij de afgelopen vijf seizoenen samen?

"We hebben wel wat personele problemen richting Excelsior-uit", opende Van den Brom. "Guus Til is geschorst. En Adam Maher, Ron Vlaar en Thomas Ouwejan zijn niet helemaal fit. Dus er staan andere namen aan de aftrap. Maar geloof me, er staat een elftal dat in staat is om te winnen. En een elftal dat ook wíl winnen."

Droomscenario
Van den Brom: "We willen in Rotterdam in stijl afsluiten, net als afgelopen zondag bij de laatste thuiswedstrijd. Dat was hartstikke mooi, een droomscenario."

Afscheid
"Tot aan de wedstrijd tegen PSV was ik nog niet zo met mijn afscheid bezig. Maar nu denk ik bij alles dat ik doe: laatste keer dit, laatste keer dat. Dat is wel gek. Ik heb hier vijf jaar heel fijn gewerkt. En als je kijkt naar de ranglijsten van de afgelopen seizoenen, ziet het er ook goed uit. Donderdag komen we nog één keer bij elkaar. Die dag sluiten we het formeel met elkaar af en is het vakantie", besloot Van den Brom.

Aftrap
Excelsior - AZ begint woensdag om 19:30 uur. Deze wedstrijd is live te volgen via het Twitter-account van AZ. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dan kan op het Instagram- en Facebook-account van AZ.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV dinsdag maakte.

ROTTERDAM- AZ is er niet in geslaagd de winst op PSV een passend vervolg te geven. In Kralingen was Excelsior woensdagavond met 4-2 te sterk tijdens het laatste duel onder leiding van John van den Brom.

Voor het laatste Eredivisie-duel van het seizoen voerde Van den Brom noodgedwongen een aantal wijzigingen in de basiself door. Owen Wijndal begon in plaats van de niet fitte Thomas Ouwejan. Stijn Wuytens begon centraal achterin, waardoor Teun Koopmeiners doorschoof naar het middenveld, waar hij de plek van de eveneens niet fitte Adam Maher innam. Guus Til ontbrak vanwege een schorsing.  

1-0 Excelsior
De eerste fase van de wedstrijd begon tam. Tot grote kansen kwam het tot de 22e minuut dan ook niet. Toen stoomde Hervé Matthys vanaf links op en gaf de bal voor. Marco Bizot redde in eerste instantie op het schot van Ali Messaoud en de daaropvolgende kans voor spits Elias Már Ómarsson, maar de derde inzet van Jeffry Fortes kon hij niet keren: 1-0. 

Afstandschot
In de 28e minuut was de eerste echte kans voor AZ. Damen stopte het schot van Koopmeiners. Acht minuten later was het wel raak. Het afstandschot van dezelfde middenvelder ging via de binnenkant van de paal in het doel: 1-1.

Kansen AZ
Na de gelijkmaker waren de kansen voor AZ. In de 43e minuut kregen de Alkmaarders een corner. Via Calvin Stengs belandde de bal bij Koopmeiners. Bij de eerste paal werkte hij echter net over. Een minuut later schoot Mats Seuntjens van afstand, maar hij zag zijn schot door Damen gekeerd worden.

Eigen goal
De tweede helft was pas zes minuten oud, of Excelsior kwam opnieuw op voorsprong. Messaoud gaf hoog voor en zag hoe invaller Ricardo van Rhijn de bal bij de tweede paal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte: 2-1.

Penalty
In de 60e minuut bouwde Excelsior de voorsprong verder uit. Het schot van afstand van Jerdy Schouten belandde op de arm van Albert Gudmundsson. Scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip waarna Luigi Bruins mocht aanleggen voor de penalty. Zijn schot eindigde in de rechterbovenhoek, buiten het bereik van Bizot: 3-1. 

Ómarsson
Hierna zette Excelsior opnieuw aan. Waar de AZ-keeper in de 65e minuut redding bracht op een knal van Ómarsson, was het een minuut later wél raak voor de IJslandse spits. Na een voorzet van Bruins kopte hij de 4-1 binnen.

Johnsen 4-2
AZ deed in de 70e minuut wat terug. Invaller Bjørn Johnsen schoot de bal achter Damen na een corner van Stengs. In de slotfase creëerde AZ via Stengs en Johnsen nog aardige kansen, maar de schoten van beide aanvallers vlogen over het doel van Damen.

Debuut Goudmijn
Onlangs een pijnlijke nederlaag, betekende de wedstrijd in Rotterdam ook het debuut van Kenzo Goudmijn. De 17-jarige middenvelder van Jong AZ kwam in de laatste tien minuten in het veld voor Fredrik Midtsjø. Jeugdexponent Goudmijn won onlangs in de Keuken Kampioen Divisie een Bronzen Kampioensschild voor Beste Talent van de vierde periode.

Europa League
AZ eindigt het seizoen 2018-2019 met 58 punten op de vierde plaats in de Eredivisie. Die plek geeft recht op de tweede voorrondes van de Europa League. Hierin treedt AZ aan met Arne Slot als nieuwe trainer. Voor Van den Brom was het treffen met Excelsior zijn laatste optreden als hoofdcoach. Hij vertrekt naar FC Utrecht.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Excelsior - AZ 4-2 (1-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens (46. Ricardo van Rhijn), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (81. Kenzo Goudmijn), Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson (64. Bjørn Johnsen), Calvin Stengs, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.
Opstelling Excelsior: Alessandro Damen; Siebe Horemans, Jurgen Mattheij, Thomas Oude Kotte, Hervé Matthys; Dogucan Haspolat, Ali Messaoud (57. Dennis Eckert), Jerdy Schouten (65. Marcus Edwards); Jeffry Fortes, Elias Már Ómarsson (83. Robin van der Meer), Luigi Bruins.

Scoreverloop: 22. Fortes 1-0, 30. Koopmeiners 1-1, 51. Van Rhijn (e.d.) 2-1, 60. Bruins (pen.) 3-1, 66. Ómarsson 4-1, 70. Johnsen 4-2.
Gele kaarten: Mattheij (Excelsior).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 3.811

Foto: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ROTTERDAM- Het laatste AZ-duel onder leiding van John van den Brom eindigde in mineur. Op bezoek bij Excelsior werd woensdag met 4-2 verloren. AZ Media legde de wedstrijd vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Excelsior
# Speler
Wissels
AZ
# Speler
Wissels