1
Keuken Kampioen Divisie
vrijdag, 19 oktober 2018
20:00
1

WEDSTRIJD: FC Dordrecht - Jong AZ

Eigen vervoer

Je kunt je kaart voor eigen vervoer tot en met donderdag 18 oktober 2018 12.00u aanvragen via onder vermelding van de betreffende wedstrijd, je naam, klantnummer en emailadres.

De prijs per kaart bedraagt €5,-.

Informatie hoe je in het bezit komt van de kaart(en) wordt per email toegezonden na het bestellen van de kaart(en).

ALKMAAR — Na twee remises op het AFAS Trainingscomplex vervolgt Jong AZ vrijdag buitenshuis de jacht op een nieuwe driepunter. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam bezoekt FC Dordrecht. In het Riwal Hoogwerkers Stadion wordt om 20:00 uur afgetrapt.

Jong AZ deed zichzelf dit seizoen al meer dan eens tekort door goed spel niet te belonen met een driepunter. Het zorgt ervoor dat de beloften vooralsnog genoegen moeten nemen met de zestiende plaats op de ranglijst. Vrijdag krijgen zij de kans een gat te slaan met in ieder geval één ploeg onder ze: FC Dordrecht. De Zuid-Hollandse formatie kent een verre van voortvarende seizoenstart en staat laatste.

Schapenkoppen
De ploeg van Gérard de Nooijer verloor dit seizoen zeven van de negen duels, waarvan vijf met slechts één doelpunt verschil. Frustrerend voor de Schapekoppen, die onlangs echter ook weer eens het zoet van de overwinning mochten smaken. Dordrecht won de vorige thuiswedstrijd namelijk met 3-1 van SC Cambuur, mede dankzij twee treffers van de Griekse middenvelder Savvas Mourgos.

Spektakelstuk
In november 2017 maakten Dordrecht en Jong AZ er een spektakelstuk van. De bezoekers bogen via Tijjani Reijnders en Mees Hoedemakers een achterstand om in een voorsprong, maar incasseerden in het laatste kwartier twee treffers en verloren met 3-2. In april waren de rollen op het AFAS Trainingscomplex omgedraaid: 3-1. Joerie Church opende de score, Jamie Jacobs maakten de andere goals.

Buschauffeur
Mocht de buschauffeur van Jong AZ vrijdag niet zeker weten of hij goed rijdt, dan kan hij altijd nog de hulp van Joris Kramer inschakelen. De verdediger kan de weg naar de Krommedijk namelijk wel dromen. Als huurling speelde Kramer twee seizoenen geleden 36 duels voor Dordt. Andere blikvanger is Ferdy Druijf. Met tien goals is de spits topscorer van de Eerste Divisie. Vanwege zijn goede prestaties werd hij onlangs ook door de AZ Jeugdopleiding verkozen tot Speler van de Maand.

FC Dordrecht 5-3-2
# Speler
Bryan Janssen
Daniël Breedijk
Lewis Montsma
Maarten Peijnenburg
Brandon Ormonde-Ottewill
Thomas Kok
Savvas Mourgos
Jeremy Cijntje
Oussama Zamouri
Siebe Schets
Renny Piers Smith
Marko Maletić
Antonio Stankov
Dwayne Green
Thijs Timmermans
Abdelghani el Bachir
Thomas Schalekamp
Rob Keuken
Omran Haydary
Wissels
Jong AZ 4-3-3
# Speler
Jasper Schendelaar
Mauro Savastano
Mees Hoedemakers
Kenzo Goudmijn
Tijjani Reijnders
Mees Kaandorp
Leon Bergsma
Jelle Duin
Richard Sedlacek
Joey Roggeveen
Peer Koopmeiners
Calvin Stengs
Wissels