1
Oefenwedstrijden
maandag, 07 september 2020
14:30
2

WEDSTRIJD: FC Emmen - Jong AZ

EMMEN- Jong AZ heeft maandag een oefenduel met de reserves van FC Emmen gewonnen. De ploeg van trainer Michel Vonk was in Stadion De Oude Meerdijk met 1-2 te sterk voor de Drenten, die met een aantal spelers van de A-selectie aantraden. 

De bezoekers begonnen sterk en dwongen de thuisploeg met hoge pressie tot fouten. Dat resulteerde al na vijf minuten in een grote kans voor Richonell Margaret: de spits schoot van dichtbij op de uitgekomen Robin Jalving. Aan de overzijde was het kort daarna wel raak. Lentini Caciano scoorde met een volley.

Vrijgespeeld
Jong AZ kwam in de zeventiende minuut met een antwoord. Nadat eerder zowel Margaret als Soulaïman Allouch bijna een voorzet binnengleed, scoorde Mo Taabouni uit een vrije trap. De beloften van AZ drukten door en namen in de 33e minuut de leiding. Taabouni werd na vlot combinatiespel vrijgespeeld en passeerde de keeper: 1-2.

Van de lijn
Ook na de pauze was Jong AZ bovenliggend. Zo kreeg Allouch een handvol mogelijkheden – waarbij een van zijn schoten van de lijn werd gehaald – en waren ook Margaret, Taabouni, Des Kunst en Kenzo Goudmijn dicht bij een treffer. Ondanks de vele kansen werd er in het tweede bedrijf niet meer gescoord.

Vonk: 'Fris spel'
"We hadden een ruim veldoverwicht", vertelde Vonk. "We kwamen tegen de verhouding in op achterstand, maar herstelden dat goed met fris spel. Na rust kregen we veel kansen en hadden we meer moeten scoren, maar was het wat rommelig in de laatste fase. We zijn blij dat we deze oefenwedstrijd konden spelen en gaan ons nu helemaal richten op het thuisduel met Jong PSV van komende vrijdag."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Emmen - Jong AZ 1-2 (1-2)
Oefenwedstrijd

Opstelling Jong AZ: Beau Reus (62. Elber Evora); Robin Lathouwers (46. Fons Gemmel), Peer Koopmeiners (84. Viktor Christiansson), Maxim Gullit, Sem Dirks (46. Tijs Velthuis); Bram Franken (46. Joey Jacobs), Mo Taabouni, Kenzo Goudmijn; Soulaïman Allouch (84. Rasmus Wendt), Richonell Margaret (84. Tijmen Wildeboer), Des Kunst (66. Iman Griffith).

Basisopstelling FC Emmen: Robin Jalving; Boy Spijkerman, Aron Timmerman, Leon Sopic, Luciano Carty; Robbert de Vos, Hilal Ben Moussa, Lucas Bernadou; Sekou Sibidé, Joris Adams, Lentini Caciano.

Scoreverloop: 8. Caciano 1-0, 17. Taabouni 1-1, 30. Taabouni 1-2.