0
Europa League
donderdag, 08 augustus 2019
19:00
0

WEDSTRIJD: FC Mariupol - AZ

Eigen vervoer

  • 1 voucher per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 06-08-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • €15,00Omwisselen

Omwisselen kan op 08-08-2019 vanaf 19.00 uur plaatselijke tijd (18.00 uur CET) bij de kiosk nabij de ingang van het gastenvak (sector 9) van het Chornomorets Stadium in Odessa. De aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur plaatselijke tijd (19.00 uur CET).

ODESSA- Arne Slot schoof woensdagavond voorafgaand de laatste training richting het Europa League-duel met FC Mariupol aan voor de persconferentie. In het Chernomorets Stadion in het Oekraïense Odessa sprak hij over de komende tegenstander en de fitheid van zijn ploeg.

“We hebben een goede voorbereiding achter de rug”, reageerde Slot op een vraag van een Oekraïense journalist. “Afgelopen weekend hebben we ons eerste duel van de competitie gewonnen. Vandaag hebben we een goede reisdag gehad en we zijn hier met een fitte ploeg. Alleen Ferdy Druijf is ziek achtergebleven in Nederland.”

Svensson
Jonas Svensson deed tegen BK Häcken en Fortuna Sittard niet mee. Slot: “Jonas heeft gisteren volledig meegetraind en heeft dat vanavond ook gedaan. Dat ziet er dus goed uit. Natuurlijk is het kort na een blessure afwachten hoe iemand de trainingen doorkomt. Gisteren was dat goed en dat verwachten we nu ook.”

Oleksandria
“Mariupol is een lastige tegenstander en we kennen hun kracht”, analyseerde de trainer. “Ze hebben een sterke spits, die ze zowel in de lucht als in de diepte kunnen aanspelen. Dat doen ze dan ook vaak. In de voorbereiding hebben we geoefend tegen FC Oleksandria en Mariupol trof hen afgelopen weekend. Ze hebben een vergelijkbare speelstijl, dus we weten wat we kunnen verwachten. Beide clubs houden van counteren en kunnen dat ook goed.”

Live
FC Mariupol - AZ begint donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd in het Chornomorets Stadion. Deze wedstrijd is live te zien via AZ.nl en te volgen via Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via de Facebook- en Instagram-pagina.


ODESSA- AZ heeft donderdagavond gelijkgespeeld tegen FC Mariupol. Het heenduel in Odessa eindigde ondanks twintig doelpogingen zoals het begon: 0-0. De beslissende return in Alkmaar wordt op 15 augustus (20:30 uur) gespeeld.

AZ startte nagenoeg met dezelfde opstelling die afgelopen zondag Fortuna Sittard versloeg. De enige wijziging: Yukinari Sugawara maakte plaats voor de weer fitte Jonas Svensson.

Counters
AZ trof in het warme Odessa een stugge opponent, die vanuit een hechte 4-2-3-1-formatie opereerde. De thuisploeg vond het prima dat de bezoekers de controle direct stevig in handen namen. Zelf loerde FC Mariupol op snelle counters.

Muur
Het dominante spel van AZ zorgde in de achttiende minuut voor de eerste grote kans: het harde schot van Calvin Stengs werd echter overgetikt door keeper Khudzhamov. Vlak voor rust was Thomas Ouwejan dicht bij de 0-1 met een vrije trap die net naast ging. Verder had de ploeg van Arne Slot moeite om openingen te vinden in de donkerblauwe muur die door de opponent was gemetseld. Het enige wapenfeit van de Oekraïners kwam voor rust op naam van Horbunov, die over schoot.

Kansen
In het tweede bedrijf zakte AZ in eerste instantie wat meer in, hopend om in de ruimte die daardoor ontstaat toe te kunnen slaan. Het was opnieuw Stengs die dicht bij een treffer was, maar opnieuw werd zijn schot gekeerd door de sluitpost. Bij de hoekschop die volgde zag Myron Boadu hoe zijn inzet door Horbunov voor de doellijn werd weggewerkt.

Keeper
Doelman Khudzhamov was na ruim een uur spelen ook degene die een treffer van Thomas Ouwejan voorkwam. Niet veel later stond deze uitblinker met handschoenen een treffer van Oussama Idrissi in de weg. In de slotfase zorgde het overwicht van AZ voor een goede kans van Boadu, die diepgestuurd werd. De inzet van de AZ-spits ging echter net voorlangs.

Return
En zo eindigde het duel doelpuntloos, ondanks twintig doelpogingen en een veldoverwicht van AZ. De Noord-Hollanders moeten het nu op eigen terrein afmaken. Bekijk hier de kaartverkoop en het voorprogramma voor de beslissende return op 15 augustus.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Mariupol - AZ 0-0

3e voorronde Europa League

Opstelling FC Mariupol: Khudzhamov; Polegenko, Chobotenko, Bykov, Horbunov (76. Dawa); Churko, Chekh (63. Tankovskij); Mysjnov, Fedorchuk, Vakoela; Tisjtsjenko (86. Kyrjoegantsev).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (80. Yukinari Sugawara), Ron Vlaar, Stijn Wuytens (73. Jordy Clasie), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (86. Albert Gudmundsson), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Chekh, Fedorchuk (FC Mariupol), Svensson, Stengs (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Tykgaard (Den).
Toeschouwers: -

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ODESSA- AZ is donderdag ondanks een groot veldoverwicht niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Mariupol. AZ Media was erbij in Odessa en legde het Europese duel vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl