3
Eredivisie
donderdag, 23 september 2021
21:00
1

WEDSTRIJD: FC Twente - AZ

Voor deze uitwedstrijd zijn er om toegang te krijgen een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de bus of autocombi, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs. 

Er zijn maximaal 667 plaatsen beschikbaar.


Coronatoegangsbewijs 

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Busvervoer

Het is verplicht tijdens de busreis een mondkapje te dragen.

 • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
 • t/m 22-09-2021 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
 • € 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
  € 28 niet-leden

* = na vrijdag 17-09-2021 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 23-09-2021 vanaf 17:00u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Autocombi

Voor deze wedstrijd geldt een autocombi met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Je kunt alleen een bestelling plaatsen als je minimaal 3 en maximaal 5 autocombivouchers selecteert en vervolgens 1 parkeervoucher toevoegt.

Let op; het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in je bestelling, zoals passagiers in de auto toevoegen. Zorg dan ook dat je bestelling compleet is voor je deze afrekent.

 • Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
 • t/m 22-09-2021 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
 • € 11

De vouchers autocombi kunnen 23-09-2021 tussen 19:00u en 21:00u worden omgewisseld in de bussluis van het bezoekersvak van stadion De Grolsch Veste te Enschede. Alleen op vertoon van de bestelde parkeervoucher kan er geparkeerd worden. Het bezoeken van de binnenstad van Enschede/Hengelo en gebruik van ander vervoer dan de auto is niet toegestaan.


Er geldt een verplichte rijroute:

Via Deventer

 • Volg de 2 rechterrijstroken bij ht knooppunt Azelo om de borden E30/A35/A1 richting Enschede/Hengelo/Osnabrück te volgen
 • Volg de 2 rechterrijstroken bij het knooppunt Buren om de borden A35 richting Münster/Enschede/Hengelo-Zuid te volgen
 • Weg vervolgen naar de A35
 • Neem t.h.v. Grolsch de afrit 26a naar Enschede-West
 • Ga rechtdoor om op de Westerval te blijven 
 • Sla linksaf bij de Parkweg
 • Sla linksaf bij de Hendrik Ter Kuilestraat
 • Neem de 2e afslag rechts, de Kanaalstraat op
 • Sla rechtsaf bij de Lonnekerbrugstraat
 • Aan het einde van de Lonnekerbrugstraat kan worden geparkeerd in de bussluis
ZAANSTAD- Vier dagen na de nederlaag in Almelo staat voor AZ donderdag de volgende Eredivisie-wedstrijd op het programma. De ploeg van Pascal Jansen reist dan opnieuw af naar Overijssel, waar nu FC Twente de tegenstander is. De AZ-trainer blikte woensdagmiddag met de pers vooruit op het treffen in Enschede.

“Dat we streven naar betere prestaties, mag duidelijk zijn”, wees Jansen op de zeventiende plaats op de ranglijst. “Het loopt stroef, maar we zien wel degelijk in dat er een bepaalde vorm van urgentie is. Als je nu kijkt waar we staan op de ranglijst, dan is dat niet de plek waar je AZ verwacht."

Meer
"De wedstrijden die we hebben gespeeld hebben een eigen verhaal", vulde Jansen aan. "De tegenstanders moeten sublieme goals maken om ons op de knieën te krijgen. Dat zijn dingen waar je mee te maken hebt. Dat verlangt dus nog méér van ons om aan de andere kant van de streep te komen. Dat is de realiteit.”

Clasie
Tegen Twente voert Jansen in ieder geval één wijziging door in zijn basiself, omdat Jordy Clasie geschorst is. Meer wisselingen sluit de oefenmeester niet uit. “Dat zal moeten blijken. Ik heb een behoorlijke selectie tot mijn beschikking, met 21 spelers en vier keepers. Wij stellen de mensen op waarmee wij denken te winnen. Dat zal donderdag niet anders zijn.”

Twente
Zoals gezegd is Twente donderdagavond de tegenstander in De Grolsch Veste. De Tukkers boekten twee zeges op rij, tegen respectievelijk FC Utrecht (1-0) en Vitesse (1-4). Jansen: “Een knap resultaat. Ze hebben ook dit seizoen weer een aantal spelers aangetrokken die van een prima niveau zijn. Voor ons een mooie uitdaging om onszelf met hen te meten. Wij hebben een behoorlijke dreun in Almelo gekregen. Wij willen niets liever dan dat herstellen en met die intentie gaan wij ook naar Enschede.”

Selectie
Naast Clasie kan Jansen niet beschikken over Ernest Poku. Hij is geblesseerd en reist niet mee naar Enschede. 

Live
De wedstrijd FC Twente - AZ begint donderdag om 21:00 uur en is live te volgen op ESPN en via de AZ-Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan op onze Facebook- en Instagram-pagina.